|

Not available

Arnold Dijk

Data Scientist

Diehard code schrijven? Ik ben je man! Ondanks dat wiskunde en data de dingen zijn waar ik warm voor loop, ben ik ook gevoelig voor de mensen om mij heen. Wat mij écht voldoening geeft in mijn werk is zien dat anderen blij zijn met het model dat ik gecreëerd heb. Ik heb een oprechte intentie om beter te worden dan ik op dit moment ben. Dit uit zich in een bereidheid om te leren en kritisch naar mijzelf te kijken, op alle vlakken.

ANALYTISCH

CREATIEF

SOCIALE VLINDER

GESTRUCTUREERD

Arnold’s skills…

Technische-Creativiteit

Standaardmodellen namaken? Volgens mij kan iedereen dat. Dankzij mijn technische creativiteit kan ik gemakkelijk (voorspellende) modellen ontwikkelen en de juiste variabelen hierbij bedenken.

Mister-Analyticus

Of het nou tijdens een meeting of in gegeven informatie is; ik snap snel wat er speelt. Doordat ik bepaalde verbanden snel herken, kan ik gemakkelijk tot de kern van een probleem komen.

Programmeren

Enkel het beheersen van een programmeertaal is mijn in ziens niet genoeg. Ik kan voorafgaand een goede inschatting en opzet maken, waardoor ik vervolgens gestructureerd code kan schrijven.

Sort-Of-Sociaal!

Waar dit voor de meeste data-fanaten niet vanzelfsprekend is, connect ik graag met anderen. Zo houd ik van samenwerken en ja, ook ben ik graag aanwezig op de vrijdagmiddagborrel!

Naast Data freak ben ik…

…gefascineerd door tornado’s. Mijn grote droom is om in real-life een tornado te zien. Ja, écht! Ik droom zelfs over het tornado-seizoen. Op werkgebied lijkt een eigen business me interessant. En tsja, dan kom ik tóch weer terug bij de data. Samen met een poolgenoot heb ik recent een eigen product (een trading bot) ontwikkeld. Dit smaakt naar meer.

Deze opdracht heb ik gedaan…

Data Scientist bij DSM

Bij DSM werk ik als Data Scientist. Veel waardevolle werknemers van DSM besluiten om vrijwillig ontslag te nemen. Dit wordt gezien als een groot probleem doordat enerzijds kennis verloren gaat en anderzijds nieuwe (goede) werknemers gezocht en ingewerkt moeten worden. Om te voorkomen dat veel werknemers vertrekken heb ik samen met Vivien (ex-Vlammr) een Extreme Gradient Boosting model ontwikkeld. Dit model kan voor iedere afdeling aangeven wat het risico van vertrekkende werknemers is. Deze inzichten worden dan gebruikt om gericht maatregelen te treffen om het vertrek van waardevolle werknemers te vermijden.

Data Engineer bij PWN

Als data engineer bij PWN, het waterleidingsbedrijf in Noord-Holland, faciliteer ik de technische structuur voor het doorvoeren van innovaties en verbeter ik de data governance van het hele bedrijf. Na een korte inwerkperiode heb ik deze projecten op eigen initiatief gevonden. Ik werk aan een technisch framework waarmee data science modellen, ontwikkeld door het innovatieteam, kunnen worden geïmplementeerd in de operationele kant van het bedrijf. Denk aan een lekdetectiealgoritme dat is ontwikkeld om te voorspellen waar een lek in het leidingnetwerk zit. Zo kan nog sneller een lek worden gevonden, waardoor deze nog sneller kan worden verholpen dan dat voorheen mogelijk was. Naast de modellen zelf, leer ik heel veel over hoe zulke oplossingen zo robust mogelijk kunnen worden ontwikkeld voor de business. Daar komt namelijk veel meer bij kijken dan slechts het trainen van zo’n model. Ik werk niet alleen veel samen met andere data engineers, maar ik heb eigenlijk binnen heel het bedrijf stakeholders. Het werken aan de data governance, oftwel het structureren van alle dashboards, is juist heel organisatorisch en niet technisch. Ik vind het heel interessant om te ontdekken en te leren over de implementatie van technologie in de business.

Arnold tipt…

Wanneer mensen willen leren programmeren, beginnen ze vaak met een cursus op bijvoorbeeld Youtube. Niks mis mee, maar je wordt pas goed wanneer je veel oefent! Mijn tip? Probeer de vraagstukken op project Euler eens op te lossen; https://projecteuler.net. Voor mij is dit een super goede oefening geweest!

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!