|

Ormit Talent insights

7 maart 2024

Voorbij het salarisspel

Het behouden van Gen Z-talent is geen gemakkelijke taak. Die frisse geesten met een uniek gevoel voor stijl en een diep verlangen naar een gezonde balans tussen werk en privé. Het is een overwinning om hen aan boord te krijgen, maar ervoor zorgen dat ze blijven is waar het echt om draait.

7 maart 2024

Wil Gen Z te veel te snel?

Het in balans brengen van de ambitie van Gen Z met de behoefte aan geduld en groei op de werkvloer brengt uitdagingen met zich mee. Beïnvloed door sociale media botst hun verlangen om te groeien soms met de realiteit van professionele ontwikkeling. Hoe breng je het belang van leren in hun huidige functies over en motiveer je hen om te blijven?

7 maart 2024

Sneakers, piercings en geen vergaderingen voor 10 uur ’s ochtends

Gen Z kijkt op een andere manier naar de werkplek en zet ons aan tot een flexibelere en inclusievere werkomgeving. Dit is niet nieuw. Elke generatie brengt een kantoorrevolutie met zich mee. Hoe ga jij hiermee om?

11 januari 2024

3 organisaties en 3 opdrachten: de capaciteiten van een trainee

Als outsider is het soms lastig om te begrijpen wat een trainee van Ormit Talent kan. Esli heeft inmiddels drie opdrachten achter de rug en heeft na twee jaar haar traineeship afgerond. Zij is dus bij uitstek dé persoon om te vertellen over waarom een trainee een toegevoegde waarde is voor jouw organisatie.  

30 november 2023

Het Succesverhaal van talent pools bij DELA

Binnen elke organisatie zijn er momenten waarop een extra paar handen nodig zijn, of een frisse kijk op een project. Bij DELA, een toonaangevend uitvaartverzekeringsbedrijf, is de samenwerking met Ormit Talent onderdeel van de oplossing. In dit artikel spreken we met Lieke van Dongen, business consultant, over haar ervaring met de trainees van Ormit Talent.  

24 november 2023

Hoe herken je een goed traineeship?

Traineeships zijn hot en happening. En een manier waarop bedrijven jonge mensen hopen te enthousiasmeren. Een aantal trainingen op de planning en een mentor toegewezen krijgen zou in principe al kwalificeren als een traineeship. Maar is dat ook zo? Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten en hoe bepaal je wat het beste bij je past?

1 augustus 2023

Wat is het verschil tussen een management traineeship en consultancy?

Banen in de consultancy en management traineeships zijn veruit het meest gewild onder studenten en starters. Dat begrijpen wij binnen Ormit Talent maar al te goed. Hoe dat komt? Beide bieden unieke kansen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. En bij beide voer je verschillende opdrachten uit bij verschillende organisaties, afdelingen en rouleer je optioneel tussen verschillende sectoren. Het is de kans om legitiem te jobhoppen en een kijkje in verschillende keukens te nemen. Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten en hoe bepaal je wat het beste bij je past?

29 juni 2023

Zo veranderen trends de arbeidsmarkt de komende vijf jaar

Afgelopen mei verscheen het tweejaarlijkse rapport Future of Jobs, uitgevoerd door het World Economic Forum (WEF). Het rapport gaat in op hoe werkgevers verwachten dat banen en de benodigde vaardigheden om succesvol te zijn zich de komende vijf jaar zullen ontwikkelen. En wat de impact van sociaaleconomische en technologische trends is op de werkplek van de toekomst. Curious? Lees snel verder!

26 juni 2023

Bouwen aan een duurzame toekomst? Bouw een talent pipeline!

Eén van de topprioriteiten van jou als manager is natuurlijk het lange termijn succes van je organisatie. Dit betekent dat korte termijn denken je duur kan komen te staan. Goed plannen voor de toekomst is cruciaal. Zeker als het gaat om je mensen. Zodat je zeker weet dat je cruciale rollen ook in de toekomst goed kunt invullen.

