|

Veelgestelde vragen

Wil je iets weten dat je niet op onze website vond? No worries. Hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen. Nog niet gevonden? Neem dan gewoon contact met ons op.  

Veelgestelde vragen

Ga ik training hebben met andere trainees?

Ja! Je volgt de trainingen met je pool. Dit is een groep van trainees die dezelfde coach en hetzelfde ontwikkelingsprogramma hebben. Omdat je alle trainingen samen beleeft en daarnaast ook feedback deelt, merken we dat er sterke connecties ontstaan tussen de trainees in een pool. Vaak worden ”poolies” vrienden voor het leven omdat je elkaar door en door leert kennen!

Hoe is de cultuur bij Ormit Talent?

Ormit Talent is een Best Workplace en wij zijn hier trots op. Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf, waar we veel waarde hechten aan feedback en plezier. Daarom is onze slogan “work smart, get far”. De cultuur van Ormit Talent wordt het best weerspiegeld door onze waarden:

 • Care to dare: we dagen je constant uit maar altijd in een veilige omgeving.
 • Eager to learn: onze focus ligt op jouw ontwikkeling en levenslang leren.
 • Teaming up: we geloven dat co-creatie het recept is voor succes. En geef toe, het is veel leuker zo.
 • With a twinkle: we nemen onszelf niet al te serieus. Heb vooral plezier!

Hoeveel opdrachten ga ik doen?

Dit is de meest gestelde vraag. De gemiddelde duur van een project is 9 maanden. Dat betekent dat je aan ongeveer 2 tot 3 verschillende projecten gaat werken. Misschien zelfs meer. Waarom gemiddeld 9 maanden? Het lijkt lang maar geloof ons, de tijd vliegt! Je hebt wat tijd nodig om de opdrachtgever beter te leren kennen, je weg te vinden, je rol te ontdekken, … en resultaten op te leveren. We willen dus dat je die tijd hebt en de opdrachtgever wil dat ook.

Wat als er geen project beschikbaar is voor mij?

Het kan voorkomen dat je bij de start van je traineeship of tussen twee opdrachten door tijdelijk zonder opdracht zit. Dit is vaak maar van korte duur.  Al kan het soms ook wel even lekker zijn om tussen je opdrachten door even de tijd en ruimte te hebben om je project helemaal af te sluiten.  Sommige trainees plannen hun vakantie dan ook in. Maar dat is natuurlijk geen vereiste. Je kunt in de tussentijd ook meewerken aan diverse interne projecten of je volgt trainingen.  Je hoeft dus echt niet stil te zitten. Een bijkomend voordeel: tijd om weer even goed bij te praten met je interne collega’s!

Op welke locatie werk ik?

Waar je werkt en of je (deels) hybride werkt is afhankelijk van het bedrijf waar je op opdracht zit. Wel vinden wij het onwijs belangrijk dat Ormit Talent als jouw thuisbasis voelt. Daarom werken veel trainees regelmatig een dag bij ons op kantoor in De Bilt. Hier is genoeg plek en hebben we een koelkast vol koude biertjes/wijntjes en frisdranken.

Hoe ziet mijn loopbaan eruit nadat ik een traineeship bij Ormit talent heb afgerond?

Aan het einde van je contract beslis jijzelf welke droom je achternagaat. Dat is het mooie van jouw carrière starten bij Ormit Talent. En wij zijn er om je te ondersteunen!

Bij ons incompany traineeship stroom je doorgaans uit bij het betreffende bedrijf. Ook de meerderheid van onze management trainees starten bij één van de opdrachtgevers waar ze een match mee voelden. Maar wil jij na die twee jaar nog geen afscheid nemen van Ormit Talent? Sinds dit jaar is het ook mogelijk om jouw management traineeship met een jaar te verlengen. Sommigen blijven aan boord en sluiten zich aan bij het interne team van Ormit Talent. Anderen kiezen een totaal ander pad: freelancer, consultant, een start up…  Het is up to you!

Alleen één ding is zeker, tijdens jouw traineeship bepaal jij jouw eigen koers en ontdek jij wie jij bent en wat bij jou past.

Kan ik een keertje een (online) koffietje drinken met één van jullie trainees?

Uiteraard! Stuur een mailtje naar recruitment@ormittalent.nl en wij brengen jou in contact met een trainee. We organiseren ook regelmatig diverse events waarbij je op een laagdrempelige manier met ons kunt kennismaken. Zie hiervoor de evenementenpagina op onze website.

Ik heb geen master maar een (hbo) bachelor. Kan ik ook solliciteren?

Voor de meeste traineeships vragen wij een afgeronde master en/of een wo werk- en denkniveau. Bij enkele traineeships is hbo ook toegestaan. Neem vooral contact op met ons recruitmentteam om de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met je mee!

