|

3 opdrachten, 3 organisaties en 5 rollen: De capaciteiten van een trainee

Als outsider is het soms lastig om te begrijpen wat een trainee van Ormit Talent kan. Esli Severijn heeft inmiddels drie opdrachten achter de rug en heeft na twee jaar haar traineeship afgerond. Zij is dus bij uitstek dé persoon om te vertellen over waarom een trainee een toegevoegde waarde is voor jouw organisatie.  

Van projectmanager tot teamlead

Esli heeft bij drie verschillende organisaties, vijf verschillende rollen vervuld. Bij de Rabobank was ze projectmanagement officer en proces coördinator. Bij DSM kwam ze terecht in het communicatieteam en was ze verantwoordelijk voor de interne communicatie wereldwijd en bij de Provincie Noord-Brabant was ze coördinator van de backoffice en teamlead van de ondersteunend zaakbegeleiders.

Esli: “Iedere opdracht bracht z’n eigen uitdagingen, maar ik werd hierin goed begeleid door mijn Talent Development Manager van Ormit Talent. Tijdens mijn opdrachten heb ik van alles gedaan; van een rol als projectmanagement officer tot proces coördinator, en van interne communicatiespecialist tot teamlead. Het mooie is dat ik per opdracht steeds meer verantwoordelijkheid kreeg en iedere keer goed bepakt met ervaring de volgende opdracht inging. Om uiteindelijk m’n laatste opdracht als Teamlead te doen, daar ben ik ook het meest trots op.” 

Steile leercurve

Trainees van Ormit Talent moeten echt aan de bak met zichzelf, maar ze zijn leergierig en proactief, dus de honger naar zelfontwikkeling zit er van begin af aan al in. “Er is een strenge selectie aan de poort, dus je mag ervan uitgaan dat iemand snel dingen oppakt,” legt Esli uit. “De leercurve is niet alleen heel steil op inhoudelijk vlak, maar ook op de soft skills. Je leert jezelf steeds beter kennen. Ik weet nu beter hoe ik in elkaar zit en wat ik kan toevoegen. Daar heeft het ontwikkeltraject echt bij geholpen. Op het gebied van soft skills kom je in je werkleven vaak dezelfde situaties tegen. Ik ben dan blij dat ik een aantal tijdens mijn opdrachten ben tegengekomen en dat ik begeleiding had bij deze vraagstukken vanuit Ormit Talent.” 

Een traineeship zoals een traineeship bedoeld is

En daarmee is een traineeship van Ormit Talent er eentje zoals een traineeship bedoeld is volgens Esli: “Het ene traineeship is het andere niet. Het traject van Ormit Talent onderscheidt zich van andere traineeships door die hele steile leercurve en goede begeleiding. Die twee jaar is zoveel meer dan alleen twee jaar werkervaring. Je bent heel intensief met jezelf bezig, er is oprechte aandacht voor coaching en het traject heeft voor zowel de trainee als de opdrachtgevers veel toegevoegde waarde.” 

Onderschat een trainee van Ormit Talent niet

Esli ziet dat organisaties eigenlijk vaak onderschatten wat een trainee kan. “Vaak ook wel met de goede intenties, hoor. Dan willen ze een opdracht niet te spannend maken en niet te groot. Maar een trainee van Ormit Talent is leergierig, ze willen veel en zijn ambitieus. Eigenlijk moet je ze loslaten en in het diepe gooien, maar wel kijken hoe het daar in het diepe gaat. Ga er niet te snel vanuit dat ze alleen maar simpele dingen kunnen, durf de uitdagende opdrachten ook bij een trainee neer te leggen. Kijk maar hoe het gaat, je kan altijd nog bijsturen door met elkaar in gesprek te gaan. Maar wat ik het meeste hoor is dat mijn mede-trainees om extra werk vragen als ze niet genoeg worden uitgedaagd.”  

De toegevoegde waarde van een trainee

Het is eigenlijk lastig om goed uit te leggen welke diversiteit aan rollen een trainee kan vervullen, maar dat een trainee van toegevoegde waarde is, is volgens Esli wel zeker: “Alle trainees hebben een frisse blik. Ze staan er onbevangen in en zaken worden aangekaart waarvan je zelf niet dacht dat je er wat mee kon. Ze zijn daadkrachtig en hebben de wil om je project echt goed aan te pakken. Het kan maar zo zijn dat je in korte tijd ineens heel veel gedaan krijgt. Trainees zijn fijne en betrokken collega’s voor je organisatie, leergierig en ze weten heel goed hoe ze in elkaar steken. Je hebt met een trainee van Ormit Talent een fijne toekomstige collega in huis!” 

Veel projecten maar handjes tekort?

Vliegen de projecten je om de oren maar heb je de capaciteit niet om er echt goed mee aan de slag te gaan? Gelukkig hebben wij nog meer toptalent als Esli in huis. Met hun onbevangenheid en frisse blik kunnen ze niet wachten om jouw project met beide handen aan te pakken. Ontmoet vooral alvast onze beschikbare talenten of neem direct vrijblijvend contact met ons op!

Meer weten over de inzet van talent? Lees ook eens deze blogs!

5 kenmerken van Gen Z die je als organisatie moet weten

Een krappe arbeidsmarkt, the war for talent, medewerkers boeien om ze te binden en te behouden, allemaal uitdagingen waar werkgevers vandaag de dag tegenaan lopen. En dan is er ook nog een volledig nieuwe generatie die staat te trappelen om hun carrière te beginnen: Generatie Z.  

6 redenen waarom trainees zo succesvol zijn

Jonge, onervaren trainees presteren vaak verrassend goed en soms zelfs beter dan hun ervaren collega’s. Wat maakt dat trainees zo succesvol te zijn? 

Aan het werk met generatie Z – trek talent aan met een traineeship

Jong talent vraagt om een nieuwe benadering. Een talentmagneet ben je niet zomaar. Daar is wel wat voor nodig. Durf jij het aan?