|

Not available

Dick Vroegop

Management Trainee

Als initiatiefnemer van mijn vriendengroep ben ik tot ‘papa Dick’ gedoopt. Ik neem graag het voortouw; niet alleen om vooruit te komen, óók om te zorgen dat alles voor de mensen om mij heen goed geregeld is. Daarbij neem ik beslissingen het liefst in overleg, maar wanneer we niet verder komen ben ik degene die de knoop doorhakt. Verder ben ik altijd goed voorbereid en geef ik dingen graag een eigen twist, of het nou in mijn werk of tijdens het koken is.

INITIATOR

KALM

MENSEN-MENS

WELOVERWOGEN

Dick’s skills…

Mensgericht-leiderschap

Zowel privé als in mijn werk vind ik het verbinden met anderen belangrijk. Tijdens meetings zorg ik ervoor dat er zowel voldoende tijd voor de mens als voor de taak is.

Stevig-oprecht

Wat een situatie ook brengt, ik blijf stevig met beide voeten op de grond staan. Ook in de dynamiek met anderen ben ik niet bang om de moeilijke vragen te stellen.

Pragmatisch

Onnodige poespas, dat hoeft van mij niet. Ik ga graag pragmatisch te werk. Ik houd ervan een duidelijke richting te hebben en daarop te sturen.

Kritische sparringpartner

Een collega met een probleem of een vriend die een huis wil kopen? Ik denk graag kritisch mee. Ik zie de verbanden in een situatie en kan vanuit daar tot een oplossing komen.

Dick is nieuwsgierig naar…

Op werkgebied is mijn interesse eigenlijk heel breed. Iedere plek waar iets verbeterd kan worden en waar ik bij kan leren kan mij prikkelen. Als ik iets specifieks zou moeten kiezen zou ik gaan voor de levensmiddelenindustrie. Al van kleins af aan was het mijn droom om te gaan werken bij ons familiebedrijf gericht op levensmiddelen. Vanaf mijn 15e bracht ik er graag tijd door en hier is mijn passie voor voeding en – vooral – wijn aangewakkerd.

Deze opdrachten heb ik gedaan

Change Manager Scheduling bij Akzo Nobel

Bij AkzoNobel was ik actief als Change Manager in het team Scheduling. Tijdens het traject was ik verantwoordelijk voor het maken van de weekplanning van de coating fabriek in Sassenheim. Ik heb de vrijheid gekregen om een concrete productieplanning te maken die het productieproces meer gestroomlijnd en gestructureerd hebben gemaakt en daarnaast de problemen in het productieproces blootlegde. Het was fascinerend om te werken in een omgeving waar écht wat wordt gecreëerd, om dicht op het vuur te zitten, en om invloed te kunnen hebben op het wel of niet halen van onze goals.

Programma Manager Verzenden bij bol.com

Als Programma Manager van Verzenden bij bol.com was ik verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de dagelijkse gang van zaken en het bijhouden van de prestaties. Daarnaast maakte ik ook voorspellingen en stuurde ik mijn team bij op het moment dat doelen niet gehaald worden of ergens een kink in de kabel dreigde te komen. Wat ik tijdens mijn periode bij bol.com als buitengewoon leerzaam heb ervaren was het verder opschalen en structureren van de propositie en hier ownership op te nemen.

Dick tipt…

Het is een absolute aanrader om in het najaar naar Piëmont in Noord-Italië te gaan. Dan begint het truffelseizoen, zijn de wijnen net geoogst en kleuren de wijnranken tot prachtige kleurschakeringen van oranje en rood. Daarnaast deel ik graag de waardevolste levensles die ik van mijn moeder kreeg; handel vanuit liefde!

Get in touch

Meer weten over onze talenten?