|

Not available

Sijtie Rensen

Management Trainee

Nieuwsgierig! Dat ben ik ten voeten uit. Met een moeder in de werving & selectie en een vader in de journalistiek, is het stellen van de juiste vragen mij met de paplepel ingegoten. Dit vertaalt zich niet alleen in een interesse in de mensen om mij heen, ook de grotere vragen prikkelen mij enorm. Waarom doen we wat we doen? Deze go-getter houdt het echter niet alleen bij filosoferen. Ik kom graag tot de kern en ga vervolgens met volle kracht vooruit; op naar het te behalen resultaat!

NIEUWSGIERIG

GO-GETTER

PRAGMATISCH

NATUURLIJK LEIDERSCHAP

Sijtie’s skills…

Miss to-the-core

Yes! Tot de essentie komen, dat is wat ik doe. Dankzij mijn interesse en communicatieve skills, weet ik de vinger op de zere plek te leggen.

Daadkracht

Wanneer we bij de kern zijn aangekomen, pak ik gelijk door. Wat is die stip op de horizon en wat voor concrete stappen moeten wij zetten om daar te komen?

Delegatie & motivatie

De verdeling van actiepunten houd ik strak bij. Met mijn enorme drive houd ik mijzelf en mijn teamgenoten gefocust én gemotiveerd.

Oog voor kwaliteit

Een tikkeltje kritisch? Misschien. Ik noem het zelf liever oog voor kwaliteit. Ik houd van tempo, maar vind de juiste kwaliteit minstens zo belangrijk.

Sijtie is nieuwsgierig naar…

Alles met een ietwat creatievere ondergrond; denk aan communicatie, marketing en PR. Zolang er resultaten te behalen vallen en de focus niet alleen ligt op financiële berekeningen of data dashboards, ben ik van de partij! Ik ben geen diehard activist op het gebied van duurzaamheid, maar een positieve impact maken met mijn werk is voor mij wel een enorme drijfveer.

Deze opdrachten heb ik gedaan

Projectmanager Veiligheid bij Waterschap Hollandse Delta (WSHD)

Naar aanleiding van een aantal incidenten was ik als projectmanager Veiligheid verantwoordelijk voor een cultuurverandering binnen het waterschap om veiligheid een hogere prioriteit te geven. Zo versterkte ik zowel de veiligheidsstructuren als de veiligheidscultuur binnen WSHD. Om de structuur te versterken coördineerde ik deelprojecten die de strategie, kaders en processen versterkten. Ik droeg ook bij aan communicatieplannen, workshops en informatiebijeenkomsten om de cultuur verder te ontwikkelen. Daarnaast activeerde en leidde ik het Safety Team – bestaande uit ongeveer 100 medewerkers – en was ik een spin in het web tussen de verschillende lagen van de organisatie, van het MT/DR tot aan de operationele medewerkers. Hierdoor heb ik op het gebied van leidinggeven grote stappen gemaakt.

Projectleider Asset, Innovation & Transformation bij Eneco

Binnen Eneco ondersteunde ik veranderingsprojecten op verschillende gebieden. Doordat ik bij veel verschillende projecten betrokken was, kon ik vanuit verschillende invalshoeken impact maken binnen Eneco. Zo werkte ik de ene dag aan de implementatie van een nieuw CRM-systeem, de andere dag aan een project op het gebied van Social Return on Investment, en weer een andere dag aan de realisatie van het energietransitie beleid. Ook heb ik een project geleid met betrekking tot de inspectie van zonnepanelen van bedrijf dat door Eneco is overgenomen, in samenwerking met een andere projectleider van de afdeling Asset Innovation and Transformation. Door mijn communicatie- en projectmanagementvaardigheden in te zetten heb ik zoveel projecten weten te combineren. Daarbij ben ik er trots op hoe snel ik de verschillende kanten van de organisatie goed heb leren kennen, waardoor ik al mijn projecten zo succesvol mogelijk heb kunnen uitvoeren. 

Sijtie tipt…

De gedachte waar ik mij aan vasthoud is: ‘’In the end everything will be okay. If it’s not okay, it’s not the end.’’ Dat er momenten zullen komen waarin de dingen in het leven beter óf minder gaan, staat vast. Hoe je ermee omgaat? Dat is aan jou! Wij zijn de regisseur van ons eigen leven.

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!