|

Management & Investment Traineeship

@ CACEIS

Weet jij beweging te brengen, patronen te doorbreken en gezamenlijk verandering te realiseren? Wil jij graag ontdekken wat bij je past, jezelf inhoudelijk verdiepen en leren van echte experts? Als Management & Investment trainee bij CACEIS krijg je daar de kans voor! 

Nog nooit van CACEIS gehoord? Wij vertellen je graag meer!
Want wist je dat CACEIS binnen de financiële wereld een zeer belangrijke internationale speler is als onderdeel van de Crédit Agricole Groep? De 10e bank van de wereld?

Dus heb jij interesse in een carrière binnen de financiële wereld en durf jij verder te kijken dan één van de bekende Nederlandse grootbanken? En ben jij beschikbaar vanaf eind dit jaar? Lees dan snel verder!

What’s in it for you?

2-jarig programma

Als springplank voor jouw verdere carrière binnen CACEIS leer je de gehele organisatie snel kennen. Je rouleert gedurende 2 jaar tussen verschillende projecten en rollen.

Creëer impact

CACEIS is volop in transitie. Ze zijn mega hard gegroeid afgelopen jaren door verschillende fusies, waardoor jij als Young Professional echt impact kan gaan maken.

Future leader

Je bent eager en wilt meer!
Ons ontwikkelprogramma begeleidt jou met trainingen, intervisie en coaching tot die future leader.

Bekroond ontwikkelprogramma

Ons bekroond ontwikkelprogramma laat jou kennis en ervaring opdoen in de praktijk. Het programma omvat een intensief curriculum dat in combinatie met onze begeleiding zorgt voor maximale persoonlijke en professionele groei.

Geniet!

Vergeten we bijna het belangrijkste. Je vormt een hechte groep met je mede trainees. Je komt regelmatig samen tijdens trainingen, intervisie of één van de vele activiteiten en borrels. Je leert elkaar door en door kennen en maakt hoogstwaarschijnlijk vriendschappen voor het leven.  

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Naast een marktconform salaris een uitgebreid pakket waarin al jouw onkosten, pensioen en vakanties goed geregeld zijn. En… wist je dat het ontwikkelprogramma 45.000 euro waard is?

Over CACEIS….

Wij zijn niet verrast als je nog nooit van CACEIS hebt gehoord. CACEIS is echt een mooie organisatie om jouw carrière in de financiële wereld te starten. CACEIS is opgericht in 2005 en afgelopen jaren zijn ze enorm gegroeid door verschillende overnames. Constant werden er grote transacties afgesloten met klanten en met concurrenten. Zo kocht CACEIS in 2019 de KAS BANK en de effectenbank Santander. Na de overname van KAS BANK is CACEIS Nederland gevestigd in Amsterdam. De fusie en integratie is achter de rug waardoor het voor jou als Young Professional een interessante periode is om aan boord te komen. Tijd om te bouwen aan de toekomst! 

…maar wat doet CACEIS dan precies?

CACEIS is verantwoordelijk voor het bewaren, beschermen en waarderen van het vermogen van professionele beleggers. CACEIS is wereldwijd een belangrijke speler op het gebied van asset management, of ook wel vermogensbeheer genoemd. CACEIS heeft geen particulieren als klant. Zij werken alleen voor zakelijke partijen zoals verzekeraars, beleggingsmaatschappijen en pensioenfondsen. En er gebeurt veel in de wereld van pensioenen. De Europese markt voor pensioendiensten groeit hard. Er komt een nieuw pensioenstelsel in Nederland wat veel impact heeft op onze maatschappij en zorgt voor veel nieuwe kansen voor CACEIS en jouw rol als trainee. Het is dan ook supergaaf dat het internationale ‘CACEIS Pensions Center’ is gevestigd in Amsterdam. De ambitie van CACEIS is Nederland uit te bouwen tot het Europese ‘Centre of Excellence’ voor pensioenfondsen. 

Gedurende het tweejarig traineeship zal je de gehele dienstverlening en alles rondom asset servicing leren kennen. Of in het kort: het beheren van grote beleggingsportefeuilles.

Are you curious?

CACEIS is een dynamische omgeving. Enerzijds door het opzetten en uitrollen van het Centre of Excellence of Pensions in combinatie met het nieuwe pensioenstelsel. En anderzijds door de enorme groei die ze doormaken, gezien de recente fusie met de KAS BANK. En dat is ook meteen waar jij als trainee het verschil gaat maken! 

