|

Not available

Sanne Delbressine

Data Scientist

Als jong meisje was ik altijd druk bezig met het bedenken van verhaaltjes. Deze liefde bleef zich jaar na jaar sterker ontwikkelen en heeft ertoe geleid dat ik mij nog steeds graag bezighoud met schrijven. Echter maakt deze creatieve twist mij niet minder realistisch. Wat ik zo waardeer aan het werken met data is dat je met feitelijke cijfers reële verbanden kunt duiden. Het realistisch analyseren van data is voor mij de eerste fase van het proces, wat vervolgens doorstroomt in de creatieve vormgeving. Gezien mijn creatieve skills zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat ik niet het type ben dat met een simpel grafiekje aan komt zetten. Het data dashboard is voor mij de tool om het complete verhaal achter de cijfers te kunnen delen en de informatie zo voor iedereen tastbaar te maken.

OBSERVEREND

COOL & CALM

PLANNER

NIEUWSGIERIG

Sanne’s skills…

Rots in de branding

Mij gek laten maken? Absoluut niet! Ook wanneer iedereen in paniek raakt, blijf ik kalm en dicht bij mezelf. Dit zorgt er niet alleen voor dat ik rustig kan blijven observeren en nadenken, maar heeft tevens een positief effect op de rest van de groep. Ik houd mijn voetjes graag stevig op de grond, want alleen zo kunnen we stappen vooruitzetten.

Nieuwsgierig

Misschien is het wel die observerende houding die mij des te nieuwsgieriger maakt. De hele dag door kom ik dingen tegen waarvan ik graag wil weten hoe ze nou precies in elkaar steken. Kortom, mijn Google Search draait overuren. In de data komt deze houding maar al te goed van pas; ik accepteer de dingen namelijk niet direct zoals ze er op het eerste oog uitzien.

Strakke organisatie

Planningen, lijstjes, schema’s… Of het nu gaat om een groot werk gerelateerd project of het plannen van een vakantie, ik werk graag netjes en overzichtelijk. Ik vind het heerlijk om de organisatorische rol op mij te nemen. Strakke planningen met concrete rolverdelingen; hiermee voorzie ik niet alleen mijzelf maar ook mijn teamgenoten van duidelijkheid.

Miss macro-view

Mijn observerende en nieuwsgierige houding in combinatie met mijn analytisch vermogen maken dat ik het grotere plaatje gemakkelijk overzie. Niet enkel leg ik de focus op één element maar doe ik regelmatig een stap naar achter om te zien hoe dat element in relatie staat tot en beïnvloed wordt door de context waarin deze zich bevindt. Daarnaast observeer ik met plezier groeps- en werkdynamieken, om ook daarin te kunnen zien wat wel of niet werkt.

Naast Data freak ben ik…

Ik ben enorm geïnteresseerd in de wereld om mij heen. Telkens weer kan ik mij verwonderen over hoe alles met elkaar samenhangt, hoe mensen met elkaar omgaan en hoe ogenschijnlijk losse factoren tóch effect op elkaar lijken te hebben. Iets wat mij hierin met name fascineert zijn groepsdynamieken. Zo zie ik bijvoorbeeld bij vrienden en collegaregelmatig hoe de positieve instelling van één persoon een effect kan hebben op de hele groep. Hoe zulk soort effecten onze maatschappij op grotere schaal zouden kunnen beïnvloeden is voor mij een interessant vraagstuk.

Deze opdracht heb ik gedaan…

Projectmanager Duurzaamheidsdata bij het Antoni van Leeuwenhoek

Het NKI/AVL heeft de zogenoemde Green Deal 3.0 Duurzame Zorg ondertekend, waardoor we moeten gaan rapporteren op ons duurzaamheidsbeleid. Ik heb de verantwoordelijkheid gekregen om een dashboard te maken wat inzicht gaat geven in de voortgang van deze duurzaamheidsdoelen. Om deze te maken, heb ik allereerst dit beleid kwantificeerbaar gemaakt. Wat willen we precies rapporteren? Wat kunnen we meten? Hoe kunnen we dit dan doen? Hier heb ik veel op samengewerkt met de schrijvers van dit beleid. Hierin ben ik de brug tussen tussen het beleid en de data, en zit de uitdaging in heel kritisch na te denken en de juiste vragen te blijven stellen. Binnen verschillende afdelingen van het ziekenhuis en het onderzoeksinstituut heb ik vervolgens data verzameld en dit opgeschoond. Deze data heb ik verzameld en visueel gemaakt in het door mij gebouwde dashboard. Nu kunnen ze elk kwartaal, aan de hand van mijn handleiding, dit dashboard updaten om inzicht te krijgen in welke duurzaamheidskeuzes impact maken. Denk aan afvalvermindering, CO2-uitstoot en energieverbruik. Ik vind het heel leuk dat ik zo een flinke steen bij kan dragen aan het duurzamer maken van de hele organisatie, en ik ben er trots op hoe me dit is gelukt met een heel eigen project die ik van begin tot einde zelf heb ingericht.

Sanne tipt…

Blijf altijd leren! Of het nou het luisteren van een podcast, het lezen van een boek of het doen van een onlinecursus is. Om me heen zie ik vaak dat wanneer mensen hun studie hebben afgerond zij stoppen met het ontwikkelen van hun kennis. Dat is naar mijn mening zo zonde, want wie weet wat je mist? Door nieuwe dingen uit te proberen kan er maar zo een nieuw vlammetje in jou worden aangewakkerd… 

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!