|

Not available

Merel van Rongen

Management Trainee

Als ik ergens blij van word zijn het wel mensen en organisaties die een positieve impact proberen te maken. Zo’n bijdrage kan in een groot internationaal project zitten maar juist ook in de kleine, dagelijkse dingen. Ik pleit voor ambitieus zijn, zónder pretentieus te worden. Ik houd van betrokken zijn, zónder rigide te worden. Want juist door een bepaalde luchtigheid en bewegingsruimte te bewaren, kan ik een situatie of vraagstuk gemakkelijk van verschillende kanten bekijken. Dit geeft mij de ruimte om te zien wat zich daadwerkelijk afspeelt binnen een groep én hier passend op in te spelen.

OPRECHT

POSITIEVE IMPACT

STEVIG

LUCHTIG

Ilse’s skills…

Bekijkt alle kanten

Mijn stevige karakter maakt dat ik in de meeste situaties mijn mening durf te uiten. Echter ben ik niet iemand die onnodig aan haar eigen mening blijft vasthouden. Een situatie van verschillende kanten bekijken en diverse meningen horen is iets wat ik zowel interessant als belangrijk vind. Iemand komt niet zomaar tot een gevoel of mening; wat zit hierachter en wat betekent dat voor het geheel? Door open het gesprek te voeren en mij in de verschillende optieken te verdiepen kom ik juist tot diepere inzichten.

Oprecht luisteren

Tot dieper inzicht komen is niet de enige reden dat ik mensen hun verhaal wil laten doen. Ik vind het belangrijk mensen écht te zien en te luisteren naar wat zij te zeggen hebben. Ik heb een natuurlijke verbinding met mensen, waardoor betrokken luisteren moeiteloos gaat. Uit oprechte interesse check ik op een later tijdstip weer bij hen in; zo voelen mensen zich gehoord en weten ze dat ze erbij horen.

Veerkachtig

Flinke stress of een tegenslag? Het verleden heeft mij geleerd dat ik veerkrachtig genoeg ben om hier sterker van terug te komen. Niet vanuit een ongetemd optimisme, maar juist vanuit een gebalanceerde en solide basis. Mijns inziens is de basis van veerkracht de situatie volledig erkennen zoals deze is. Accepteren, verwerken én leren; om vervolgens met een goede dosis optimisme sterker terug te keren.

De positieve motor

Ongetemd optimisme’ is niks voor mij, maar dat glas? Die is bij mij altijd half vol! Vanuit deze positieve energie weet ik mijzelf steeds weer te motiveren, kan ik een ander aanzetten en groepsdynamieken ten goede beïnvloeden. Wanneer het vuurtje omlaag dreigt te gaan voel ik direct dat het tijd is mijn positie als motiverende en stabiele motor in te nemen.

Ilse is nieuwsgierig naar…

Al lange tijd heb ik een interesse in natuurlijke voeding. Waar komt het vandaan en hoe werken onze voedselketens? Ik denk dat wij daar als maatschappij, en eigenlijk zelfs als wereld, nog zo veel in te ontdekken en ontwikkelen hebben. Daarnaast ben ik enorm nieuwsgierig naar mijn persoonlijke ontwikkeling de komende tijd. Als ik terugkijk op de afgelopen 27 jaar, zijn er zoveel onverwachte dingen gebeurd. Ik ben meer dan benieuwd naar wat het leven nog voor mij in petto heeft!

Ik heb aan deze opdacht gewerkt…

Projectondersteuner bij War Child

Bij War Child ondersteunde ik de HR-afdeling bij diverse projecten. Zo was ik verantwoordelijk voor een tender voor een nieuwe arbodienst voor alle werknemers in Nederland. Ik heb gesprekken met verschillende arbodiensten ingepland en heb deze samen met collega’s gevoerd. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het opzetten van een well-being kalender. Het doel van deze kalender was het verbeteren van de mentale en fysieke gezondheid van de medewerkers op het kantoor in Amsterdam. Voor het hele jaar zijn er maandelijkse lezingen, workshops, yogalessen en andere activiteiten ingepland. Door de grote vrijheid die ik kreeg tijdens het bedenken, plannen en uitvoeren van deze projecten heb ik mijn projectmanagement vaardigheden nog beter kunnen ontwikkelen. Ik heb geleerd om initiatief te nemen en zelfstandig te werken. Het werken voor deze organisatie gaf mij veel voldoening, omdat het duidelijk voelbaar was dat je met iets heel goeds bezig bent.  .

Ilse tipt…

Als ik terugblik op mijn leven zijn de momenten waarin ik werkelijke groei doormaakte of mezelf écht beter leerde kennen, altijd de momenten geweest wanneer ik uit mijn comfortzone stapte. Ondanks de spanning vooraf, dacht ik achteraf telkens: wauw, wat gaaf dat ik dit gewoon gedaan heb! Mijn tip luidt dus logischerwijs: stap uit die comfortzone! Het is een verrijking van je leven. Ik wil niet claimen dat het makkelijk is, maar daarom zou je juist de prikkel mogen voelen om het wél te doen.

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter en wij zoeken contact met je op!