|

Not available

Nienke Peters

Management Trainee

Elkaar helpen. Samen naar iets toewerken. Dat is wat mij happy maakt. Een flinke uitdaging? Daar ben ik gek op, maar wél in combinatie met het sociale aspect. In groepen fungeer ik als de verbindende factor. Ik ben graag behulpzaam en weet dat wat nodig is te faciliteren. Hierdoor kan ik in groepen gemakkelijk een stapje naar voren óf juist achteruit doen, om zo de groepsdynamiek naar een hoger level te tillen. Mét een goede dosis humor natuurlijk.

VERBINDEND

HUMOR

BEHULPZAAM

FLEXIBEL

Nienke’s skills…

Verbindend

In groepen fungeer ik als de verbindende factor. Ik creëer een gezamenlijke motivatie om tot het einddoel te komen; teamspirit it is!

Aanpassings vermogen

Zowel mens- als taak gerelateerd heb ik snel door wat nodig is om vooruit te komen. Flexibel speel ik hierop in en faciliteer dat wat de groep nodig heeft.

Analytisch

Ik vind het leuk om situaties tot in de kern te analyseren. Ik zie snel verbanden en kan gemakkelijk vertalen wat dit voor de toekomst betekent.

Beproeven

Analyseren doe ik graag, maar tot in de oneindigheid over dingen nadenken? Nee hoor! Hoppa, uitproberen, aanpakken! Vanuit deze nieuwe kennis kan ik opnieuw bijsturen.

Nienke is nieuwsgierig naar…

Waar ik erg nieuwsgierig naar ben, is het reilen en zeilen van een gehele organisatie. Tot dusver ben ik betrokken geweest bij losse onderdelen, terwijl ik júíst benieuwd ben naar het samenspel tussen deze organisatorische stukken.

Deze opdrachten heb ik gedaan

Product Owner & Solution Consultant IPS bij PostNL

In mijn rol als Solution Consultant werkte ik aan de verbetering van het International Postal System (IPS), een operationele tool voor het verwerken van inkomende en uitgaande internationale post. Om dit te bereiken werkte ik in mijn team met de Agile methodiek en was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van plannen voor verandermanagement die de acceptatie en het gebruik van de veranderingen in de tool maximaliseerden. Daarnaast was ik ook Product Owner van de IPS-tool, waar ik de verantwoording droeg voor het stellen van prioriteiten omtrent nieuwe functies van de tool, stakeholder management en projectmanagement.  

Project management & Ondersteuning (PMO) bij Eneco

Bij Eneco zat ik in het team Asset Innovation & Transformation, een snel ontwikkelende afdeling van 35 FTE bestaande uit projectleiders, proces experts en data analisten. Dit team maakt de operatie succesvol in het realiseren van haar ambitieuze groeiambities door die verbeteringen te realiseren die het verschil gaan maken in de energietransitie. Het tempo van de energietransitie is hoog en daarmee de ontwikkeling van organisatie ook. Ik vervulde de PMO-rol in dit team en was verantwoordelijk voor het aanbrengen van structuur voor deze snelgroeiende afdeling. Daarnaast werkte ik aan het programma Verslimmen Kleinverbruik waar ik processen in kaart bracht, keek waar de pijnpunten liggen en hoe dit beter kon in het vervolg. Verder was ik verantwoordelijk voor het opleveren van verschillende deliverables bij het project Afleversets naar SAP en DCO Nieuwbouw. 

Commercial Operations Flying Squad member bij DSM

DSM Food Specialties (DFS) is een wereldwijde aanbieder van zuivelproducten, gistextracten en smaak- en gezondheidsingrediënten. Na een bedrijfsovername door DFS is een team opgezet om de integratie van dit bedrijf op orde te brengen en bedrijfsprocessen te stabiliseren. Ik was onderdeel van de Flying Squad van customer service waarbij ik het team ondersteunde in hun werkzaamheden. Daarnaast heb ik bedrijfsprocessen in kaart gebracht en bijgedragen aan verschillende optimalisatie en organisatieprojecten.

Nienke tipt…

Niet te veel nadenken, gewoon uitproberen! Ons hoofd neemt het gemakkelijk over, maar je kunt de dingen pas écht testen wanneer je ze in de praktijk brengt.

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!