Mail naar recruitment@ormittalent.nl of bel/whatsapp (+31 6 23692148).

Ik heb al wat werkervaring, is dit programma geschikt voor mij?

Uiteraard! Doorgaans hanteren wij als leidraad dat je bij Ormit talent kunt solliciteren als je maximaal 3 jaar werkervaring hebt. Maar heb jij meer jaren werkervaring en ben jij ervan overtuigd dat Ormit Talent de beste match voor jou is? Wij zien graag kansen en denken graag met je mee.

Wat voor een soort contract krijg ik? Hoe lang is het contract?

Wij bieden een contract van bepaalde tijd aan voor de duur van je traineeship (gemiddeld twee jaar). Maar we bieden ook de basis voor een carrière op lange termijn! Veel van onze trainees besluiten om bij één van onze opdrachtgevers aan de slag te gaan. Sommige trainees verlengen hun management traineeship met een derde jaar of sluiten zich aan bij het interne team van Ormit Talent. En anderen kiezen iets anders. Om je te helpen bij het maken van deze keuze, is er nog loopbaan coaching aan het einde van je traineeship.

Wat ga ik verdienen en wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Natuurlijk wil je weten wat je gaat verdienen. Wij hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rij gezet:

Ben je net afgestudeerd zonder werkervaring? Dan stroom je doorgaans in met een bruto salaris tussen de €3.080 en €3.219 per maand (inclusief vakantietoeslag). Uiteraard word je hoger ingeschaald wanneer je relevante (fulltime) werkervaring meebrengt.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden in een notendop:

 • Een NS-businesscard of lease regeling
 • 27 vakantiedagen (waarvan er 7 worden uitbetaald in je salaris bovenop je brutoloon. Deze kun je tegen een gunstige regeling terugkopen)
 • Een goede pensioenregeling
 • Ieder jaar een gratis vrije dag om in te zetten voor vrijwilligerswerk
 • En… wist je dat het ontwikkelprogramma 45.000 euro waard is? Dat investeren we in jou!

Wat ga ik doen tijdens mijn opdrachten?

De opdrachten worden tijdens je traineeship stapsgewijs uitdagender, zodat deze blijven passen binnen jouw ambities en persoonlijk ontwikkelprogramma. De meeste opdrachten hebben te maken met interne transformaties bij de opdrachtgever. Door op projectbasis opdrachten uit te voeren, verken je verschillende fases van zo’n project en doe je hierbinnen veel ervaring op.

Heb ik invloed op de opdrachten die ik ga uitvoeren?

Binnen Ormit Talent hebben wij ‘matchmakelaars’. Deze matchmakelaars zijn verantwoordelijk voor het maken van de match tussen de trainees en de opdrachten. Dit doen ze niet door naar links of rechts te swipen, maar op basis van je achtergrond, je talenten en je ontwikkelpunten. Je wordt dus niet zomaar aan een opdracht gekoppeld. We vinden het belangrijk dat de opdrachten ook echt goed bij jou aansluiten.

Er zijn ontzettend veel mooie organisaties en opdrachten die enorm leerzaam zijn, waar je wellicht in eerste instantie niet zelf aan denkt. Laat je vooral verrassen!

Als je een van onze incompany traineeships volgt dan is vaak vooraf afgestemd tussen welke afdelingen je zal gaan rouleren en worden je projecten samen met deze opdrachtgever gekozen.

Wat is het verschil tussen het Management Traineeship en het Product Owner Talent program ?

Met ruim 25 jaar ervaring in traineeships en talent programma’s hebben wij bij Ormit Talent al veel talent voorbij zien komen. Van de rookies die vers de universiteit uitrollen tot de wat meer ervaren young professionals die meer werkervaring met zich meebrengen. Deze twee groepen kunnen enorm veel leren van elkaar, maar tegelijkertijd zien wij ook de verschillen. Voornamelijk op het gebied van coaching en andere vraagstukken waar deze doelgroepen tegenaan lopen. Om beter op die vraag in te kunnen springen hebben wij besloten om twee losse programma’s op te zetten die beter inspelen op die behoefte:

 • Het Management Traineeship voor starters met 0-3 jaar fulltime werkervaring na het afronden van de master.
 • Het Product Owner Talent program voor kandidaten met 3-5 jaar fulltime werkervaring na het afronden van de master.

 

De globale inhoud van de programma’s is wel vergelijkbaar, zo krijg je altijd: 

 1. Je krijgt je eigen Talent Development coach (naast je managers op je opdrachten)
 2. Je neemt deel aan intervisie met je peer group waar je veel van kunt leren
 3. Je krijgt ruim 26 trainingsdagen gedurende twee jaar
 4. Je vervult 2 à 3 uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven
 5. Aan het einde van je traineeship krijg je loopbaancoaching aangeboden om precies die vervolgstap te zetten die bij jou past!

