|

Tech & Management Traineeship

@ Brainport Eindhoven

Jouw hart gaat sneller kloppen van techniek. Je wilt werken aan de technologische oplossingen van morgen. Dan is er geen betere plek om jouw carrière te starten dan in regio Brainport Eindhoven. De slimste vierkante kilometers van Europa. Het ecosysteem van Nederland waar technologie en innovatie centraal staan! Are you ready?

 

What’s in it for you?

Tech meets Business

Je hebt leiderschapsambitie en ziet jezelf als verbinder tussen tech en business. Jij weet als geen ander dat de mens de belangrijkste succesfactor is bij verandering.

Discover

Samen gaan we op zoek naar waar jouw talent en toekomst ligt. In twee jaar tijd rouleer jij tussen verschillende klanten, opdrachten en rollen. 

Build your network

Logisch dat je netwerk enorm groeit door al die verschillende klanten waar je terecht komt. En dan tellen we je mede trainees en alumni nog niet eens mee…

Geniet!

Vergeten we bijna het belangrijkste. Je vormt een hechte groep met je mede trainees. Je komt regelmatig samen tijdens trainingen, intervisie of één van de vele activiteiten en borrels. Je leert elkaar door en door kennen en maakt hoogstwaarschijnlijk vriendschappen voor het leven.  

Future leader

Je bent eager en wilt meer!
Ons ontwikkelprogramma begeleidt jou met trainingen, intervisie en coaching tot die future leader.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Naast een marktconform salaris een uitgebreid pakket waarin al jouw onkosten, pensioen en vakanties goed geregeld zijn. En… wist je dat het ontwikkelprogramma 45.000 euro waard is?

Verander de wereld terwijl jij hem ontdekt

 

Dit Tech & Management Traineeship biedt jou die unieke kans! Een kijkje in verschillende keukens. In de volle breedte ontdekken welke bedrijven en gave technologieën en innovaties er allemaal zijn. En zo te ervaren wat voor soort bedrijf en welke functie het beste bij jou past.

Je krijgt de kans om aan de slag te gaan als: als Junior Technical Lead engineer, Junior Project Manager of als Supply Chain Engineer en dat allemaal bij toporganisaties in de Brainport regio. Daar kom je in aanraking met diverse uiteenlopende projecten. Je krijgt daarbij alle ruimte om het verschil te maken. Regio Brainport heeft een wereldwijd erkende positie. In dit kennisintensieve ecosysteem staat een sterke hightech industrie centraal, naast een creatieve designsector. De nieuwe ontwikkelingen gaan in rap tempo. De dynamiek is groot. Bedrijven moeten wendbaar zijn en snel kunnen schakelen. Zo dragen zij met technologische oplossingen bij aan de wereld van morgen. 

Binnen deze regio maken bedrijven een snelle groei door. De sleutel tot succes binnen Brainport is talent. Dat is dan ook dé reden dat Ormit Talent Brainport gevestigd is in het hart van regio Brainport op de High Tech Campus (HTC) in Eindhoven. Niet alleen is de HTC de slimste km2 van Europa, ook de meest duurzame campus van Europa! Een fantastische plek om impact te maken. 

 

 

 

discover

Jouw unieke persoonlijkheid, skills en talenten zijn het vertrekpunt. Wij helpen je deze verder te ontdekken. Maar dan ook echt, wij graven namelijk dieper. Naar jouw kwaliteiten, ambities en levensdromen. Wij geloven dat je pas echt gelukkig en succesvol in je werk kunt zijn als dit aansluit bij wie jij bent. Je krijgt tevens de kans om verschillende bedrijven van binnen te leren kennen. En komt in aanraking met verschillende technologieën. Om zo te ontdekken waar jij het beste past.  
Wellicht wil jij je na je traineeship toch specialiseren in een bepaalde richting of technologie. Of past een rol als project lead beter bij je.  
Er zijn meerdere mogelijkheden en daar gaan we samen achter komen. Dit alles komt samen in jouw eigen toekomstplan vol uitdaging. 