9 juni 2023

Waarom je MVO beleid belangrijk is voor Gen Z

Bijna iedere grote organisatie heeft wel iets van een MVO-beleid. Het ene bedrijf is daar (zichtbaar) wat actiever mee dan de ander. Los van allerlei doelstellingen van de Nederlandse overheid, de EU en de intrinsieke motivatie om als organisatie je steentje bij te dragen, wordt MVO ook steeds belangrijker om nieuwe mensen aan te trekken. Vooral de jongere generatie, Gen Z, hecht veel waarde aan hoe maatschappelijk en klimaatvriendelijk een bedrijf is. Wil je jong talent aantrekken? Dan is het dus belangrijk om je MVO-beleid op orde te hebben.

Talentmagneet
31 mei 2023

Gen Z begeleiden op de werkvloer: Uitdagen met een vangnet!  

Gen Z is opgegroeid in een wereld vol mogelijkheden. Dit is natuurlijk fantastisch, maar kan ook overweldigend zijn. Het roept vragen op als: Hoe breng ik focus aan? Wanneer doe ik het goed? In het onderzoek dat Ormit Talent heeft uitgevoerd onder 800 Gen Z’ers geven ze dan ook aan behoefte te hebben aan zowel vrijheid als aan duidelijke doelen en kaders.

24 mei 2023

6 redenen waarom trainees zo succesvol zijn

Jonge, onervaren trainees presteren vaak verrassend goed en soms zelfs beter dan hun ervaren collega’s. Wat maakt dat trainees zo succesvol te zijn? 

19 april 2023

5 kenmerken van Gen Z die je als organisatie moet weten

Een krappe arbeidsmarkt, the war for talent, medewerkers boeien om ze te binden en te behouden, allemaal uitdagingen waar werkgevers vandaag de dag tegenaan lopen. En dan is er ook nog een volledig nieuwe generatie die staat te trappelen om hun carrière te beginnen: Generatie Z.  

17 april 2023

Gen Z: altijd online, hoe ondersteun je ze bij een gezonde work-life balance? 

Generatie Z is opgegroeid in een tijdperk waarin technologie een grote rol speelt in hun leven en werk. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij altijd en overal bereikbaar zijn en constant bezig zijn met werk. Dit kan leiden tot overwerken, burn-out en andere gezondheidsproblemen. Het hebben van een gezonde work-life balance is daarom essentieel voor het behoud van hun fysieke en mentale gezondheid. 

7 april 2023

De mentale gezondheid van Gen Z op de werkvloer

De mentale gezondheid van Gen Z is een belangrijk onderwerp dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. Een deel van deze generatie is net afgestudeerd of staat aan de start van hun carrière. Deze young professionals hebben vaak een druk leven, zowel op het werk als daarbuiten en kunnen te maken krijgen met verschillende mentale gezondheidsproblemen als ze niet de juiste keuzes maken.

Talentmagneet
6 februari 2023

Hoe word je een talentmagneet voor GenZ

Talent is schaars. Iedereen zoekt dat ene pareltje. Challenging! Zeker nu generatie Z de arbeidsmarkt betreedt. Helemaal klaar voor hun eerste baan. En niet zomaar een baan… Ze zijn kritisch. Gericht op zoek naar werk waarin ze een waardevolle bijdrage leveren een betere wereld. Waar ze hun talent kunnen inzetten én zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Ze willen vooruit. Een steile leercurve realiseren. En vooral niet stilstaan.    

Brainport
19 september 2022

Talentencrisis in regio Eindhoven: van uitdaging tot oplossing

Het welbekende talentprobleem. Te weinig talent met future skills. En te veel vacatures voor het wel geschikte talent. Jouw ambitieuze organisatie wil verder en vooruit. Maar hoe dan?

Be your special self
1 september 2022

Be your special self

Jezelf zijn gaat over authenticiteit. De basis hiervoor is persoonlijk leiderschap. Wanneer laat je persoonlijk leiderschap zien? Als je weet waar je energie van krijgt en weet waar je goed in bent. En de drive en het lef hebt om dat actief op te zoeken. Ook als dat nieuw en spannend is.

16 augustus 2022

Mitch zijn verhaal @DELA

Als Management Trainee zit Mitch van Dijk momenteel op opdracht bij DELA. Nieuwsgierig hoe hij zijn opdracht vindt? Lees snel verder.

