|

Data Traineeship

“We believe in the full potential of data by investing in young data talents and teaching them exceptional skills in personal leadership and data expertise”

Ben jij een uitzonderlijk data-talent? Net afgestudeerd? Of al met je eerste ervaring op zak? En ben je klaar voor een nieuwe uitdaging bij een toonaangevend data-driven bedrijf? Meld je dan nu aan voor het Data Traineeship!

  • Ga vlammen in een uniek ontwikkelprogramma.
  • Werk fulltime aan uitdagende dataprojecten bij ambitieuze organisaties.
  • Volg trainingen op gebieden als data science, analytics, projectmanagement, personal leadership en ook soft skills.
  • Groei door als professional en als mens.
  • Laat je inspireren door je personal coach en een senior data-expert.
  • Wissel ervaringen uit met vele andere data-talenten.
  • Bouw je eigen professionele netwerk op.
  • Stoom versneld door naar de beste carrièreperspectieven.
  • Groei van data science student tot Data Science Professional!

Traineeship in het kort:

2-jarig programma

Werk aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.  

Persoonlijke coaching

Je talent development manager laat je tijdens het data traineeship in de spreekwoordelijke spiegel kijken en helpt jouw ambities en behoeftes te matchen met de projecten die je gaat uitvoeren. 

Legitiem jobhoppen

Switch tussen rollen, teams, bedrijven en sectoren en ontdek hoe jouw people en data skills een topcombinatie vormen in je dagelijkse werk in het vertalen van data naar business.

Boost your skills

Maak je klaar om verrast en geïnspireerd te worden met 20+ trainingsdagen rond data en people skills, waar je leert hoe je data écht vertaalt naar de business.

Buid your network

Logisch dat je netwerk enorm groeit door al die verschillende opdrachtgevers waar je terecht komt. Daarmee scoor je na het traineeship binnen no time je data droombaan!

Veel data projecten worden opgeleverd en blijken vervolgens niet succesvol. De mooiste modellen of dashboards worden gebouwd, de beste tools geïntegreerd maar in de praktijk niet gebruikt. Zonde!
Heb jij affiniteit met data en weet jij de juiste vertaling te maken tussen de vraag van de business en de data?
 

Het data gedreven werken biedt nieuwe kansen, maar vergt ook een ander werkwijze, mindset en kennis. Bij het succesvol laten slagen van dataprojecten gaat het dan ook niet alleen om data- en analytics-kennis. Ook de juiste set aan softskills is essentieel. Die combinatie bieden wij.  

discover

Jouw unieke persoonlijkheid, skills en talenten zijn het vertrekpunt voor een succesvolle carrière in Data. Wij zijn ervan overtuigd dat de sleutel tot succes bij de mens ligt. Want essentieel is het vertalen van complexe data analyses naar begrijpelijke ‘gewone’ mensen taal, waardoor besluitvormers in staat zijn data effectief te gebruiken voor strategische beslissingen. Hiervoor is analytisch inzicht en data kennis nodig, maar nog belangrijker jouw communicatieve vaardigheden.  
Hierdoor biedt ons ontwikkelprogramma technisch inhoudelijke trainingen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat jij het verschil gaat maken wanneer jij aan de slag gaat met het ontwikkelen van jouw soft skills. Dat gaat ervoor zorgen dat data echt begrepen en toegepast wordt.

develop

Je gaat hard aan de slag met jouw ontwikkeling. Dit doe je niet alleen. Wij zijn er voor jou om je daarbij te helpen. Met de beste begeleiding, feedback, coaching en training in ons intensieve ontwikkelprogramma. Zo werk je tijdens dit 2-jarige traineeship aan het aanscherpen van zowel jouw persoonlijke- als business skills. Ben je nog niet klaar met ontwikkelen? Dan kun je verlengen met een specialisatiejaar op basis van jouw behoefte en interesses. Dat kan in de richting van Change Management, Sustainability, Product Management en Data. Dit alles om jouw persoonlijke én professionele doelen te bereiken. 

deliver

Wij geloven dat je het meeste leert van doen. Je gaat aan slag met uitdagende opdrachten die er werkelijk toe doen. En die aansluiten bij de ervaring die jij al meeneemt. Jouw persoonlijke ontwikkeling groeit met de impactvolle resultaten die jij realiseert mee. Je krijgt de kans jouw talenten te laten zien aan de toporganisaties uit ons netwerk. Daar krijg je alle ruimte om betekenisvol te zijn en het verschil te maken. Zo creëer je zelf kansen, want na afloop van dit traineeship ligt de wereld voor je open! 

Dit ben jij:

Young Professional

Je hebt maximaal drie jaar werkervaring in een datafunctie of een andere baan die je vuur voor het werken met data heeft aangewakkerd. 