develop

Je gaat hard aan de slag met jouw ontwikkeling. Dit doe je niet alleen. Wij zijn er voor jou om je daarbij te helpen. Met de beste begeleiding, feedback, coaching en training. Tijdens het twee jaar durende traineeship scherp jij vooral je skills aan. Kan je na twee jaar nog geen afscheid nemen van ons? Ben je nog niet klaar met ontwikkelen? Dan kun je het traineeschip nog een jaar verlengen. In dit derde jaar kun je je, op basis van jouw behoefte, verder inhoudelijk ontwikkelen. Dit bijvoorbeeld in de specialisaties change, duurzaamheid, data, project-, product of procesmanagement. Dit alles om jouw persoonlijke én professionele doelen te bereiken. 

deliver

Wij geloven dat je het meeste leert van doen. Je gaat aan slag in uitdagende opdrachten die er werkelijk toe doen. Dit in een technische context. En die aansluiten bij de ervaring die jij al meeneemt. Je leert maar realiseert meteen impactvolle resultaten. Je krijgt de kans jouw talenten te laten zien aan de bedrijven waarvoor je werkt. Zo creëer jij eigen kansen. Na afloop van het traineeship liggen de kansen aan je voeten. En niet alleen binnen de Brainport regio maar gegarandeerd ook daarbuiten! 

Dit ben jij:

Master

Je hebt een afgeronde technische masteropleiding (MSc), bij voorkeur in de richting van Engineering (Supply Chain/Mechanical), Elektrotechniek, Manufacturing of Werktuigbouwkunde.

Starter

Met 0 tot maximaal 3 jaar werkervaring.

Curious

Je bent nieuwsgierig en staat open voor nieuwe ervaringen, feedback en avontuur!

Tech-savvy

Jouw hart gaat sneller kloppen van technologie.

Het Tech & Management Traineeship in cijfers:

Opdrachten
70%
Trainingen
20%
Coaching
10%
Fun!
100%

Waarom kiezen voor Ormit Talent?

Talent vormt de sleutel tussen de arbeidsmarkt en de bedrijfswereld. Bij Ormit Talent zetten we in op dat talent en de ontwikkeling ervan. Samen streven we naar de perfect match tussen talenten en significante bedrijven, met als ultieme doel de leiders van morgen aan te leveren.

Actief in Nederland & België

Meer dan 2000 talenten gingen je voor

Het beste ontwikkelprogramma op de markt

Een kijkje in de keuken bij meerdere bedrijven

Een pool van mede trainees om je aan op te trekken

Maandelijkse borrels, activiteiten en reizen!

Harm Wieggers

Alumnus Ormit Talent

“Een chique pak en gelikte slides? Daar doen wij niet aan.”

“ASML is een grote speler, waar ik eigenlijk weinig van afwist. Ik houd wel van een uitdaging, dus ik dacht; als ik nou iets ga doen waar ik niks van begrijp ontwikkel ik me waarschijnlijk breder en sneller dan wanneer ik doorga in de financiële sector. Daarnaast is ASML een Matrixorganisatie, het is zó ingewikkeld allemaal… Als je van complexiteit houdt ben je bij ASML aan het juiste adres.’’

Wat voor verwachting had je van de mensen en het kantoor? ‘’Ik ben onderdeel van de PMO-club, dus ben zelf niet een typische engineer of techneut. De meeste PMO’ers daar hebben hele verschillende achtergronden. Deze club werd al geschetst als sociaal en open. Toen ik binnenkwam werd dat eigenlijk alleen maar bevestigd. ASML heeft een open, bijna start-up achtige vibe. Je kan iedereen om hulp vragen. Iedereen is trots op het bedrijf, dus ze vertellen je maar al te graag waar ze mee bezig zijn. En weet je wat ik echt nice vind?’’ Harm wordt met de zin enthousiaster ‘’In de consultancy, bijvoorbeeld, moet alles super gelikt zijn. Daar doet ASML niet aan. Het gaat puur om de inhoud, content-driven zijn. Je hoeft geen super-de-luxe slides of een chique pak te hebben. Er zijn engineers die in een Star Wars shirt rondlopen, maar ontzettend goed zijn in wat ze doen.”

Andere talenten gingen jou voor als….

