|

De duurzame ambities
van Ormit Talent

Bijdragen aan een mooie, duurzame wereld. Dat is wat we willen. Ormit Talent heeft haar eigen duurzame drive verbonden aan vier van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Daarmee brengen we focus aan in onze ambities en komen we concreet in actie.

01

Talent development? That’s us!

Een nieuwe generatie dient zich aan. Een generatie van jonge, gedreven talenten met een eigen kijk op de wereld. Zij willen het anders en beter doen. Zich vol inzetten voor een toekomst die werkelijk duurzaam, divers en inclusief zal zijn. De wereld mooier maken? Dat kan maar op één manier: als elk individu zijn of haar talenten vanuit (persoonlijk leiderschap) hiervoor optimaal inzet. Bij Ormit Talent weten we als geen ander hoe je talenten hiertoe uitdaagt en begeleidt in hun ontwikkeling.

Nieuwe generatie met duurzame drive

We helpen jonge talenten hun duurzame drive te ontdekken en aan te wakkeren. Daarmee weten ze het beste uit zichzelf te halen als het gaat om een duurzame wereld en betrokkenheid bij medemensen. Reken maar dat ze daarmee een onuitwisbare impact gaan maken. In de organisaties waar ze werken en de wereld waarin ze leven. Wedden dat zij als de nieuwe duurzame leiders hun dromen – en daarmee ook onze droom – werkelijk waar gaan maken?

Samen met trainees

We streven er naar dat elke trainee ten minste één opdracht uitvoert die een concrete bijdrage levert aan een rechtvaardigere, inclusievere en duurzamere samenleving om de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN te verwezenlijken. Uiterlijk in 2024 willen we dit helemaal gerealiseerd hebben.

Samen met bedrijven

We doen het samen. Dus gaan we ook de dialoog aan met de bedrijven waar onze trainees aan de slag gaan. Organisaties met elk hun eigen duurzaamheidsambities. We wisselen kennis, ervaringen en ideeën uit. Duurzaamheid wordt daarmee een vast onderdeel van onze plannen van aanpak en samenwerkingsovereenkomsten.

02

Focus op klimaatverandering

Ook bij Ormit Talent zélf zetten we ons in voor een beter klimaat. We hebben ons eigen Sustainability at Ormit Talent team. Daarin werken we onze duurzame plannen en daden uit. Daarnaast is er ons Groene Hart. Gedreven medewerkers met een ‘groen hart’ waarbij medewerkers en trainees zich vrijwillig aansluiten. Samen wisselen ze ideeën en ervaringen uit over hoe we nog ‘groener’ kunnen werken en leven. Er komen acties uit voort die duurzame vooruitgang opleveren. Zo worden er inspiratiesessies georganiseerd en tal van acties ondernomen om duurzame vooruitgang te boeken. Liever aan de slag op maatschappelijk gebied? Daarvoor hebben we ons Rode Hart

Duurzame plannen en daden

We gaan overstappen op groene elektriciteit en ons verbruik flink verlagen. We rijden (deels) elektrisch en dagen iedereen uit om ook anders te reizen. We willen onze afvalstromen verminderen. We kijken kritisch naar ons kantoor. Zonnepanelen? Maken we het pand compleet CO2 neutraal? Of gaan we verhuizen? We blijven elkaar uitdagen om steeds bewuster en duurzamer te worden. Bijvoorbeeld: één maand iedereen fietsend naar het werk. En tal van andere challenges, learning events en acties voor en door onze eigen mensen.

Onze eigen duurzame doelen:

  • Interne events met duurzaamheid als thema.
  • Geen emissies meer uit elektriciteit in 2024.
  • Geen emissies meer uit vervoer en transport in 2028.
  • Geen emissies meer uit gas in 2030.

Impact maken

Een mooie bekroning op onze inzet tot nu toe is het certificaat dat we vanuit MOYU hebben ontvangen. Elke trainee krijgt bij de start van zijn of haar traineeship een MOYU notitieboekje gemaakt van steenpapier om verspilling tegen te gaan.

03

Diversiteit en inclusiviteit

Een rechtvaardige en eerlijke wereld. Waarin iedereen gelijk is, meedoet en goed vertegenwoordigd is. Een wereld waar mensen oog hebben voor elkaar. En waarin mensen er voor de ander zijn als dat nodig is. Dát is wat we willen. Te beginnen bij onszelf, onze talenten en de bedrijven en organisaties waarmee we samenwerken.

Onze maatschappelijke betrokkenheid

  • Al onze medewerkers kunnen 8 uur vrijwilligerswerk doen per jaar. Dat staat in hun contract. Aan de slag bij de voedselbank, helpen bij een Ronald McDonalds Huis, een actie tegen zwerfafval of op pad met eenzame ouderen? Wij bieden onze medewerkers de ruimte.
  • Regelmatig organiseren we events om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Zo groeit ons gezamenlijke maatschappelijke bewustzijn.
  • Daarnaast is er ons ‘Rode Hart’. Een eigen club waar medewerkers en trainees zich vrijwillig bij aansluiten. Samen wisselen ze ideeën en ervaringen uit over hoe we onze maatschappelijke betrokkenheid kunnen vergroten.

We make a difference together!

Duurzaam ondernemen? Betrokken zijn bij klimaat en maatschappij? Dat vraagt om de inzet van iedereen. We willen inspireren en geïnspireerd raken én doen. In activiteiten samen met onze talenten en medewerkers. In bevlogen gesprekken met de bedrijven en organisaties waar onze talenten het verschil maken. Kennis en ervaring uitwisselen en samen optrekken dus. Dat levert de juiste energie om samen écht het verschil te maken.