|

Not available

Cas Rooijakkers

Data Scientist

De allemansvriend, zo sta ik bekend bij vrienden en familie. Iedereen in zijn waarde laten vind ik namelijk één van de belangrijkste dingen in het leven. Ik zal anderen altijd vriendelijk en open benaderen; wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Dit zorgt ervoor dat ik benaderbaar ben en zo de verbinding met anderen snel ontstaat. Deze verbinding op persoonsniveau is niet alleen in sociale gelegenheden maar ook in professionele teams essentieel. Júíst door het hebben van een fijne, onderlinge connectie durf ik kritisch op de inhoud te zijn en nodig anderen daarmee uit hetzelfde te doen. Zowel het proces als de inhoud kunnen enkel floreren wanneer de relationele basis staat als een huis. Zo zorgen we samen voor een fijne werksfeer, continue motivatie én kwalitatieve resultaten.

GOES WITH THE FLOW

GESTRUCTUREERD

DRIVEN

REFLECTEREND

Cas’s skills…

De geduldige analyticus

Met een traineeship als Young Data Professional raad je het waarschijnlijk al; ik vind het heerlijk om mij met grote hoeveelheden informatie bezig te houden. Wanneer ik mij verdiep in een dataset of aan het programmeren sla, kom ik volledig in flow. Juist de complexere puzzels werk ik graag uit. Geduldig en gestructureerd bekijk ik ieder onderdeel stukje voor stukje. Zo kan ik doelgericht steeds een mini-puzzel uitwerken en die uiteindelijk laten samenkomen in het grote, complexere geheel.

Structure O’Clock

Niet alleen in mijn data-analyse werk ik gestructureerd, eigenlijk houd ik in al mijn werk van een geordende aanpak. Van nature ben ik een planner. Iedere ochtend begin ik met het prioriteren van mijn to-do list. Wat ik nog liever doe? Zorgen voor strak timemanagement binnen een groep. Zo heb niet alleen ik maar het hele team hier profijt van.

Mister benaderbaar

Hoe gek ik ook ben op data, het allerleukste aan werken is voor mij de groepsdynamiek. Doordat ik mij iets meer op de achtergrond opstel, geef ik mijzelf de kans goed te kunnen horen en zien. Middels mijn luisterende oor en reflecterende blik zorg ik voor meer verbinding en verdieping in de groep. Zelfs in de meest stressvolle situaties blijf ik kalm en daarmee benaderbaar voor anderen.

Gedreven

Waarom een positieve sfeer zo belangrijk voor me is? Vanuit die energie kunnen we namelijk nóg meer bereiken! Het maximale eruit halen, dat wil ik niet alleen op werk maar in mijn gehele leven. Na 10km stoppen met hardlopen omdat dat ‘de planning’ was? Als ik nog niet moe ben, loop ik graag die paar kilometertjes extra door!

Naast Data freak ben ik…

Wat ik reuze interessant vind is nieuwe technologie en de bijzondere innovaties die daarbinnen gemaakt worden. Daarnaast ben ik gek op reizen. Ik denk vooral omdat ik op die manier wat meekrijg van de verschillende culturen, al die verschillende mensen. Ik heb een achtergrond in de Marketing Analytics, waarbij ik het psychologische stuk achter keuzes reuze interessant vond. Blijkbaar zit die psychologische interesse er nog steeds een beetje in.

Deze opdracht heb ik gedaan…

AI for good challenge

Ik heb deelgenomen aan de AI for Coral Reefs Challenge (georganiseerd door FruitPunch AI in samenwerking met Reef Support). Dit is een unieke kans waarbij we computer vision gebruiken om koraalriffen in benthische beelden te segmenteren.

Het doel? Een handje helpen bij het monitoren van de groei of het verlies van koraalbedekking in beschermde zeegebieden. Dit is niet alleen een technische uitdaging; het is een kans om een positieve impact te maken op onze oceanen en hun kwetsbare ecosystemen.

Dus deze uitdaging draagt niet alleen bij aan een belangrijke economische zaak, maar is ook een goede manier om mijn hardskills verder te ontwikkelen en waardevolle ervaringen op te doen in het veld van AI.

Cas tipt…

Hakuna matataWe kennen natuurlijk allemaal de bekende ‘je hebt geen zorgen, zorg maar dat je geniet’ vertaling hiervan. Hoe ik het interpreteer is: blijf optimistisch! In Nederland hebben we er een handje van overal problemen in te zien, terwijl we het zo ontzettend goed hebben. Ik ben groot voorstander van een focus op verbetering, echter vergeet ik daarbij niet blij te zijn met en trots te zijn op dat wat er al is.

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!