Wouter als Business Analyst Re-use

Voor een grote high-tech multinational heb ik een mooie bijdrage mogen leveren aan de sustainability doelstellingen. Daarbij speelde ik een verbindende rol in het management team en hielp ik ze om de grote strategische ambities door te vertalen naar meetbare resultaten en heldere inzichten. Om de juiste beslissingen te nemen voor het milieu is het belangrijk om inzicht te vergaren, en daar transparant over te communiceren. Dankzij mijn analyses, dashboards en workshops kunnen veel verschillende teams nu de juiste data gedreven beslissingen nemen en sturen op zero waste!

Marlot als Projectmanager strategierealisatie

Voor een uitvaartverzorger heb ik gewerkt aan de opzet en realisatie van een strategieprogramma. Dankzij mijn begeleiding in 5 werkgroepen is er een concrete ambitie geformuleerd en doorvertaald naar succesfactoren, KPI’s en activiteiten. Om de strategie te laten leven onder de werknemers heb ik diverse workshops georganiseerd. Tot slot ben ik betrokken geweest bij het integratietraject van een overname. Daar heb ik een onboardingsprogramma gerealiseerd om de nieuwe medewerkers een warm welkom te geven!

Sjors als Transformation Officer

Als Transformation Officer bij een grote bank werkte ik mee aan een grote organisatorische transformatie. Om één van de grootste afdelingen (+3.000 FTE) toekomstbestendig te maken, is besloten om een compleet nieuwe organisatiestructuur neer te zetten die ervoor zou moeten zorgen dat er veel effectiever en klantgerichter gewerkt kan worden. Bij dit traject ben ik vanaf het begin af aan betrokken geweest bij het vormgeven van deze nieuwe organisatiestructuur en was ik onderdeel van de besluitvorming. Dit omvatte het in kaart brengen van de huidige organisatie, onderzoeken hoe het efficiënter kan en hier voorstellen en scenario’s voor maken. Nadat onze plannen goedgekeurd waren, was ik verantwoordelijk voor de implementatie van de plannen, waarbij het mijn verantwoordelijkheid was om alle medewerkers de juiste plek binnen de nieuwe structuur te geven.

Floortje als Change Manager

Als Change Manager was ik onderdeel van het Change & Data team van een grote bank, waar analisten onderzoek doen om de integriteit van de financiële markt te waarborgen. Daar was ik de schakel tussen de analisten en het IT-team. Mijn rol was om updates binnen de IT-systemen te communiceren, bugs te prioriteren en de zorgen bij de analisten weg te nemen. Hierin was het belangrijk om te luisteren naar de behoeften van de analisten en te filteren wat de belangrijke problemen waren om op te focussen. Ik was betrokken bij de implementatie van een nieuwe tool, waarbij ik ervoor heb gezorgd dat de analisten snel up & running waren.

Cézanne als Sales Coördinator

In het Business Development team van een scale-up mocht ik een nieuwe functie creëren als aanvulling op een snelgroeiend team. Doel was om alle verantwoordelijkheden helder te krijgen en een way of working op te zetten voor een optimaal salesproces. Hierbij speelde ik een link tussen de business en de operatie. Daarnaast heb ik kortdurende onderzoeken opgezet die als input diende voor de ontwikkeling en innovatie van de service. Het resultaat van deze opdracht was de start van een nieuwe functie Sales Coordinator, het inwerken van een nieuwe collega in deze rol en een advies aan het management voor de verbetering van hun CRM-tool.

Aimee als Business Consultant

Als Business Consultant Capaciteit bij een bedrijf in het hart van de Nederlandse energietransitie, ben ik bezig met allerlei vraagstukken rondom capaciteitsmanagement. Van operationeel; ‘hoe staat de planning voor volgend jaar? En kunnen we alle projecten bemensen?’ tot strategisch; ‘hoe krijgen we inzicht in onze toekomstige vraag naar technische personeel om de energietransitie de komende jaren aan te kunnen’. Ik ben onderdeel van het management team waar ik mee mag denken op bestuursniveau en adviseer over de inzet van, en verbeteringen rondom, capaciteit. Daarnaast werk ik samen met programmamanagers, projectleiding, teamleiders, planners, uitvoerders en engineers om tot de verbeterinitiatieven te komen die ons vooruit helpen. En daarmee ook bij te dragen aan de overgang naar hernieuwbare energiesystemen, gaaf toch?!