Afgelopen periode is het een bewogen periode geweest, waarbij eerst de nieuwe “Business as Usual” neergezet moest worden. Prioriteit afgelopen twee jaar was de fusie en integratie van beide organisaties. Je kunt je voorstellen dat daar verschillende interessante uitdagingen en projecten uit voort zijn gekomen. Projecten die direct of indirect gaan over de cultuur, mensen, processen en systemen of de organisatie. 

Wat ga je doen?

Afhankelijk van jouw ambities kun je als trainee ingezet worden op verschillende projecten. Je rouleert tussen verschillende rollen aan de kant van Client Relations of op een project rondom het Centre of Excellence for Pensions. Je leert de gehele keten van front, mid en backoffice kennen.

Denk aan projecten/thema’s in de richting van: 

  • Procesoptimalisatie: Als gevolg van de fusie het analyseren en optimaliseren van diverse operationele processen, zoals bijvoorbeeld de client journey. 
  • Know Your Customer (KYC): wie zijn de klanten van CACEIS en hoe zorg je voor een actueel en betrouwbaar klantbestand? 
  • Client Relations: met nieuwe klanten meedraaien op het gebied van Request for Proposal (RFP) en/of Service Level Agreements afstemmen (SLA). Of het doen van Performance Analyses van de beleggingsportefeuilles.   
  • Dashboarding, rapporteren en datamanagement: zorgen voor real time inzichten in allerlei beleggingsportefeuilles en data.  
  • Innovatie en digitalisering: zorgen dat CACEIS haar klanten nog beter en effectiever kan ondersteunen. 

Na jouw traineeship zijn er verschillende mogelijkheden.  Afhankelijk van jouw kwaliteiten en ambities kan je je ontwikkelen tot een echte expert en je specialiseren. Of wellicht pas jij beter in een leidinggevende positie. Je kan denken aan uitstroomfuncties zoals Investment Specialist, Business Analist, Client Relations Manager, Projectmanager of Assistant Teamlead. Gedurende jouw traineeship gaan we daar gezamenlijk achter komen. 

Wist je dat? CACEIS Nederland…

een volledige dochteronderneming is van Crédit Agricole, de 10e bank van de wereld?

wereldwijd wel meer dan 140.000 medewerkers telt, waarvan zo’n 350 medewerkers in Amsterdam?

veel waarde hecht aan innovatie en digitalisering? Ze werken continu aan verbetering van hun producten en oplossingen.

gevestigd is in Amsterdam Zuidoost met een mooi kantoor inclusief bar en dakterras?

veel activiteiten organiseert, zoals maandelijkse borrels, evenementen en verschillende commissies waar je bij kan aansluiten?

het belangrijk vindt om een verantwoordelijk en betrokken werkgever te zijn. Zo hebben ze hun eigen CSR organisatie opgericht.

Are you the special one?

 

Bij CACEIS zijn vooral de competenties die jij als trainee meebrengt essentieel voor je persoonlijk succes. CACEIS is een dynamische organisatie vol in beweging, waar je juist als trainee het verschil kunt gaan maken. We staan open voor studenten met verschillende studieachtergronden. Ook als je op dit moment nog weinig van de pensioendiscussie of investment management hebt meegekregen. Als je maar geïnteresseerd bent en je hierin wilt verdiepen.  

 

Het is belangrijk dat je energie krijgt van de huidige transformatie waar CACEIS middenin zit. Je komt niet in een gespreid bedje, maar dat vind je juist een uitdaging. Er zijn geen handboeken die jou de weg gaan wijzen. Sommige processen zijn nog niet gestroomlijnd, maar dat maakt jou niet uit. Je ziet de stip aan de horizon. Je vindt makkelijk je weg en weet in korte tijd je informatie te verzamelen. Je bent verbindend en laat je niet bij de eerste tegenslag uit het veld slaan.

 

Pionieren, experimenteren en gewoon doen is een mentaliteit die bij je past. 

Anne en Pomme over hun ervaring binnen de financiële dienstverlening:

“Binnen mijn team en afdeling (Performance management binnen DFC- Detecting Financial Crime) heerst er een open cultuur waarin het wordt gestimuleerd om je uit te spreken en bevindingen te delen. Daarnaast is het een erg dynamische omgeving waarin men open staat voor verandering. 

