|

De succesformule van de talent pool bij ASML

Management Traineeship & Talent Pool

Daisy heeft gekozen voor een traineeship in de Security and Risk talentpool van Ormit Talent. Ze is nu aan het werk als Information Security Specialist bij ASML.  

Let’s ask

Vertel, waarom een security & risk talent pool bij ASML?

Ik heb criminologie gestudeerd, maar ik vond werken in de IT heel erg leuk. Dus ben ik op zoek gegaan naar een manier om dat te combineren. Security & Risk is heel erg breed en je kan dus veel kanten op. Ik voel me het meeste thuis bij een rol die vooral op de inhoud zit; me vastbijten in één onderwerp, echt goed onderzoeken hoe iets werkt en hoe we het kunnen verbeteren. Daarnaast wilde ik het liefst bij een organisatie blijven en niet naar een andere organisatie wanneer je opdracht erop zit. Ormit Talent faciliteert dat door talent pools uit te zetten bij bijvoorbeeld ASML. Door te kiezen voor een talent pool blijf je gedurende je traineeship bij één opdrachtgever en door te kiezen voor security & risk kan ik me ontwikkelen op een specifiek gebied.  

En waarom heb je gekozen voor Ormit Talent?

Met hun sterke focus op persoonlijke ontwikkeling zijn ze echt anders dan andere organisaties waar je een traineeship kan doen. Bijvoorbeeld, bij veel traineeships begin met je met een soort bootcamp vol met trainingen en dan word je losgelaten in de wijde wereld. Je krijgt dan nog wel af en toe een training, maar niet met zo’n sterke continue focus op persoonlijke ontwikkeling als bij Ormit. Wat ik bij ASML prettig vind is de mogelijkheid om van opdracht of project te switchen als je merkt dat iets toch niet helemaal bij je past. Bij Ormit en ASML kijken ze goed naar de match tussen persoon en opdracht. Bij ASML mag je verschillende dingen uitproberen, zelf dingen aandragen, eigen ideeën uitwerken. “Ga het maar proberen” zeggen ze dan. Je moet het natuurlijk niet te gek maken, maar ze staan zeker open voor nieuwe dingen.  

Facts & figures over onze talent pools

95% van de talenten treedt na afloop van het succesvol afronden van het traineeship in dienst bij een opdrachtgever.

Na 5 jaar is 80% van de talenten nog altijd in dienst bij dezelfde organisatie.

1453 alumni succesvol begeleid tijdens de start van hun carrière.

Business case ASML

Daisy’s advies voor jouw organisatie

 

Wat je in ieder geval niet moet doen is alvast de hele opdracht neerleggen, die al van A tot Z al gedefinieerd is. Dan heb je aan een Ormitter echt de verkeerde. Zij willen zelf dingen ontdekken, uitgedaagd worden en uitzoeken. 

Trainees van Ormit zijn mensen die echt het verschil willen maken. Ze zijn er niet om een opdrachtje te doen, wat ervaring op te doen en dan weer te vertrekken. Ze willen continu uitgedaagd worden en tegelijkertijd aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling werken. Dus het is belangrijk dat ze de mogelijkheid krijgen op verschillende dingen uit te proberen en hun frisse blik te ondersteunen en te laten experimenteren. Dan kunnen ze het meeste uit hun traineeship halen en echt waarde toevoegen aan jouw organisatie.  

Ricky Smit, team lead bij ASML:

“Met een talent van Ormit samenwerken was top en hij paste goed in ons team. Het team kreeg de mogelijkheid om hem te begeleiden en te coachen. Er viel voor ons dus ook wat te leren, een win-win situatie! Als we intern niet iemand kunnen vinden voor een passend project, zou ik het zeker overwegen om nog een keer een trainee inhuren.”

Voordelen van een talent pool

Daisy:

“het voordeel van in een pool zitten bij dezelfde werkgever, is dat je met je poolies kan sparren, elkaar advies kan geven en samenwerkingen kan opzetten om zo een brug te slaan tussen verschillende afdelingen van een organisatie. Je steunt elkaar echt als pool en sluit mooie vriendschappen. Je neemt als organisatie dan dus een een pool en niet losse trainees in huis.”

Andere talenten over ASML

Regina Voss

“Als Strategie Analist binnen de Business Performance Improvement (BPI) afdeling van ASML werkte ik samen met een team van Strategie Managers aan cross-sectoraal versnellen van interne verbeteringsstrategieën. Mijn verantwoordelijkheden lagen bij de coördinatie van het proces en het samenbrengen van de inhoud. Daarvoor was ik in gesprek met verschillende stakeholders, wat mij op een plek bracht met veel overzicht. Ik vond deze positie binnen het bedrijf ontzettend tof en ik vond veel uitdaging in het afstemmen en verwerken van de complexe inhoud. Binnen ons team stimuleerden elkaar om altijd te blijven reflecteren en elkaar te helpen. Ik ben trots op mijn persoonlijke ontwikkeling en de eindproducten van ons team!”

Anouk Grandia

“In mijn rol als Project manager officer (PMO) was ik verantwoordelijk voor de ondersteuning van het programma Accelerate Motion. Momenteel is deze afdeling op verschillende aspecten enorm aan het groeien. Dit maakte dat mijn rol veel flexibiliteit, pro-activiteit en daadkracht vergt. Het programma faciliteert ASML Motion in deze groei door het introduceren van een nieuwe manier van werken en het realiseren van een nieuw gebouw om de productie voort te zetten. Verandering is hierin een drijvende factor voor iedereen die hierbij betrokken is. In mijn rol was ik verantwoordelijk voor het programma budget, zorgde ik voor structuur, faciliteerde ik meetings en was ik bezig met stakeholder management. Daarnaast was ik een sparringpartner voor de programmamanager en de verschillende projectmanagers binnen het programma. Uitdagend, geen dag was hetzelfde en dat maakte het zo leuk!”

Other happy clients

Waarom trainees een waardevolle toevoeging zijn voor jouw organisatie

Jij…

 • voorkomt stilstand door te weinig resources
 • vult openstaande vacatures 
 • zorgt voor een constante stroom van getalenteerde mensen
 • bespaart kosten
 • stimuleert een cultuur van leren en ontwikkelen

Trainees…

 • Willen uitgedaagd worden 
 • Hebben een frisse blik 
 • Brengen verandering 
 • Maken echt verschil 
 • Zijn eager 
 • Verbinden verschillende partijen met stakeholders en managers 

Wil jij ook je team versterken en écht doorpakken?

Help! Gen Z op de werkvloer

Wil je weten waar young professionals behoefte aan hebben? Download onze gratis whitepaper over Gen Z op de werkvloer. Lees alles over…

 • Wie is generatie Z precies?
 • Hoe trek je Generatie Z aan?
 • Hoe behoud je Generatie Z in jouw organisatie?
 • Hoe begeleid je Generatie Z bij de start van hun carrière?
 • Hoe manage je Generatie Z op een passende manier?
 • Hoe laat je Generatie Z impact maken en bijdragen aan een beter wereld?