Sustainability
30 mei 2022

Duurzaamheid: belangrijke arbeidsvoorwaarde voor generatie Z

Voor organisaties wordt het steeds belangrijker om zingeving onderdeel te maken van het businessmodel. Waardevol werk bieden, creëert een grotere betrokkenheid van medewerkers. Maar wat voeg je als organisatie toe aan de maatschappij? En hoe doe je dat op een manier die past bij jouw organisatie?

21 april 2022

Het kernkwadrant van Daniel Ofman, wat kan je er van leren?

Kernkwadranten geven jou het inzicht om jezelf beter te begrijpen. Daarnaast helpen ze je ook om het gedrag van anderen beter te kunnen plaatsen. Door na te denken over jouw kwaliteiten, maar ook jouw ergernissen, valkuilen en uitdagingen leer je om beter te samenwerken en kom je meer in balans. De kracht van dit model zit in zijn eenvoud, reikwijdte en diepgang. In deze blogpost nemen wij je mee in het kernkwadrant, en krijg je een voorbeeld ter inspiratie! 

Curiosity
20 april 2022

Talentencrisis: Van uitdaging tot oplossing

Het welbekende talentprobleem. Te weinig talent met future skills. En te veel vacatures voor het wel geschikte talent. Jouw ambitieuze organisatie wil verder en vooruit. Maar hoe dan?

curiosity_optische illusie
Curiosity
19 april 2022

Enig idee hoe jij je talentprobleem op kunt lossen?

Enig idee hoe jij je talentprobleem op kunt lossen? Wij wel: door nieuwgierig te zijn! Nieuwsgierigheid is namelijk dé motor voor leren. Jong talent leert snel. Elke dag weer. Een no brainer: gewoon door vragen te stellen.

6 april 2022

Deep Democracy: Wat is het en hoe pas je het toe?

Deep Democracy maakt gebruik van rationele en emotionele aspecten binnen besluitvormingsprocessen en groepsdynamiek. Deze techniek kan toegepast worden in veel verschillende situaties zoals een discussie met je partner of voor een conflict in het bestuur van een organisatie.

15 maart 2022

Wat is een traineeship?

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

9 februari 2022

Podcast: De Kracht Van Talent

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

Werkplezier bij Ormit Talent
9 februari 2022

Is jouw gras het groenst?

Zie nieuwe talenten vol ambitie maar tevreden te houden. Zodat ze bij jou blijven. Covid-19 heeft inmiddels een stevige footprint achtergelaten in deze traditionele werkweek.

Reversed mentoring
9 februari 2022

Zelfde ronde, nieuwe kansen

Elke leider is zelf ook jong begonnen. Met een frisse blik en vol energie. De jaren ervaring beperken soms een nieuwe kijk op uitdagingen. Al eens gedacht aan reversed mentoring?

Lease auto ormit talent blog
9 februari 2022

Welke leaseauto krijg ik?

Voor talenten van nu is een leaseauto minder belangrijk geworden. Maar welke triggers kun je wél inzetten om talent aan je te binden?

27 januari 2022

De kracht van nieuwsgierigheid

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

6 januari 2022

Top 5 talenten managen. Belangrijker dan ooit in crisistijd.

Wat kun je als leider doen om mensen te behouden? Hoe ontwikkel je een duurzame talentstrategie? Up to the next level!

6 januari 2022

Aan het werk met generatie Z – trek talent aan met een traineeship

Jong talent vraagt om een nieuwe benadering. Een talentmagneet ben je niet zomaar. Daar is wel wat voor nodig. Durf jij het aan?

6 januari 2022

Investeer in talent. Van structurele inhuur naar talent pipeline.

Veranderingen gaan snel. Jouw organisatie wil vooruit. Op zoek naar die ene data analist, data scientist, data engineer, securityspecialist, projectondersteuner, digital marketeer of product owner? No brainer: je bent niet alleen.

6 januari 2022

‘The war for talent’ is pas net begonnen!

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

6 januari 2022

Onze talenten willen écht groeien. Daag ze uit!

Ormit Talents zijn energiek, creatief en leergierig. Deze ‘special ones’ maken impact met hun rookie smart mindset. Met verfrissende ideeën zetten ze jouw organisatie op scherp. Wat maakt dat ze zo succesvol zijn? Hoe help je ze verder?  

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze blogs, cases, whitepapers, events en meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Policy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.