|

Not available

Robert Korpershoek

Young Data Professional

Wat ik het liefst zou willen? Het technische en het sociale op zo’n manier combineren dat ik volledig kan opbloeien. Ik houd ervan mezelf uit te dagen; op het gebied van cijfertjes en data maar óók in persoonlijke ontwikkeling en introspectie. Waar ik écht energie van krijg is met vrienden en collega’s de diepgang opzoeken, zowel op inhoudelijk als op persoonlijk vlak. Iemand aan het lachen maken of iemand aan het denken zetten; dat is waar ik het voor doe!

EVALUEREND

CONNECTIE MAKER

MEEDENKER

PRAKTISCH

Robert’s skills…

De Verbinder

Privé of op werk, in groepen of 1-op-1. Wat de setting ook is, ik vind het belangrijk om een echte connectie met de mensen om mij heen te maken en te weten wat er écht speelt.

De Meedenker

Vanuit die eerlijke connectie kan ik goed met anderen meedenken. Of het nu gaat om een privésituatie of inhoudelijk vraagstuk, ik help de ander graag aan nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen.

Evaluerend-Programmeren

Mijn open gedachtegang komt ook terug in mijn manier van programmeren. Net zoals ik graag naar mijzelf en anderen kijk, is ook mijn werk continu het object van evaluatie.

Praktisch-Modelleren!

Wat ik zo pakkend vond aan mijn studie Econometrie? Dat ‘echte’ problemen omgezet worden in wiskundige modellen en de verkregen inzichten vervolgens praktisch worden toegepast. Dat is precies hoe ik te werk ga; met de praktische bruikbaarheid in mijn achterhoofd!

Naast Data freak ben ik…

Gek op drummen! Niet alleen omdat ik het leuk vind steeds ietsje beter te worden, ook omdat ik er mijn energie goed in kwijt kan.

Deze opdracht heb ik gedaan…

Data Scientist bij PostNL

Als Data Scientist werk ik samen met een team bij PostNL om de aankomsttijd van pakketten bij klanten nog beter te voorspellen. In dit project analyseren we de resultaten van het huidige model en werken we aan verbeteringen om de voorspellingen nog accurater te maken. Ondertussen houden we de business op de hoogte van het proces en overleggen we met hen welke veranderingen wel en niet mogelijk zijn. Dit alles maakt het van begin tot eind een volledig Data Science project, met alle leerzame uitdagingen van dien.

Performance Cost Analyst bij ASML

Ik werk binnen het Field Material Availability team binnen de Supply Chain Management van ASML. Hier automatiseer ik het inzichtelijk maken van de leveringsperformance door middel van het creëren van een dashboard voor een van de business lines binnen ASML. Door het maken van dit dashboard zorg ik er niet alleen voor dat er tijd en geld wordt bespaard, ook zorg ik dat ze een stuk minder foutgevoelig en robuuster worden in vergelijking met de visualisaties in Excel. Om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen praat ik met verschillende collega’s om erachter te komen wat ze precies voor kennis uit die dashboards willen halen. Vervolgens is het aan mij om de data te verzamelen en alle informatie te bundelen tot een gebruiksvriendelijk dashboard. Mijn functie is uitdagend omdat ik met veel verschillende partijen in contact sta die allerlei belangen in het project hebben. Data-modeling, stakeholder-management, planmatig werken en technisch inzicht zijn van groot belang. Het leuke aan deze opdracht is het diverse contact met mensen, projectmatig werken, en de verantwoording dragen over mijn eigen product. Ik ben er trots op dat ik de verantwoordelijkheid draag over het leveren van mijn eindproduct en dat ik de communicatie met verschillende stakeholders goed kan onderhouden. Ik heb geleerd hoe belangrijk planmatig werken is tijdens dit project.    

Mijn manager bij ASML over mij: “Robert is hier binnengekomen met een duidelijke opdracht om een dashboard te bouwen, maar kwam erachter dat bij een complexe organisatie het afstemmen met interne klanten meer werk is dan het bouwen zelf. Dat heeft hij super opgepakt en we zijn erg blij met zijn toevoeging aan het team!” 

Robert tipt…

Een leven lang moet je het met jezelf doen én de mensen om je heen met jou. Leer jezelf daarom goed kennen! Probeer een fijner mens te worden; voor jezelf en voor iedereen om je heen. Naar mijn idee is dat de beste investering die je kan doen.

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!