|

Not available

Joeri Jansen

Management Trainee

Mijn affiniteit met de Telecom-industrie is er met de paplepel ingegoten. Opgegroeid in een ondernemersgezin leerde ik al vroeg over het reilen en zeilen van een snelgroeiende organisatie. De drive van het continue vooruit willen stroomt fanatiek door mijn aderen, maar tijdens het Ormit Traineeship begon ik steeds meer de essentie van het vertragen in te zien. Juist door stil te staan en terug te kijken, kan ik op een weloverwogen manier vooruit. Dat is iets waar niet alleen ikzelf, maar ook de mensen om mij heen profijt van hebben.

ONDERNEMERSBLOED

DRIVE

WELOVERWOGEN

DE ÉCHTE BOURGONDIËR

Joeri’s skills…

Communicatief sterk

Door écht contact te maken met anderen bevorder ik niet alleen de onderlinge verstandhouding maar ook de kwaliteit van ons werk. Informatie weet ik helder samen te vatten en over te brengen. Dit komt zowel in samenwerking met mijn team, als in het contact met de klant goed van pas.  

Assertieve verbeteraar

Of het nu gaat om de opstart van een nieuw project óf het kopen van een huis; ik sta direct in de startblokken om alles tot in detail uit te pluizen. Hoe kunnen we de dingen zo goed en efficiënt mogelijk inrichten? Dat is iets waar ik mij zowel in werk als privé constant mee bezig houdt.  

Slimme motivator

Vaak heb ik al snel door welke weg we het beste kunnen bewandelen. Natuurlijk is het essentieel hier een gezamenlijk draagvlak voor te creëren. Door op een slimme manier informatie te delen en gerichte vragen te stellen, laat ik de ander zélf inzien dat dit het juiste pad is.  

Rationeel begrensd

Ik vind het belangrijk om af en toe puur rationeel en enkel vanuit mezelf te denken. Vanuit die positie is het namelijk mogelijk duidelijke grenzen en vervolgstappen te bepalen, om jezelf zo tot een hoger niveau te brengen. Weten wat jíj zelf wil en je eigen grenzen door en door kennen is niet egoïstisch; het is essentieel om volop in je kracht te kunnen staan.  

Joeri is nieuwsgierig naar…

Ondanks mijn zwak voor de Telecom-industrie, zijn er een hoop andere sectoren die ik erg interessant vind. Vanuit het familiebedrijf heb ik verschillende overnames van dichtbij mogen meemaken, wat een interesse in M&A in mij heeft aangewakkerd. Ook vind ik het leuk om met praktische producten te werken. Zo ben ik op de één of andere manier gefascineerd door de sieraden en, vooral, horloge industrie. Vraag & aanbod en prijsschommelingen houd ik dan ook dagelijks nauwlettend in de gaten

Deze opdracht heb ik gedaan…

Accountmanager bij Ericsson

Ik doe bij Ormit mijn hele ontwikkelingstraject met opdrachten binnen het telecombedrijf Ericsson. Ik ondersteunde het sales team bij het voorlichten van klanten en het organiseren van events over de mogelijkheden van het aanleggen van een 5G netwerk ter vervanging van WIFI. Ik was in gesprek met internationale en nationale bedrijven uit allerlei verschillende sectoren, denk aan havens, manufacturing bedrijven, autoproducenten en mijnbedrijven. Doordat de 5G-technologie nog vrij nieuw is, weten bedrijven vaak nog niet van de voordelen die 5G ze kan opleveren. In tegenstelling tot WIFI is een 5G netwerk bijvoorbeeld in staat om ononderbroken verbonden te zijn, ook als je je over een locatie beweegt. Daarnaast kan je belangrijke data lokaal opslaan, wat het een stuk veiliger maakt dan het alternatief. Al deze oplossingen zorgen voor een efficiëntere workflow, waardoor bedrijven hun investering ook weer terug kunnen verdienen. Deze business case probeerde ik aan hen uit te leggen op een manier die het beste aansluit bij ze. Ik heb zelf een business-achtergrond, wat deze technisch inhoudelijke opdracht juist erg interessant en uitdagend maakte: ik was nu namelijk de koppeling tussen de twee. Door me heel nieuwsgierig op te stellen lukte het me om klantspecifiek waarde toe te voegen, er is niet één 5G-oplossing en je moet goed de technologie en de pijnpunten van een klant echt kennen om ze te kunnen helpen. Elke klant krijgt daarom een custom solution, waar het aan mij was om de juiste mensen aan de tafel te krijgen zodat we tot deze oplossing kunnen komen. Hierdoor had ik erg afwisselend werk, voor elke klant die ik had deed ik namelijk iets totaal anders. De handleiding die ik heb geschreven om in plaats van de diepe technische details juist een goed begrijpbare business case en de return on investment over te brengen aan de klant, wordt door heel veel andere teams wereldwijd gebruikt. Zo heb ik echt een steentje kunnen bijdragen aan het succes van de 5G-ontwikkeling. Hier ben ik erg trots op!

Joeri tipt…

Push jezelf om uit je comfortzone te stappen! Je hele leven lang, maar al helemaal op deze jonge leeftijd. Wanneer anderen zeggen dat iets risicovol, moeilijk of spannend is en je het daarom niet moet doen… DOEN! Juist in de struggle vind je de groei én de ervaring. 

Get in touch

Meer weten over onze talenten?