|

Not available

Esli Severijn

Management Trainee

Als klein meisje was ik al behoorlijk ondernemend. Zo veranderde ik mijn kamer in een bibliotheek en liet ik familieleden boeken bij mij huren. Vandaag de dag vind ik het nog steeds heerlijk om dingen op te zetten. Ik haal er voldoening uit beter te worden in de dingen die ik doe; of dit nu werk gerelateerd, in de sport of in mijn sociale leven is. Het woord dat ik hierbij altijd in mijn achterhoofd houd is balans. Zo zoek ik continu de balans tussen toekomstige resultaten behalen en leven in het moment.

GEBALANCEERD

SPONTAAN

ONDERNEMEND

ACCURAAT

Esli’s skills…

Voelsprieten

Dankzij mijn sensitiviteit kan ik gemakkelijk tussen de regeltjes door lezen. Zo voel ik aan wat er onder de oppervlakte speelt en kan ik hierop anticiperen.

No-Stress-Esli

Deadlines? Kom maar door! Van een beetje druk op de ketel word ik niet alleen productiever, maar ook creatiever!

Kritisch

Ik houd van kwaliteit. Ik besteed liever extra tijd ergens aan, dan iets op te leveren wat niet op niveau is.

Time Manager Pur Sang

Lijstjes, overzichten en planningen; ik weet precies wat wanneer opgeleverd moet worden en hoe we dit het beste voor elkaar kunnen krijgen.

Esli is nieuwsgierig naar…

Ik wil nog zoveel nieuwe plekken ontdekken, om daar het echte leven te bekijken. Mensen en het leven kunnen mij zo fascineren. Ik zou graag de tijd nemen om dit uitgebreider te observeren. Ik denk dat ik daarom ook zo van hardlopen en fietsen hou; onderweg zie ik steeds weer nieuwe dingen.

Deze opdrachten heb ik gedaan

Process Manager & Communication Specialist bij Rabobank

Als verandermanager en communicatiespecialist bewaakte ik de kwaliteit van de Know Your Customer (KYC) processen. Mijn focus lag op het filteren en prioriteren van vraagstukken die door analisten naar voren werden gebracht en dit door te geven aan de eindgebruiker. Daarnaast hield ik als communicatiespecialist de afdeling op de hoogte van belangrijke wijzigingen die zich voordeden met betrekking tot de Rabobank procedure voor het uitvoeren van Customer Due Diligence. Doordat het procesmanagement van KYC en de communicatierol mij een goed overzicht gaven van wat er op de afdeling speelde, monitorde ik eveneens samen met het Managementteam het strategieplan en de KPI’s van onze afdeling en werkten we aan de verdere optimalisatie hiervan.

Thomas Penzkofer: Esli, you became one of us in lightning speed. Your engaged and focused contribution was highly appreciated and we would love for you to knock on our door again after your traineeship at Ormit! 

Global Employee Communications Specialist bij DSM

Als communicatiespecialist in het Communications & Branding team was ik verantwoordelijk voor het informeren van medewerkers met de juiste en relevante informatie, het transparant houden van onze organisatie en het betrokken houden van medewerkers. Om dit te bereiken was het van belang een uitgebreid netwerk van contacten op te bouwen met de leiding van DSM, de businessgroepen en andere key stakeholders. Hiernaast was ik bij diverse lopende projecten van Communications & Branding, zoals de Employee Engagement Campagne, betrokken bij de coördinatie en strategische vormgeving. 

Esli tipt…

Hoeveel angst je ook voelt, onderneem de dingen die je wil doen! Laat je niet tegenhouden door dat stemmetje in je hoofd. Want júíst wanneer je de stap wel durft te zetten kan je je daarna zo goed voelen. De voldoening, de adrenaline, de blijheid… Denk daar eens aan!

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!