|

Het succesverhaal van Talent Pools bij DELA

Binnen elke organisatie zijn er momenten waarop een extra paar handen nodig zijn, of een frisse kijk op een project. Bij DELA, een toonaangevend uitvaartverzekeringsbedrijf, is de samenwerking met Ormit Talent onderdeel van de oplossing.

In dit artikel spreken we met Lieke van Dongen, business consultant, over haar ervaring met de trainees van Ormit Talent.  

Een talent pool als verlengstuk van je organisatie 

Veel nieuwe ideeën en willen innoveren staat gelijk aan veel projecten die goed begeleid moeten worden. Voor Lieke een uitdaging om daar de juiste mensen op te zetten, maar gelukkig heeft DELA een talent pool van Ormit Talenten waar ze uit kan putten.Vaak hebben we projecten of opdrachten waar we op dat moment de capaciteit niet voor hebben”, vertelt Lieke. We gaan dan op zoek naar iemand die het project kan opzetten en uitvoeren. We hebben al een lange geschiedenis met Ormit Talent en ze stellen eigenlijk nooit teleur, dus meestal kijken we of er een trainee van Ormit is die bij het project past. Dat zit er bij ons inmiddels al helemaal in, de talent pool is eigenlijk een soort verlengstuk van onze organisatie.” 

Ormit x DELA

Wat maakt dan dat DELA keer op keer voor de trainees van Ormit Talent kiest? “De kracht van trainees zit ‘m erin dat ze onbevangen naar projecten kijken,” legt Lieke uit. “Ze hebben een frisse blik en zijn niet belast met bedrijfspolitiek of geschiedenis. Daardoor zorgt een trainee voor nieuwe inzichten, frisse blikken en nieuwe ideeën. Vaak komen ze met dingen waar je zelf nooit op zou komen.”  

Lieke vindt de samenwerking met Ormit heel prettig. “Ormit weet inmiddels wat ongeveer het profiel is dat bij DELA past en wat we zoeken”, legt ze uit. “Dus als ik bel met de vraag voor een nieuwe trainee, dan weet Gijs (accountmanager bij Ormit Talent) heel goed welk profiel er past. Bovendien is de screening bij Ormit voordat je daar als professional aan de slag mag, dusdanig goed dat je ervan uit mag gaan dat diegene capabel is om de opdracht uit te voeren.” 

Ormit talent: the special ones

Lieke zou de trainees van Ormit omschrijven als jonge professionals met een enorme drive, de wil om zichzelf te ontwikkelen en echt wat van hun tijd bij DELA te maken. Lieke: “Qua communicatieve vaardigheden vind ik de trainees heel erg sterk. Ze zijn onbevangen, ze nemen geen blad voor de mond en ze durven mensen aan te spreken. Dat vinden ze soms ook wel moeilijk, maar worden daarin wel goed begeleid door Ormit. En als die koud water vrees weg is en ze merken dat ze gewaardeerd worden, nou dan is de sky the limit. Dan kan je echt prachtige resultaten krijgen op het project.” 

Killer competenties

Als je bij Ormit Talent aan de slag wil, dan weet je in ieder geval dat je aan de slag moet met jezelf, je professionele ontwikkeling en je soft skills. Lieke: “Je weet gewoon dat je als trainee aan de slag moet met je competenties. Je blijft continu in gesprek over hoe je die competenties kunt inzetten, hoe je ze kunt verbeteren, wat de punten zijn waar je misschien minder goed in bent en ver vandaan moet blijven en welke degenen zijn waarin je kunt excelleren. De trainees hebben dat scherp op hun vizier; ze praten daar goed over. Het helpt ze ook om die competenties vervolgens in te zetten voor het project waar ze aan werken en het doel dat ze willen bereiken. En als je ze laat gaan en open staat voor die frisse blik en anders durft te kijken naar bepaalde problematiek dan kan er een heel verrassend resultaat uitkomen.”

Samenwerking met resultaat

DELA en Ormit Talent zijn dus een goede match. Samen werken we aan een toekomst waarin innovatie en vernieuwing centraal staan. Als je op zoek bent naar een frisse blik en nieuwe ideeën, dan is een talent pool van Ormit Talenten een waardevolle investering. 

Meer weten over de inzet van talent? Lees ook eens deze blogs!

5 kenmerken van Gen Z die je als organisatie moet weten

Een krappe arbeidsmarkt, the war for talent, medewerkers boeien om ze te binden en te behouden, allemaal uitdagingen waar werkgevers vandaag de dag tegenaan lopen. En dan is er ook nog een volledig nieuwe generatie die staat te trappelen om hun carrière te beginnen: Generatie Z.  

6 redenen waarom trainees zo succesvol zijn

Jonge, onervaren trainees presteren vaak verrassend goed en soms zelfs beter dan hun ervaren collega’s. Wat maakt dat trainees zo succesvol te zijn? 

Aan het werk met generatie Z – trek talent aan met een traineeship

Jong talent vraagt om een nieuwe benadering. Een talentmagneet ben je niet zomaar. Daar is wel wat voor nodig. Durf jij het aan?