Data savvy

Excel heeft geen geheimen voor je en ook termen als Python, Power BI of SQL klinken je bekend in de oren. Je wilt met tools je werk slimmer en efficiënter maken! 

Hbo of wo bachelor of master 

Je hebt een studie afgerond richting data (science), of met een groot data/analytics-component.  

Curious

Je wilt over bijna alles zoveel mogelijk weten. En graag alles (of heel veel) kunnen. Comfortzones, die zijn er toch om te doorbreken? 

Analytisch

Door je analytische vermogen ben je in staat een grote hoeveelheid aan data te doorgronden en verbanden te leggen. Je maakt het begrijpelijk en bent leergierig. 

Ambitieus

Je hebt je uitzonderlijke talent en drive al laten zien gedurende je studie, bijbanen en/of nevenactiviteiten.

Andere talenten gingen jou voor als….

Arnold – Data Traineeship bij Ormit Talent

“De meerwaarde van Ormit Talent is voor mij de focus op soft skills. Dat is wel echt uniek aan dit traineeship. De trainingen die je krijgt zijn super goed, ik heb daar heel veel van geleerd. We zijn bijvoorbeeld twee dagen op een boerderij geweest en die twee dagen hadden we hele intensieve trainingen. Door dat soort trainingen ben ik gewoon veel zekerder van mezelf, en gelukkiger, haha! Ik heb daar ontzettend veel aan gehad. Dat is echt de kracht van Ormit en dan zeker in combinatie met de ontwikkeling van je technische skills.

 

Bij Ormit leer je dus hoe je de brug kan slaan tussen de zwart witte wereld van data en de genuanceerde kant van de business. Je brengt al je kennis in de praktijk op drie verschillende opdrachten en bent ready to go om goed bepakt met kennis en ervaring je carrière als data professional voort te zetten.”

Sander – Data Traineeship bij Ormit Talent

“Wat ik heel leuk vind bij Ormit Talent is dat ik aan het begin van mijn carrière al in korte tijd meerdere bedrijven kan zien. Dus ik maak meteen mee wat de uitdagingen zijn die bij grote organisatie spelen. Daarnaast krijg ik ook de ervaringen mee van mijn mede pool genoten; ik hoor van hen wat er bij hen speelt en waar zij tegenaan lopen. Daar kan ik ook alleen maar van leren. En iedereen bij Ormit is ongeveer van dezelfde leeftijd, we zijn allemaal ambitieus, je hebt een instant netwerk van gelijkgestemden. Ik krijg heel veel energie om met alle trainees binnen Ormit om te gaan. We hebben vaak interessante gesprekken en discussies en we leren onwijs veel van elkaar.

 

Mijn eerste opdracht was bij DELA. Ik ben daar als data scientist aan de slag gegaan. Binnen ons team voerden we use cases op het gebied van data science. Dus dat waren vooral projecten die vanuit de business naar ons toekwamen. We lieten vooral intern zien wat de mogelijkheden zijn met data in het algemeen dan data science in het bijzonder. De laatste case waar ik aan heb gewerkt is een chatbot die ik met modellen van OpenAI (de organisatie achter o.a. ChatGPT) heb gemaakt. Dat is voor mij wel echt het paradepaardje van alle projecten die ik daar heb opgepakt.”  

Waarom kiezen voor Ormit Talent?

Talent vormt de sleutel tussen de arbeidsmarkt en de bedrijfswereld. Bij Ormit Talent zetten we in op dat talent en de ontwikkeling ervan. Samen streven we naar de perfect match tussen talenten en significante bedrijven.

Naast het ontwikkelprogramma van zo’n € 45.000,- ontvang je een startsalaris tussen € 3.065,- en € 3.685,- bruto per maand en andere arbeidsvoorwaarden zoals €50,- netto maandelijkse vergoedingen.

Semi startup fase waar eigenaarschap en initiatief gestimuleerd wordt.

Het beste ontwikkelprogramma op de markt

Een kijkje in de keuken bij meerdere bedrijven

Een pool van mede trainees om je aan op te trekken

Maandelijkse borrels, activiteiten en reizen!

Het Data Traineeship in cijfers:

Opdrachten
70%
Trainingen
20%
Coaching
10%
Fun!
100%

Is dit programma iets voor jou?

Ga dan direct naar het sollicitatieformulier.

Heb je nog vragen of heb je interesse om te bellen of whatsappen? Neem dan contact op met onze Recruiter Lotte Hilbers via lotte.hilbers@ormittalent.nl of 06 23692148

Keertje bellen?

Plan hier een afspraak in met Jasper!
PHOTO-2023-04-21-12-01-19