|

Wat voegt een junior toe in jouw data team? 

Met een overschot aan vacatures en een tekort aan ervaren medewerkers sieren gelukkig steeds meer jonge talenten de werkvloer. Maar een junior in je team, wat voegt die nu toe? We horen je denken: ‘Kost me alleen maar tijd’ of ‘ik heb geen zin om te investeren in iemand die snel weer weggaat’.  Wij geloven in jong talent en geven je graag antwoord op de vraag: Wat voegt een junior toe aan jouw data team? 

Het werken met mensen die pas kort op de arbeidsmarkt zijn levert je als organisatie veel voordelen op. Zij hebben nog een fijne frisse blik en zijn vol enthousiasme om hun doelen te bereiken. Niet alleen komt dat de samenwerking van een senior en junior binnen een team ten goede, maar ook draagt het bij aan de resultaten van een organisatie. 

01

Een frisse blik brengt inspiratie voor iedereen

Jong data talent bezit veel (nieuwe) kennis, maar heeft deze nog niet vaak in de praktijk toegepast. Dit is interessant: het zorgt voor nieuwe perspectieven binnen een team en project. Nieuwe ideeën omdat het project of de complete organisatie vanuit een andere invalshoek bekeken wordt. Een invalshoek die vaak voor innovatieve oplossingen zorgt waar ervaren teamleden niet op komen. Zij laten zich eerder beperken door eerdere opgedane ervaringen. 

02

One happy worklife

De term ‘jonge honden’kent iedereen. Zo zien wij de juniors ook. De energie, het enthousiasme en leergierigheid spat ervan af! Doe daar je voordeel mee. Vanuit Ormit Talent ondersteunen wij de informatiebehoefte met trainingen en persoonlijke coaching, maar laat een junior zich zeker vastbijten in een organisatievraagstuk. Hun energieke houding draagt bij aan positieve sfeer op de werkvloer en neemt andere teamleden daarin mee. 

03

Trendwatcher

Met een junior in je data team heb je je eigen trendwatcher in huis. Ze zijn leergierig en gaan snel mee in veranderingen. Daarnaast is het hun tweede natuur om nieuwe trends te spotten en daarin bij te blijven. Omdat ze nieuwe technieken en vaardigheden snel eigen kunnen maken, kun je zo zorgen dat het hele team up-to-date blijft met de laatste trends. 

04

Let’s talk money 

Dat naast alle voordelen het inzetten van juniors vaak minder kost dan seniors zal geen verrassing voor je zijn. Wij noemen dat liever: richt je team kosten efficiënt in. Een goed team bestaat immers altijd uit een mix van senior en junior. Ook draagt het inzetten van juniors bij aan de groei van je team op een kosten efficiënte manier.  

05

De toekomst is nu

Investeren in junior data talent creëert de leiders van morgen. Met de juiste begeleiding en ambitie kunnen ze groeien en blij blijven binnen je organisatie. Bouw binnen je organisatie een talenten pipeline zodat je nu al investeert in je seniors voor later. 

06

Begeleiden en laten groeien

Natuurlijk kun je als organisatie zelf energie stoppen in het ontwikkelen van je junior. Maar door samen te werken met Ormit Talent maak je het jezelf wel heel makkelijk. Wij beschikken over een jong datatalent dat zich bewust is van het enorme potentieel dat er uit data van jouw organisatie te halen is.  

Werken met een datatalent van Ormit Talent betekent: 

  • Academisch denk- of werkniveau 
  • Direct inzetbaar en snel up-and-running 
  • Verbinding tussen data- en businessteams
  • Continue begeleiding & coaching van je talent door Ormit Talent
  • Kennisdeling uit andere projecten  
  • Na afloop het talent kosteloos in dienst nemen 

Getriggerd? Lees ook zeker deze blogs

Bewegen en data hebben meer gemeen dan je denkt!

Bewegen en data hebben meer gemeen dan je denkt… Ben je het eens met het volgende? Bewegen is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Als ik regelmatig beweeg, voel ik me zowel lichamelijk als geestelijk beter.

Hoor het van data trainee Dalí

Dalí is 27 jaar en begon bij Ormit Talent eind april 2021. Hij is dus al een tijdje onderweg met het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe hij eigenlijk bij Ormit Talent terecht is gekomen en hoe het hem bevalt.

Wat doet een data analist?

In haar pure vorm betekent data (nog) helemaal niks. Wanneer de Data Analist het toneel betreedt en zijn trukendoos opentrekt, verandert hij de data in bruikbare informatie. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, er moet een hoop werk verricht worden om van ruwe data waardevolle informatie te maken. In dit blog proberen we erachter te komen: Wat doet een Data Analist eigenlijk op dagelijkse basis? Daarnaast is er antwoord op de vraag: Welke vaardigheden heeft een Data Analist nodig?