|

Not available

Huib Oversloot

Management Trainee

Een stevige, inhoudelijke discussie? Ik ben er gek op. Hoe kan het ook anders met twee ouders in de politicologie? Maatschappelijke vraagstukken kunnen op meerdere manieren worden aangevlogen en laat dat nou nét zijn wat ik er zo interessant aan vind; er is niet één geplaveide weg. Niet alleen een open houding, ook een goede samenwerking is essentieel om tot een oplossing te komen. Humorvol direct en een tikkeltje kritisch houd ik het hele team on top of our game!

DE DEBATER

HUMORVOL DIRECT

TEAMSPELER

EIGENWIJS

Huib’s skills…

Oog voor dynamiek

Of het nu gaat om een projectteam, debatgroep of mijn eigen voetbalelftal; ik heb snel door welke dynamieken spelen binnen een groep. Doordat ik mij makkelijk kan verhouden tot verschillende karakters, weet ik hier op in te spelen en zowel de sfeer binnen als de prestaties van het team te verbeteren.

To the core

Niet alleen in groepen, ook in vraagstukken kom ik graag tot de kern. Gemakkelijk haal ik de essentie uit lange teksten, gesproken verhalen of discussies. Zónder dat de lading van het verhaal hierbij verloren gaat.  

Communicatief sterk

Die duidelijke kern? Daar help ik niet alleen mijzelf, maar ook anderen mee. Of het nu gaat om schrijven, presenteren of dingen aan anderen uitleggen; ik vind het heerlijk om met taal bezig te zijn.  
De over te brengen informatie stem ik duidelijk af op de ontvanger, zodat deze helder aankomt.  

Devil’s advocate

Pleasen? Daar doe ik niet aan. Júíst door elkaar uit te dagen, houden we elkaar scherp. Op een humorvolle, speelse manier bied ik tegenwicht. Werkt een team té serieus en gestructureerd? Dan probeer ik wat meer humor en creativiteit aan te wakkeren. Wordt het een tikkeltje té laks? Dan pleit ik voor meer structuur!  

Huib is nieuwsgierig naar…

Ik heb een master in Global Business & Sustainability en ben daarom heel benieuwd hoe we er collectief voor kunnen zorgen dat financiële voorspoed hand in hand kan gaan met verbeteringen van ons (leef)-klimaat. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten en wil hier graag in de praktijk graag aan bijdragen.

Dit project heb ik gedaan

Programmasecretaris SmartWayz.nl

Als programmasecretaris was ik samen met mijn team verantwoordelijk voor de het in goede banen leiden van de herorganisatie van SmartWayz.nl. Dit programma is een samenwerking tussen verschillende overheidsorganisaties, gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen. Het doel was om overkoepelend samen te werken aan een slimmer, veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem in Zuid-Nederland. Naast de administratieve verantwoordelijkheden van mijn rol, hield ik me voornamelijk bezig met verzamelen en in kaart brengen van de belangen van alle betrokken partijen. Tijdens het project kwam ik erachter dat het kaderen en concretiseren van meningen en ideeën van anderen één van mijn krachten is en waarmee ik echt een steentje kan bijdragen in het bedrijf en voor de verschillende stakeholders.  

Huib tipt…

Mijn tip is het boek ‘The Righteous Mind’ van Jonathan Haidt. In dit boek legt Haidt allerlei dillema’s voor, waar we – ook ik – meestal direct onze mening over klaar hebben. De ondertitel van het boek luidt: ‘Why good people are divided by politics and religion. Haidt laat zien dat ons oordeel en onze afkeuring voortkomen uit ons perspectief. In het verlengde hiervan laat hij zien hoe het kan dat er zoveel verdeling bestaat tussen rechts en links. Dat terwijl júíst al die perspectieven zouden kunnen bijdragen aan een sterker, allesomvattend geheel.  

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!