|

Management
Traineeship @Overheid

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken? Heb jij een kritische blik op onderwerpen die dagelijks in het nieuws verschijnen en denk je dat het anders kan? Jeuken jouw handen en wil jij jouw kwaliteiten inzetten voor een beter Nederland? Dan kan ons traineeship precies zijn wat je zoekt! 

Dit programma in het kort:

2-jarig programma

Werk aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Na 2 jaar ben je klaar om echt het verschil te gaan maken en stroom je uit in een mooie functie of verleng je jouw traineeship met nog een specialisatiejaar.

Discover

Je gaat onwijs veel leren en ontdekken wat bij je past. Want ondanks dat je klaar bent met je studie, heb je het sterke gevoel dat je nog niet bent uitgeleerd.

Maatschappelijk betrokken

Jij wilt niets liever dan een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Maar je realiseert je ook dat jouw opleiding alleen niet genoeg is om echt het verschil te kunnen maken.

Changemaker

Ga jij het verschil maken voor Nederland? Je hebt lef, ambitie en daadkracht om verandering teweeg te brengen. Je wilt echt impact maken!

Flexibel en wendbaar

Je past goed in de uitdagende omgeving van de overheid, waarbij je effectief samenwerkt met veel verschillende partijen en belangen.

De wereld veranderen terwijl jij hem ontdekt

Je weet dat je eerste baan bij de overheid moet zijn. Maar kies je voor de centrale- of decentrale overheid? Dit traineeship biedt je dé kans om te ontdekken welke overheidsorganisatie en welke rol het beste bij je past. Of het nu een gemeente, provincie, uitvoeringsorganisatie, waterschap of ministerie is. Laat je gedurende twee jaar verrassen! Maar linksom of rechtsom, je werkt altijd direct aan relevante maatschappelijke oplossingen. Je kan ingezet worden bij verschillende opdrachtgevers binnen de overheid. Bijvoorbeeld in de rol van projectsecretaris, projectleider, junior beleidsmedewerker of adviseur.

Tijdens het traineeship volg je een intensief ontwikkelprogramma, waarin je wordt gecoacht en getraind op persoonlijke en professionele vaardigheden. Dit traineeship verheldert je inzicht in de dynamische wereld van de publieke sector. En vooral ook wat jij nodig hebt om in deze boeiende, maar ook uitdagende sector, het verschil te maken. Kortom jouw persoonlijk en professionele ontwikkeling staat centraal.  En jouw ontwikkeling gaat in sneltreinvaart van 0 naar 100. Je legt daarmee een waardevolle basis voor de rest van je carrière.

Ben jij klaar voor een uitdagend en veelzijdig traineeship in de publieke sector? Solliciteer dan nu en maak deel uit van ons talentprogramma voor de toekomstige leiders binnen de overheid.

Dit ben jij:

Young Professional

Je bent recent afgestudeerd met 0 tot maximaal 3 jaar werkervaring.

Master

Je hebt een afgeronde masteropleiding in een relevante studierichting en aantoonbare affiniteit met de publieke sector.

 

 

Stakeholdermanagement

Je bent bewust van de dynamische context binnen de publieke sector. Je weet effectief samen te werken, begrijpt snel verschillende belangen en bent tactvol.

Curious

Je bent nieuwsgierig en staat open voor nieuwe ervaringen, feedback en avontuur!

Andere talenten gingen jou voor….

Sijtie als Projectmanager Veiligheid bij Waterschap Hollandse Delta (WSHD)

Naar aanleiding van een aantal incidenten was ik als projectmanager Veiligheid verantwoordelijk voor een cultuurverandering binnen het waterschap om veiligheid een hogere prioriteit te geven. Zo versterkte ik zowel de veiligheidsstructuren als de veiligheidscultuur binnen WSHD. Om de structuur te versterken coördineerde ik deelprojecten die de strategie, kaders en processen versterkten. Ik droeg ook bij aan communicatieplannen, workshops en informatiebijeenkomsten om de cultuur verder te ontwikkelen. Daarnaast activeerde en leidde ik het Safety Team – bestaande uit ongeveer 100 medewerkers – en was ik een spin in het web tussen de verschillende lagen van de organisatie. Hierdoor heb ik op het gebied van leidinggeven grote stappen gemaakt!

