|

Not available

Wouter Rietveld

Management Consultant

Dat wat onmogelijk lijkt, mógelijk maken; ik geloof dat we dat enkel samen kunnen. Ik breng als adviseur en veranderaar "wicked optimisme" naar elk probleem. Als geboren generalist zet ik een stap achteruit om vanuit die positie anderen uit te dagen om hun visie op complexe vraagstukken aan te scherpen. Door zowel op de rationele als emotionele laag te prikkelen verschijnen nieuwe openingen in, ogenschijnlijk, vastgelopen situaties. De ontrafeling van complexiteit vraagt om positieve energie en volhardendheid. Wicked problems? Die zijn enkel op te lossen met wicked optimism!

VERANDERAAR

POSITIEVE ENERGIE

STRATEGISCHE SPARRINGSPARTNER

ANALYTISCH

Wouter’s skills…

Helder denkwerk

Of het nu gaat om gezamenlijke whiteboard sessies óf in mijn eentje de situatie uittekenen met pen en papier, ik houd ervan werkelijk de tijd te nemen voor denkwerk. We verliezen onszelf gemakkelijk in snelheid en detailwerk. Juist daarom zet ik zelf telkens opnieuw die stap naar achter en nodig anderen daarmee uit hetzelfde te doen. Complexiteit simpel maken en structuur aanbrengen in de chaos, dat is wat ik steevast tracht te doen.  

Strategische synergie

Door deze versimpeling op te zoeken, zie ik de samenhang tussen ogenschijnlijk losse componenten binnen organisaties en vraagstukken. Op het gepaste moment doe ik een stapje naar voor, de inhoud in, óf juist een stapje naar achter, terug naar het overzicht. Zo maak ik onderlinge afhankelijkheden en de daarmee gepaarde potentiële risico’s snel inzichtelijk. Voor mijzelf én anderen.  

De energiebom

Door het overzicht van de delen te hebben, weet ik op welke stukken een boost nodig is om het geheel volop te laten draaien. Met mijn wicked optimism en onuitputtelijke energie weet ik dat wat vastgelopen is opnieuw in beweging te krijgen. Een stromend geheel is zoveel méér dan de som der delen. De meeropbrengst die ontstaat wanneer we dit samen bereiken? Die is voor mij onbetaalbaar.

Stakeholder management

Wanneer we te maken hebben met complexiteit en stress zijn we geneigd weg te bewegen van de gevoelslagen, terwijl in situaties met veel belanghebbenden dat onderlinge contact júíst zo belangrijk is. Hoe slim je ook bent of hoeveel ervaring je ook hebt, stakeholdermanagement is en blijft essentieel. Vanuit eerlijk contact en met bewust gebruik van mijn voelsprieten, probeer ik continu zo transparant mogelijk naast en mét elkaar te werken.  

Wouter is nieuwsgierig naar…

Van nature ben ik betrokken bij dat wat zich afspeelt in de publieke sector. Tijdens lange wandelingen discussieer ik over vraagstukken als de toeslagenaffaire en de energietransitie met mijn toekomstige vrouw. De zaterdagavonden met vrienden vul ik het graag met gesprekken over de politiek en de systemen waar we in leven. Met een goed glas wijn natuurlijk.

Wouter inzetten als professional bij jouw organisatie? Plan een gesprek met accountmanager Gijs.

Deze opdrachten heb ik gedaan…

Chief of Staff bij ASML

Een nieuwe operationele en strategische rol om het cross-sector Re-use Management Team productiever en succesvol te maken. Ik organiseerde de besluitvormingsprocessen voor het MT, de off-sites en beheerde de strategische agenda. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de juiste management informatie. Hiervoor ontwikkelde ik samen met data analisten uit de sectoren een Re-use Analytics Roadmap, en zetten we een data-architectuur op voor de toekomst. Samen werken we aan de volledige circulariteit van ASML!

Programma Manager Lidmaatschap

Het doel van Coöperatie DELA in 2025 is om het lidmaatschap voor leden waardevol te maken, en in mijn programma heb ik het raamwerk daarvoor neergelegd. Ik faciliteerde workshops over de Governance binnen DELA, ontwierp samen met IT architecten procesoplossingen uit die nodig zijn om leden goed te registreren en vast te houden, en ik werkte met marketing aan het verhaal van DELA. Zo geven we handen en voeten aan de nieuwe strategie en zorgen we er samen voor dat de strategie stap voor stap op stoom komt. 

Wouter tipt…

Toen ik bij Ormit Talent begon voerde ik, op aanraden van mijn coach, dagelijks het ‘Wouter-hour’ in. Tijdens dit uur stap ik létterlijk weg van mijn computer om kritisch na te kunnen denken over wat ik nou eigenlijk aan het doen ben. In het begin voelde het zowel onwennig als onlogisch om een uurtje afstand te doen van de dagelijkse, altijd drukke werksleur. Echter merkte ik na enkele weken al dat door dit te doen ik zowel effectiever als efficiënter ging werken. Zo werd het voor mij crystal clear: harder rennen levert niet altijd meer op. 

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!