Ik sluit me aan bij Anne dat het stoffige beeld van een driedelig pak achterhaald is, dat er binnen mijn afdeling een informele sfeer hangt waarin ook veel vrouwen werkzaam zijn.”

Dit ben jij:

Young Professional

Je bent een starter met 0 tot maximaal 2 jaar werkervaring.

Master

Je hebt een afgeronde Master met sterke affiniteit met of interesse in de financiële sector 

Communicatief

Zowel in het Nederlands als in het Engels kom jij goed uit de verf

Curious

Je bent nieuwsgierig en staat open voor nieuwe ervaringen, feedback en avontuur!

Andere talenten gingen jou voor als….

Sjors als Transformation Officer

Als Transformation Officer bij een grote bank werkte ik mee aan een grote organisatorische transformatie binnen een grote bank. Om één van de grootste afdelingen (+3.000 FTE) toekomstbestendig te maken, is besloten om een compleet nieuwe organisatiestructuur neer te zetten die ervoor zou moeten zorgen dat er veel effectiever en klantgerichter gewerkt kan worden. Bij dit traject ben ik vanaf het begin af aan betrokken geweest bij het vormgeven van deze nieuwe organisatiestructuur en was ik onderdeel van de besluitvorming. Dit omvatte het in kaart brengen van de huidige organisatie, onderzoeken hoe het efficiënter kan en hier voorstellen en scenario’s voor maken. Nadat onze plannen goedgekeurd waren, was ik verantwoordelijk voor de implementatie van de plannen, waarbij het mijn verantwoordelijkheid was om alle medewerkers de juiste plek binnen de nieuwe structuur te geven.

Floortje als Change Manager

Als Change Manager was ik onderdeel van het Change & Data team van een grote bank, waar analisten onderzoek doen om de integriteit van de financiële markt te waarborgen. Daar was ik de schakel tussen de analisten en het IT-team. Mijn rol was om updates binnen de IT-systemen te communiceren, bugs te prioriteren en de zorgen bij de analisten weg te nemen. Hierin was het belangrijk om te luisteren naar de behoeften van de analisten en te filteren wat de belangrijke problemen waren om op te focussen. Ik was betrokken bij de implementatie van een nieuwe tool, waarbij ik ervoor heb gezorgd dat de analisten snel up & running waren.

Daniëlle als Digital Expert Portfoliomanagement & Finances

In mijn rol als Digital Expert Portfoliomanagement & Finances heb ik een coördinerende en bewakende rol ten aanzien van het portfolio binnen onze afdeling (+- 50 development teams die o.a. werken aan de Mobiel Bankieren app). Wanneer het aantal projecten toeneemt, wordt de balans tussen de strategische doelstellingen van een organisatie, de beschikbare capaciteit en de werkzaamheden lastiger te managen. Ik analyseer de voortgang van onze projecten en van hieruit adviseer ik ons management, zodat het de juiste strategische keuzes kan maken. Daarnaast help ik ons MT met de doorvertaling van de algemene strategie van de bank naar een concrete boodschap voor de teams. Naast deze werkzaamheden krijg ik de ruimte om projecten op te pakken waar ik nieuwsgierig naar ben, zoals het doen van onderzoek naar wat er leeft en speelt onder onze klanten, hun (financiële) zorgen en informatiebehoefte vanuit de bank. Een heel mooie kans!

Is dit programma iets voor jou?

Ga dan direct naar het sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter via Whatsapp!

Curious for more?

Ontdek meer traineeships:

Management Traineeship

Je hebt leiderschapsambitie maar weet dat je nog veel te leren hebt. Je barst van het talent. Dus je wilt meer! Zoals bijdragen aan transformaties op thema’s als digitalisering, duurzaamheid en wendbaarheid. Heb jij het lef om echt aan de slag te gaan met jouw talent en ambitie?

Management Traineeship @ Overheid

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken? Heb jij een kritische blik op onderwerpen die dagelijks in het nieuws verschijnen en denk je dat het anders kan? Jeuken jouw handen en wil jij jouw kwaliteiten inzetten voor een beter Nederland?

Tech & Management Traineeship @ Brainport Eindhoven

Jouw hart gaat sneller kloppen van techniek. Je wilt werken aan de technologische oplossingen van morgen. Dus is er geen betere plek om jouw carrière te starten in regio Brainport Eindhoven. De slimste vierkante kilometers van Europa. Are you ready?