|

Podcast – Unpacking Gen Z

In gesprek met Gen Z over Gen Z op de werkvloer

Gen Z, de nieuwste generatie waar veel over geschreven en gezegd wordt. Hoewel een deel van hen de schoolbanken nog moet verlaten, staat een aantal van hen aan het begin van hun carrière. Wie zijn deze leiders van morgen? Wat maakt deze generatie anders? En hoe moet je daarmee omgaan op de werkvloer? Onze host Janet gaat in gesprek met degene die dat het beste kan vertellen, Gen Z zelf.

De keuze voor je eerste baan

1

In deze aflevering gaat Janet in gesprek met Gen Z’ers Lisanne en Max over de keuze van hun eerste baan. Wat was voor hen belangrijk? En welke factoren hebben de doorslag gegeven? Daarnaast hun mening over werken bij een organisatie die impact maakt of wil maken en de zin en onzin van social media voor het aantrekken van young professionals.

Wennen aan een werkend leven

2

Gen Z, de nieuwe generatie op de werkvloer én de generatie die het net even een tikje anders doet. In deze aflevering gaat Janet in gesprek met Gen Z’ers Abe en Sander over wennen aan een werkend leven. Blijft de 9 to 5 cultuur bestaan? Was de overgang van student naar collega lastig? En waarom lunchen we eigenlijk met z’n allen strak om 12 uur? Ook bespreken ze waarom het belangrijk is om heft in eigen handen te nemen als je de organisatie wil leren kennen en het fenomeen ongeschreven regels bij grote corporates.

Vrijheid vs. Kaders

3

Deze aflevering gaat over de behoefte van Gen Z aan kaders en teglijkertijd ook vrijheid. Dat klinkt best pardoxaal…hoe zit dat? Anouk en Luchien bespreken het. Verder hebben ze het ook over het belang van autonomie en flexibiliteit, het gevaar van externe prikkels als je zelf je dag kan indelen en waarom je als manager een belangrijke rol speelt in het werkgeluk van Gen Z’ers.

Verwachtingen van managers

4

In deze podcast gaan Daniel en Pomme het hebben over wat zij, als Gen Z’er, van hun leidinggevende verwachten. Is dat nou echt zo anders dan voorgaande generaties? Een hierarchische cultuur is in ieder geval voor hen echt een no-go en de 9 to 5 mentaliteit hoeft ook niet zo. En wat vinden ze van negatieve feedback ontvangen? En hoe kan je dat dan het beste geven als leidinggevende? Echt een must-listen voor alle leidinggevenden en team managers dus!

Impact maken

5

Impact maken en bijdragen aan een betere wereld, wie wil dat nou niet? Gen Z in ieder geval wel! Yol en Meike gaan het gesprek aan over wat impact maken voor hen betekent en dat dat ook in hele kleine gebaren kan zitten. Enne, een betere wereld begint bij jezelf, maar hoe zit dat met de verantwoordelijkheid van grote organisaties op dit gebied? En hoe kan jij dan op de werkvloer je steentje bijdragen? Dit en nog veel meer in alweer de laatste aflevering van Unpacking Gen Z!

Unpacking Gen Z – Hét Event!

Gen Z, de nieuwste generatie op de werkvloer én de generatie die het net even een tikje anders doet. Challenging? Welnee! Hoor het van Generatie Z zelf tijdens het Unpacking Gen Z event op 19 september (Eindhoven) en 10 oktober (Utrecht)🚀

Waarom je dit event niet wilt missen:
🌟Alle trends en wensen van Gen Z op een rij;
💬Ervaringen delen met gelijkgestemden;
❓De kans om Gen Z zelf jouw vragen te stellen;
💼Inspirerende praktijkcases van Gen Z op de werkvloer;
💡Praktische tips om het beste uit alle generaties te halen.