Wat is het verschil tussen de verschillende traineeships die jullie aanbieden?

Onze traineeships zijn onder te verdelen in twee soorten:

 1. Incompany Traineeship
  Tijdens het incompany traineeship volg je gemiddeld twee jaar lang jouw traineeship binnen dezelfde organisatie. Veelal rouleer je tussen verschillende afdelingen en rollen, waardoor je de organisatie door en door leert kennen! Na het afronden van jouw traineeship stroom je uit in de rol die echt bij jou past! Hoe uniek dat je eerst even kunt rondsnuffelen voor je jezelf ‘vastlegt’ en een definitieve keuze maakt?
 2. Multicompany Traineeship
  Het multicompany traineeship noemen wij ook wel ons management traineeship. Hier voer je gedurende twee jaar verschillende opdrachten uit binnen verschillende bedrijven.  Ben jij die kameleon en wil jij eerst nog legitiem jobhoppen tussen verschillende sectoren en bedrijven? Dan past ons management traineeship goed bij je.

Bij welke organisaties kan ik mijn opdrachten verwachten tijdens mijn traineeship?

Dat is als Management Trainee heel divers! Ormit Talent heeft naast haar vaste klanten een continu verschuivend netwerk.  Je kunt terechtkomen in het bankwezen, telecombedrijven, (semi)overheidsinstellingen, retail, verschillende multinationals… En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Hoe ziet jullie sollicitatieproces eruit ?

Ons selectieproces is kort maar krachtig! Door de verschillende onderdelen krijgen wij een beter beeld van jou en misschien nog wel het allerbelangrijkste, jij van ons.

Door de verschillende onderdelen leer je meer over jezelf en krijg je waardevolle inzichten die je echt verder gaan helpen. Een leuke en leerzame procedure waarbij wij jou uitdagen, maar bovenal als persoon willen leren kennen!

Het selectieproces bestaat uit verschillende onderdelen:

 1. Cv uploaden
  Jouw talenten worden duidelijk uit jouw cv. Een motivatiebrief hoef je niet te schrijven, we horen je motivatie liever van jou persoonlijk in een gesprek.
 2. Capaciteitentest
  We testen jouw numerieke, verbale, abstracte skills en probleemoplossend vermogen. Dit doe je in een vertrouwde omgeving, namelijk vanuit huis!
 3. Interview
  Het interview is een persoonlijk gesprek waarbij we dieper onder de oppervlakte duiken om jou écht te leren kennen! We bespreken dus niet zozeer jouw cv, maar meer de persoon daarachter. Dit vraagt om stevig zelfinzicht en het vermogen hier het gesprek over aan te gaan. Hiernaast bespreken we natuurlijk ook je motivatie, ambitie en competenties.
 4. Assessment
  Een intensieve, maar vooral leerzame en leuke dag waarin jij jezelf mag laten zien. Deze dag vormt het begin van jouw persoonlijk ontwikkeltraject.
 5. You’re special!
  Als je tot hier bent gekomen, dan heb jij laten zien dat jij een “special one” Ambitieus en nieuwsgierig zoals je bent, klaar om bij ons te starten!

Welke trainingen en hoeveel trainingen krijg ik tijdens mijn traineeship?

Ons ontwikkelingstraject is waar we bekend om staan. Gedurende jouw traineeship heb je gemiddeld zo’n 26 trainingsdagen.

De Ormit Talent trainingen zijn nooit zomaar trainingen. Je kunt trainingen verwachten in een dierentuin. En praktische oefeningen met acteurs. Leuk en altijd persoonlijk! De onderwerpen die we behandelen zijn altijd gelinkt aan leiderschap en people skills. Communicatie, situationeel leiderschap, change management, team dynamiek, … En ja, we besteden ook aandacht aan je hard skills. We hebben een aantal online modules en experts uit het veld. Nooit een saai moment dus!

Wil je meer informatie over de trainingen? Bekijk dan de pagina van het ontwikkelprogramma.

Wat betekent ‘’Curiosity only killed the cat’’ ?

‘’Curiosity only killed the cat’’ is een knipoog naar het Engelse gezegde “Curiosity killed the cat”. Dit Engelse spreekwoord impliceert dat nieuwsgierig zijn soms kan leiden tot gevaar of ongeluk. Als Ormit Talent geloven we hier niet in. Daarom: ‘’Curiosity only killed the cat’’.

Wat is jullie adres?

Ons adres is: Dorpsstraat Vo Steenstraat 85, 3732 HH De Bilt in Nederland.

Contact details

Bel ons, stuur ons een e-mail, of bezoek ons kantoor!

Stel ze hier

Nog steeds vragen?

Laat hier je gegevens en je vraag achter. We komen zo snel mogelijk op je terug met een antwoord.