|

Hoor het van data trainee Dalí

Dalí is 27 jaar en begon bij Ormit Talent eind april 2021. Hij is dus al een tijdje onderweg met het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe hij eigenlijk bij Ormit Talent terecht is gekomen en hoe het hem bevalt.

Waarom wilde je graag beginnen bij Ormit Talent?

‘Er zijn veel partijen om uit te kiezen wanneer je een data georiënteerd traineeship zoekt, dat maakt het best moeilijk. Ik was op zoek naar een organisatie die genoeg tijd en ruimte biedt om te onderzoeken wat bij me past en wat ik wel en niet leuk vind. Daarnaast sprak de inhoud van het programma me erg aan: inhoudelijke hardskills trainingen, maar ook softskills gericht op de business kant van data. Bij Ormit Talent vond ik veel raakvlakken dus solliciteerde ik hier.’

Wat is tot nu toe je indruk van Ormit Talent?

‘Het fijne is dat er veel gelijkgestemden bij elkaar worden gebracht bij Ormit Talent. Dat zorgt voor een fijn team en aansluiting bij de organisatie, niet alleen Ormit Talent maar ook Ormit Talent en Ortec. De softskill trainingen zijn van hoge kwaliteit en op dat vlak leer ik veel bij.’

Bij welke opdrachtgever werk je nu en hoe ziet een werkdag er zoal uit?

‘Momenteel ben ik aan de slag bij ABN AMRO waar ik eigenlijk twee verschillende rollen heb aangenomen in het afgelopen jaar. De eerste zeven maanden heb ik in een analisten rol als business translator gewerkt. Hierna ben ik in een technisch team gekomen als data engineer. Daar kwam ik meer aan de logistieke kant van de data om alles aan elkaar te knopen. Er wordt een enorme berg aan data verzameld en aan ons de taak dat schoon te maken en zo efficiënt mogelijk op te slaan. We zijn met twintig data engineers fulltime aan het werk, met als doel verschillende onderdelen vanuit data perspectief te structureren.’

Van wat voor soort opdrachten word je echt enthousiast?

‘Momenteel vind ik de wat meer technische kant het leukst omdat ik daarin word uitgedaagd en veel leer van ervaren data- engineers en scientists. Daarnaast is het team van grote invloed op hoe leuk de opdracht is, want als je op persoonlijk vlak vriendschappen opbouwt, vergroot dat het plezier in de opdracht en dat is hier zeker het geval.’

En van wat voor soort opdrachten niet?

‘Ik werk het minst graag als pure data analist, ik heb ontdekt dat ik dan de technische kant teveel mis.’

Wat ga je doen na je data traineeship?

‘Weet ik nog niet precies, maar hoe ik het nu bekijk kan het drie kanten opgaan. Ik heb het erg naar m’n zin bij ABN AMRO, dus zou ik hier eventueel in dienst kunnen komen. Na mijn opdracht bij ABN AMRO ga ik nog een opdracht bij een ander bedrijf doen. Afhankelijk van hoe dat bevalt, zou ik daar kunnen blijven. Mocht ik het aan het eind van m’n traineeship bij Ormit Talent nog niet helemaal weten en het gevoel hebben dat ik nog niet ben uitgeleerd, behoort verlengen bij Ormit Talent zeker tot de mogelijkheden.’

In wat voor rol zie jij jezelf werken?

‘Op korte termijn zou ik graag nog meer willen leren in een data science rol. Het optimaliseren van voorspellende data vind ik leuk, uitdagend en leerzaam. Op lange termijn zie ik mezelf bij een wat kleiner data consultancy bureau werken, zo kan ik direct waarde toevoegen en zie ik resultaat van wat ik doe.’

Waarom Ormit Talent?

In elk bedrijf worden er dagelijks meerdere belangrijke beslissingen genomen. Doordat het leven zich tegenwoordig zoveel online afspeelt, is er een enorme hoeveelheid aan data beschikbaar om zulke beslissingen op te baseren. De vraag is alleen, hoe doe je dat? Met een Ormit Talent natuurlijk!

Meer weten over de inzet van talent? Lees ook eens deze blogs!

Mitch zijn verhaal @DELA

Als Management Trainee zit Mitch van Dijk momenteel op opdracht bij DELA. Nieuwsgierig hoe hij zijn opdracht vindt? Lees snel verder.

5 kenmerken van Gen Z die je als organisatie moet weten

Een krappe arbeidsmarkt, the war for talent, medewerkers boeien om ze te binden en te behouden, allemaal uitdagingen waar werkgevers vandaag de dag tegenaan lopen. En dan is er ook nog een volledig nieuwe generatie die staat te trappelen om hun carrière te beginnen: Generatie Z.  
curiosity_optische illusie

Enig idee hoe jij je talentprobleem op kunt lossen?

Enig idee hoe jij je talentprobleem op kunt lossen? Wij wel: door nieuwgierig te zijn! Nieuwsgierigheid is namelijk dé motor voor leren. Jong talent leert snel. Elke dag weer. Een no brainer: gewoon door vragen te stellen.