|

Not available

Yol Tio

Management Trainee

Als groot (vecht)sportfanaat, zijn mensen vaak verrast wanneer zij horen dat ik Scheikunde gestudeerd heb. Mijn fascinatie voor onze wereld begon al jong en deze dingen wilde ik graag leren verklaren. Mijn liefde voor alles wat we hebben heeft zich voortgezet in een duurzaamheid focus. Ik houd van ontdekken, de grens opzoeken… Want ja, wrijving maakt glans!

DEDICATED

AVONTUURLIJK

FUTURE-MINDED

HUMORVOL DIRECT

Yol’s skills

Onderzoekend

Ik vind het heerlijk om complexe situaties te analyseren. Met zo vaak mogelijk ‘waarom’ kom ik tot de kern van het probleem en kijk vanuit daar naar de mogelijkheden.

Flexibele-kennisspons

Soepel speel ik in op een nieuwe omgeving of situatie. Doordat ik kennis makkelijk tot mij neem en verbanden snel zie, weet ik al gauw wat nodig is.

Stabiele motor

Zowel in werk als privé, weten mensen precies wat ze aan mij hebben. In rust werk ik gestaag door; ik heb mijn zwarte band natuurlijk niet zomaar verdiend.

Doelgericht

Chaos in goede banen leiden, dat doe ik graag. Vanuit mijn stabiliteit en motivatie weet ik anderen in hun kracht te zetten, om zo daadwerkelijk tot ons doel te komen.

Yol is nieuwsgierig naar…

Op werkgebied heb ik een brede interesse. Iedere plek waar iets verbeterd kan worden en waar ik bij kan leren kan mij prikkelen. Als ik iets specifieks zou moeten kiezen zou ik mij graag verdiepen in Sustainable Development van de derdewereldlanden. De populatie daar heeft, grotendeels, geen idee wat er speelt op het gebied van klimaatverandering. Ze zien de gevolgen, maar hebben niet de middelen om zich hiermee bezig te houden. Ik denk dat daar een hoop te behalen valt.

Deze opdrachten heb ik gedaan

Communication Representative bij ASML

Bij ASML kreeg ik de opdracht om voor de D&E Mechanical Development Design Foundation een interne communicatiestrategie op te zetten. Naast het vergroten van de zichtbaarheid heb ik impact kunnen maken door het centraliseren en stroomlijnen van de uitrol van verscheidene projecten en processen. De uitdaging hierin was om de meer dan 50 verschillende afdelingen binnen MDEV te verbinden en te verreiken met gevalideerde kennis. Het aanbrengen van structuur binnen deze complexe organisatie bleek een flinke opgave maar gaf mij ook enorm veel energie. Verder heb ik bijgedragen aan Change Management workshops voor het Digital Integration & Verification programma en ondersteunende ik de integratie van het MDEV Trainingscurriculum.

Duurzaamheidsconsultant bij Ormit Talent

Bij Ormit Talent vervulde ik de rol van aanspreekpunt voor alle duurzaamheidsgerelateerde kwesties. In samenwerking met de duurzaamheidsstuurgroep had ik de verantwoordelijkheid voor het samenstellen van ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag en het opstellen van de duurzaamheidstrategie voor 2024. Daarnaast coördineerde ik de herbeoordeling van het EcoVadis duurzaamheidslabel. Dit omvatte niet alleen het verzamelen van bestaande documentatie, maar ook het ontwikkelen van nieuw beleid en het inzichtelijk maken van verschillende KPI’s met betrekking tot onze sociale en ecologische doelstellingen. Tussendoor ondersteunde ik diverse ad-hoc projecten, zoals onze CSRD-propositie.

Wat mij energie gaf tijdens deze opdracht was de diversiteit aan taken. Zowel op strategisch als uitvoerend niveau werkte ik samen met mensen vanuit de hele organisatie om zowel onze eigen bedrijfsvoering te verduurzamen als duurzaamheid te integreren in ons verdienmodel via trainingen en opdrachten. Mijn grootste trots ligt in het zichtbaarder maken van alle initiatieven die al lopen. Stiekem deden we al behoorlijk veel en hebben we de afgelopen jaren continu stappen weten te zetten. Een van de belangrijkste dingen die ik meeneem is communicatie. Het is enorm belangrijk om de visie van het bedrijf te blijven communiceren en aan te geven wat je doet om dit te verwezenlijken. Maar ook om te blijven praten als er weerstand is of men andere ideeën heeft, zo kom je het snelst en op een duurzame manier vooruit!

Yol tipt…

Je leeft voor jezelf, niet voor een ander. Dat wil niet zeggen dat je niet om een ander mag geven, maar wel dat jij mag zijn wie jij bent en mag doen wat jij wilt doen. Enne… Het leven is geen rechte lijn; verdwalen hoort erbij. Uiteindelijk komen we allemaal wel op ons plekje terecht.

Get in touch

Meer weten over onze talenten?

Laat je gegevens hier achter. Wij nemen contact met je op!