|

Stroomlijnen van fondsenwerving en datamanagement bij de AVL Foundation

Het Antoni van Leeuwenhoek doet belangrijk onderzoek naar kanker. Dit soort onderzoeken zijn helaas niet goedkoop en sterk afhankelijk van donateurs. Daarom heeft het AVL de AVL Foundation in het leven geroepen. Maar ja, hoe voer je zo’n businessplan uit, hoe zorg je nou voor fondsenwerving en waar vind je donateurs? Anne Souren en Denise van Kemenade hebben deze uitdaging met beide handen aangepakt.

Let’s ask

Denise en Anne, kunnen jullie iets vertellen over je opdracht?

Anne: “Binnen de AVL Foundation werk ik als relatiemanager in team Fondsenwerving en het fondsenwervende team. Mijn focus ligt op het opzetten van de businessclub voor bedrijven. Dit project heb ik van A tot Z georganiseerd, maar het moet nog verder groeien. Daarnaast beheer ik het middle donor programma, gericht op donateurs die tussen de €2.000 en €10.000 doneren. Dit segment viel eerder een beetje tussen wal en schip, dus ik ontwikkel nu een specifiek programma voor hen. Mijn opdracht begon als een kortdurend project, maar er bleek toch meer werk in te zitten. Dit is mijn laatste opdracht binnen mijn Ormit Talent traineeship en ik blijf dus bij de AVL Foundation werken.” 

Denise: “Voor deze opdracht was ik prospect researcher en richtte ik me op het vinden van nieuwe donateurs, waaronder grote gevers en vermogensstichtingen. Daarnaast hield ik me bezig met het herinrichten van het CRM-systeem en ervoor zorgen dat iedereen op dezelfde manier er mee gaat werken. Ook keek ik hoe we meer nuttige informatie uit onze data kunnen halen. Ik kwam binnen op een lang openstaande vacature, maar ontdekte al snel dat voor succesvol prospectonderzoek de data op orde moest zijn. Hierdoor richtte ik me meer op het verbeteren van het CRM-systeem en deed ik beide taken. Ik heb dus een beetje de opdracht naar m’n eigen hand gezet.” 

Traineeship bij het antoni van leeuwenhoek ziekenhuis

Kunnen jullie makkelijk je weg vinden bij zo’n grote organisatie als het AVL?

 

Anne: “Iedereen is heel open en ik voel me welkom. Het is bijzonder om te weten waarvoor je werkt; je voelt echt de impact van je inspanningen. Ik ben volledig onderdeel van het team en er wordt serieus rekening met ons gehouden.” 

Denise: “Voor mij geldt hetzelfde; het is een inspirerende omgeving waarin je direct ziet wat je bijdrage betekent voor het grotere geheel.” 

Wat is de toegevoegde waarde van een Ormit Talent trainee?

Anne: “Als Ormit Talent trainee kom je nieuw binnen en stel je vragen over bestaande processen. Vaak blijken deze niet altijd logisch te zijn. Hoe wij deze processen in kaart brengen wordt hier als heel erg waardevol gezien. Op deze manier begrijpt iedereen ook die processen en dat is ook iets wat wij heel erg vanuit onze trainingen meekrijgen. Dat is voor mij persoonlijk iets wat ik op m’n vorige opdracht heb geleerd en wat ik nu weer kan inzetten.” 

Denise: “Ik kan meteen toepassen wat ik tijdens de trainingen heb geleerd. Daarnaast kan ik sparren met m’n talent development manager en bespreek ik met haar waar ik tegenaan loop. Door die gesprekken kan ik de boel even op pauze zetten, rustig kijken en reflecteren op waar je mee bezig bent. Ik denk dat door deze combi de leercurve steiler is dan wanneer ik geen trainee was geweest.” 

Anne: “Ik sluit me daar helemaal bij aan. Als Ormit Talent trainee durf je buiten je comfortzone te treden en operationeel mee te draaien. Je leert de organisatie van binnenuit kennen en dat wordt gewaardeerd. Deze ervaring is cruciaal om effectief te kunnen bijdragen.” 

Inmiddels is Anne al een tijdje aan de slag als relatiemanager bij de AVL Foundation. Wil jij een bijdrage leveren aan kankeronderzoek?

Other happy clients