|

Bouwen aan een duurzame toekomst? Bouw een talent pipeline!

Eén van de topprioriteiten van jou als manager is natuurlijk het lange termijn succes van je organisatie. Dit betekent dat korte termijn denken je duur kan komen te staan. Goed plannen voor de toekomst is cruciaal. Zeker als het gaat om je mensen. Zodat je zeker weet dat je cruciale rollen ook in de toekomst goed kunt invullen. 

Waarom een Talent Pipeline?

Een manier om te zorgen voor een constante instroom van getalenteerde medewerkers met doorgroeipotentieel, is door middel van het bouwen van een stevige talent pipeline of talent pool. Trainees zijn een belangrijk en waardevol onderdeel van een goed ontwikkelde talent pijplijn. We leggen hieronder uit waarom.  

 

1

Skill gaps vullen

Wil je als organisatie iedere uitdaging aankunnen en voorbereid zijn op de toekomst? Dat vraagt om gericht werken aan het dichten van je (toekomstige) skill gaps. Gebieden binnen de organisatie waar kennis of ervaring mist. En vaak ben je niet de enige, waardoor de gevraagde skills ook in de arbeidsmarkt moeilijk te vinden zijn. Dit betekent dat je er zelf mee aan de slag moet. Hoe? Door trainees aan te nemen met de juiste basis en het potentieel om de gevraagde skills snel te ontwikkelen. 

 

 

2

Constante instroom van getalenteerde mensen

Wanneer deze trainees doorstromen naar een medior rol, en deze medior een senior rol op zich neemt, is er weer ruimte voor nieuw talent! Als je met trainees je pipeline aan de basis vult, creëert dit mooie doorgroeimogelijkheden voor alle talentvolle medewerkers binnen jouw organisatie. Dit doorgroeiperspectief maakt van jouw organisatie direct een aantrekkelijke talentmagneet. 

3

Besparen van kosten

Medewerkers met ervaring en expertise inhuren of aannemen is duur. Trainees of starters zijn in de regel goedkoper. Als jouw organisatie ervoor kiest om trainees aan te nemen en te investeren in hun ontwikkeling, heb je voor een fractie van de prijs een clubje eager young professionals die, zowel op korte als op lange termijn, een waardevolle toevoeging zijn aan jouw organisatie. 

4

Nieuwe perspectieven en ideeën

Trainees bieden vaak nieuwe perspectieven en hebben frisse ideeën voor je team of organisatie. Jonge professionals staan aan het begin van hun carrière, zijn nog onbevangen en nemen creatieve ideeën mee. Vaak denken ze aan oplossingen waar ervaren collega’s nog niet eerder opgekomen waren. Ervaring is mooi, maar maakt soms ook dat je een tikje vastgeroest zit in bepaalde denkpatronen. Het aanmoedigen van input van trainees en je waardering hierover uitspreken, leidt tot verbetering van je processen en resultaten.  

5

Cultuur van leren ontwikkelen en stimuleren

Trainees geef je een sterke basis mee, hier krijgen ze ook de ruimte voor als trainee. Je bouwt aan talent dat uitdagingen aankan en kan doorgroeien. Hiermee laat je aan de rest van je organisatie zien dat je ontwikkeling stimuleert en dat het wat oplevert. Hierdoor is de kans dik aanwezig dat de collega’s die er al een tijdje zitten zich ook verder willen ontwikkelen. Je creëert dus een cultuur van leren en ontwikkelen binnen je organisatie.   

In conclusie…

Trainees zijn een enorm waardevol onderdeel van je talent pipeline. Je bouwt hiermee aan het duurzame succes van je organisatie, Door trainees in zetten en te ontwikkelen creëer je een solid workforce dat iedere uitdaging aan kan. 

Meer weten over Gen Z? 

Benieuwd hoe je de kracht van Generatie Z optimaal benut? In dit rapport zetten we alles voor je op een rijtje!

Je leest over:

✅Wie is generatie Z precies?

✅Hoe trek je Generatie Z aan?

✅Hoe behoud je Generatie Z in jouw organisatie?

✅Hoe begeleid je Generatie Z bij de start van hun carrière?

✅Hoe manage je Generatie Z op een passende manier?

✅Hoe laat je Generatie Z impact maken en bijdragen aan een betere wereld?