|

Van een CSRD rapportage naar een duurzame bedrijfsvoering

Jouw CSRD implementatie in een stroomversnelling 

Ben jij klaar om je CSRD-strategie te implementeren? Dan heb je de juiste aanpak en afstemming nodig. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Wij helpen je!

Onze deskundige CSRD-talenten en data-professionals staan voor je klaar om je in elke fase van je implementatie te ondersteunen.

Alles wat je moet weten. CSRD in een notendop.

Moet jij aan de slag met je CSRD-rapportage?

Als jij een beursgenoteerd bedrijf bent dat aan twee van deze drie criteria voldoet:

 • 250+ werknemers
 • € 50+ miljoen netto-omzet
 • € 25+ miljoen balanstotaal

Dan ben je verplicht om vanaf 2024 te rapporteren over je impact op de mens en het klimaat.

Je oogst wat je zaait

Heb je al een MVO, CSR of ESG-rapportage? Mooi! Dan is investeren in stakeholdermanagement en een gestructureerde aanpak de sleutel tot succes om je huidige rapportages aan te vullen zodat dit nauwkeurig in het CSRD-rapport kan worden opgenomen.

Een groene toekomst

CSRD-compliancy is meer dan alleen een verplichting. Het is een statement van intentie: we willen duurzaam zijn. We willen onze impact op de wereld verminderen en een positieve bijdrage leveren. CSRD is een kans om een bewuste koersverandering te maken. Het is een kans om te transformeren en een beter bedrijf te worden voor iedereen. Laten we samen de toekomst vormgeven!

Een rapportage voor de toekomst

Een succesvolle implementatie van CSRD vereist een duidelijke roadmap. Deze bevat de volgende next steps:

   1. Strategiefase
    Samen met je stakeholders, zowel binnen als buiten je organisatie, ga je op zoek naar de ESG-onderwerpen die belangrijk zijn voor jouw organisatie en voer je een materialiteitsanalyse uit. Zo schets je een duidelijk beeld van de relevante thema’s, kansen, maar ook risico’s op het gebied van duurzaamheid. Om vervolgens tot een goedgekeurd CSRD-rapport te komen, maak je een plan om de tekortkomingen in de huidige rapportage aan te vullen met de voor jou relevante duurzaamheidsthema’s
   2. Implementatiefase 
    We gaan over tot actie! In deze fase draait het om het opzetten, managen en visualiseren van datastromen. Dit komt samen in een data dashboard en vormt de basis voor de uiteindelijke CSRD-rapportage. Het is flinke klus, een succesvolle aanpak vereist dan ook betrokken stakeholders en gestructureerde datacollectie.
   3. Verankering… 
    Het resultaat mag er zijn, de CSRD-rapportage wordt, net als het financiële jaarverslag, goedgekeurd door een accountant. Toch is dit pas het begin, hoe ga je ervoor zorgen dat je volgend jaar verbeterd? 

Alle stappen op een rij: 

Ontmoet onze CSRD-opgeleide talenten!

Deze jonge talenten got what it takes om jouw organisatie te ondersteunen in CSRD. Tijdens hun trainingen hebben ze alle onderwerpen aan bod gehad zoals ESG rapportage, ESRS standaarden, Materialiteitsanalyse en uiteraard welke CSRD richtlijnen er zijn.

Agnes de Jeu

Management Trainee & CSRD opgeleid

Bekijk profiel →

Anouk Grandia

Management Trainee & CSRD opgeleid

Bekijk profiel

Cas Rooijakkers

Data Trainee & CSRD opgeleid

Bekijk profiel →

Huib Oversloot

Management Trainee & CSRD opgeleid

Bekijk profiel →

Ilse Alberts

Management Trainee & CSRD opgeleid

Bekijk profiel →

Lisanne van Deijk

Management Trainee & CSRD opgeleid

Bekijk profiel →

Yol Tio

Management Trainee & CSRD opgeleid

Bekijk profiel →

Wij ontzorgen, jij pakt door!

CSRD is veel meer dan wetgeving volgen, het is een kans om je organisatie te transformeren. Het is een kans om duurzamer te worden en een positieve impact op de wereld te hebben.

Wil je samen met ons de toekomst vormgeven?

Onze deskundige CSRD-talenten en dataprofessionals staan voor je klaar om je te helpen. We bieden ondersteuning in elke fase van je CSRD-traject, van het opstellen van een strategie tot het rapporteren van je resultaten dat voldoet aan de ESRS standaarden. Samen bouwen we de duurzame wereld van morgen!

Lees meer over onze CSRD dienstverlening in de infographic:

Op zoek naar CSRD talent voor jouw team?

Plan een kennismaking met Marc!
Marc-vierkant