|

Not available

Laurien Leurink

Management Trainee

Na ongeveer 10 jaar onderdeel geweest te zijn van het Nederlands elftal Hockey, is het tijd voor een nieuwe uitdaging! De eigenschappen die mij naar de Olympische Spelen brachten, neem ik nu mee het bedrijfsleven in; ik durf namelijk met zekerheid te zeggen dat zowel op het veld als binnen een organisatie enkel talent niet genoeg is. Discipline, gedrevenheid en samenspel zijn wat talent laat floreren – én ons uiteindelijk goud bezorgd!

DE SAMENSPELER

GEDISCIPLINEERD

HUMORVOL

NUCHTER

Laurien’s skills…

Doelgericht

Doelen? Die zijn in de topsport crystal clear. Wij gaan voor Olympisch goud. Punt. In het bedrijfsleven ligt dit echter iets gecompliceerder. Ik heb ontzettend veel zin om te kijken hoe mijn doelgerichtheid hierin het beste tot zijn recht komt.  

Praktisch

Welke hobbels zich ook voordoen op de weg naar ons doel, ik ga graag opzoek naar passende oplossingen. Die potentiële oplossing vertaal ik het liefst zo snel mogelijk naar praktische stappen; zo weten we allemaal wat er concreet nodig is én kunnen we meteen aan de slag! 

Solide-basis

Presteren onder druk is mij niet vreemd. Van nature draag ik een bepaalde nuchterheid bij me, die tijdens mijn carrière alleen maar verder versterkt is. De afgelopen jaren kwamen met hoge pieken en diepe dalen. Wat de situatie ook is, ik laat mij niet zo makkelijk uit het veld slaan.  

De warme assist!

Mijns inziens is de ander in zijn of haar kracht zetten een essentieel onderdeel van teamwork. Ik ben liever degene die een goede assist geeft, dan de persoon die zelf scoort. Ieder verdient zijn of haar moment in de schijnwerpers, zo staan we samen sterk. 

Laurien is nieuwsgierig naar…

Heel eerlijk? Ik ben enorm benieuwd naar de gehele businesswereld, maar ook naar het ‘normale’ leven. Jarenlang ben ik zo gefocust geweest op hockey, dat ik standaard ‘nee’ moest zeggen op alle andere zaken. Ik wist heel goed wie ik was op het veld, maar wie ik ben en wíl zijn binnen een organisatie? Ik kan niet wachten om dat te ontdekken!

Deze opdracht heb ik gedaan

Project Management Officer bij Rabobank

Als Project Management Officer binnen de afdeling Financial Economic Crime (FEC) was ik onderdeel van een team dat met innovatieve digitale hulpmiddelen ondersteunt bij de toetsing van klantintegriteit. In het bijzonder ging mijn opdracht over de migratie van het oude systeem, naar een vernieuwde versie. De migratie van het systeem vraagt om technische veranderingen, stakeholdersmanagement, structuur en doelgerichtheid. Ik was verantwoordelijk voor het maken en bijhouden van de projectplanningen, de rapportages met betrekking tot de voortgang van het project en het inrichten van een nieuwe governance structuur. FEC is een enorm complexe en dynamische afdeling, waar op wekelijkse basis veranderingen plaatsvinden in de actualiteiten en wetgeving. Ik heb in de eerste maanden op de opdracht dan ook geleerd hoe belangrijk het is om eerst wegwijs te worden binnen FEC en bekend te raken met de inhoud. De Rabobank is een omgeving die mij hier de tijd voor heeft gegeven, waardoor ik later een actieve bijdrage kon leveren aan de voortgang van het project. Doelgerichtheid, scherpte en proactiviteit zijn eigenschappen die mij ondersteunen om mijn rol goed te kunnen uitvoeren in deze omgeving die mijn opdracht heel uitdagend maakte. Toen ik de opdracht eenmaal onder de knie kreeg, gaf dat ook enorm veel voldoening.

Laurien’s tip…

Haal alles eruit wat erin zit! En weet je? Soms betekent dat gewoon met de dag leven en daar enorm van genieten. Streven naar hoge doelen én deze behalen kan een enorme kick geven, maar hoe fijn is het als je ook kunt genieten van de alledaagse dingetjes? 

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!