Huib als Programmasecretaris SmartWayz.nl

Als programmasecretaris was ik samen met mijn team verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de her-organisatie van SmartWayz.nl. Dit programma is een samenwerking tussen verschillende overheidsorganisaties, gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen.

Het doel was om overkoepelend samen te werken aan een slimmer, veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem in Zuid-Nederland. Naast de administratieve verantwoordelijkheden, hield ik me voornamelijk bezig met het verzamelen en in kaart brengen van de belangen van alle betrokken partijen.

Tijdens het project kwam ik erachter dat het kaderen en concretiseren van meningen en ideeën van anderen één van mijn krachten is waarmee ik echt een steentje kan bijdragen aan het bedrijf en de verschillende stakeholders.

Meike als Scrum Master bij PWN

Als Scrum Master was ik verantwoordelijk voor het faciliteren van twee ontwikkel- en beheerteams binnen de afdeling Informatievoorziening. Ik zorgde voor de juiste teamsamenstelling en continue ontwikkeling van mijn teams, zodat zij zoveel mogelijk toegevoegde waarde konden leveren. Het wegnemen van belemmeringen en ervoor zorgen dat mijn team het scrum framework begrijpt en inzet, waren taken waar ik mij mee bezighield. Daarnaast werkte ik met andere scrum masters om de agile samenwerking tussen onze teams te vergroten. Iedere dag leerde ik enorm veel van de intensieve samenwerkingen en het analyseren van de verschillende teamdynamieken in mijn rol.

Waarom kiezen voor Ormit Talent?

Talent vormt de sleutel tussen de arbeidsmarkt en de bedrijfswereld. Bij Ormit Talent zetten we in op dat talent en de ontwikkeling ervan. Samen streven we naar de perfect match tussen talenten en significante bedrijven, met als ultieme doel de leiders van morgen aan te leveren.

Actief in Nederland & België

Meer dan 2000 talenten gingen je voor

Het beste ontwikkelprogramma op de markt

Een kijkje in de keuken bij meerdere bedrijven

Een pool van mede trainees om je aan op te trekken

Maandelijkse borrels, activiteiten en reizen!

Het Management Traineeship in cijfers:

Opdrachten
70%
Trainingen
20%
Coaching
10%
Fun!
100%

Is dit programma iets voor jou?

Ga dan direct naar het sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter via Whatsapp!

De startdatum voor dit traineeship: vanaf mei 2024

 

Curious for more?

Ontdek meer traineeships:

Tech & Management Traineeship @ Brainport Eindhoven

Jouw hart gaat sneller kloppen van techniek. Je wilt werken aan de technologische oplossingen van morgen. Dus is er geen betere plek om jouw carrière te starten in regio Brainport Eindhoven. De slimste vierkante kilometers van Europa. Are you ready?

Vlammrs Young Data Professional Traineeship

Je staat aan het begin van je carrière en je weet dat data de hoofdrol moet spelen in je werk. Sterker nog, jij wilt de wereld een stukje beter maken met data. Maar of je nou data engineer, data scientist of data analist wilt worden is een raadsel voor je. En wat betekent zo’n baan eigenlijk in de praktijk?

Product Owner Talent Program

Een Product Owner word je niet zomaar! Het is een uitdagende rol, die vraagt om een mix van leiderschapskwaliteiten, stakeholder management en een goede product en bedrijfsvisie. Jij barst van het talent, en durft ergens voor te gaan staan. Heb jij het lef om te gaan knallen als Product Owner?

Ervaringen horen van een trainee?

Plan een date met onze trainee Merel
Merel van Rongen -1 klein formaat