Nienke als PMO’er

Als PMO’er heb ik bijgedragen aan het realiseren van de verbeteringsprojecten die een verschil gaan maken in de energietransitie. Ik had een afwisselende rol waar ik mij bezighield met structuur aanbrengen in de manier van werken, omdat de scope van het team snel groter werd en er steeds meer projecten bijkwamen. Ik was bezig met afhankelijkheden in kaart te brengen en het creëren van een volledig overzicht van alle projecten. Daarnaast speelde ik in verschillende projecten ook een rol, ik hielp teams om ideeën om te zetten naar concrete acties. Bij een ander project heb ik processen in kaart gebracht en aangekaart waar de pijnpunten liggen. Om dit te verbeteren, heb ik een dashboard ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in welke KPI’s er behaald worden. Tot slot ben ik betrokken geweest bij een project waar ik verantwoordelijk was voor verschillende deliverables en ik met veel verschillende mensen uit de business gesprekken heb gevoerd om informatie op te halen waardoor de processen op een efficiëntere manier konden worden ingericht.

Daniëlle als Digital Expert Portfoliomanagement & Finances

In mijn rol als Digital Expert Portfoliomanagement & Finances heb ik een coördinerende en bewakende rol ten aanzien van het portfolio binnen onze afdeling (+- 50 development teams die o.a. werken aan de Mobiel Bankieren app). Wanneer het aantal projecten toeneemt, wordt de balans tussen de strategische doelstellingen van een organisatie, de beschikbare capaciteit en de werkzaamheden lastiger te managen. Ik analyseer de voortgang van onze projecten en van hieruit adviseer ik ons management, zodat het de juiste strategische keuzes kan maken. Daarnaast help ik ons MT met de doorvertaling van de algemene strategie van de bank naar een concrete boodschap voor de teams. Naast deze werkzaamheden krijg ik de ruimte om projecten op te pakken waar ik nieuwsgierig naar ben, zoals het doen van onderzoek naar wat er leeft en speelt onder onze klanten, hun (financiële) zorgen en informatiebehoefte vanuit de bank. Een heel mooie kans!

Anne-Marie als Projectmanager Veiligheid

Als projectmanager Veiligheid heb ik een verbindende en leidende rol gehad om veiligheid structureel en gedegen binnen een waterschap in te richten. Als ook het veiligheidsbewustzijn onder alle medewerkers in de organisatie te vergroten. Ik was de kartrekker van verschillende projecten die hieraan hebben bij gedragen. Onder andere het proces van de realisatie van een nieuw incident-meldsysteem, waar ik alle belangen goed moest managen. Daarnaast hield ik me bezig met de communicatie over veiligheid door middel van het organiseren en faciliteren van kwartaalmeetings over veiligheid, het opzetten van een communicatiecampagne en met als hoogtepunt het organiseren van een Week van de Veiligheid voor de hele organisatie. Meer dan 600 medewerkers konden in deze week deelnemen aan activiteiten over veiligheid, wat een positieve impact heeft op het veiligheidsbewustzijn.

Is dit programma iets voor jou?

Herkenbaar voor jou? Ga dan direct naar het sollicitatieformulier.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter via Whatsapp!

Curious for more?

Ontdek meer traineeships:

Management Traineeship

Je hebt leiderschapsambitie maar weet dat je nog veel te leren hebt. Je barst van het talent. Dus je wilt meer! Zoals bijdragen aan transformaties op thema’s als digitalisering, duurzaamheid en wendbaarheid. Heb jij het lef om echt aan de slag te gaan met jouw talent en ambitie?

Development & Engineering @ ASML

In dit traineeship stroom je in de rol van Main Deliverable Owner in. Je bent verantwoordelijk voor het afstemmen, plannen en ondersteunen van verschillende projecten, projectteams en interne stakeholders. Een veeleisende en multidisciplinaire rol die een goede basis biedt om door te groeien naar een project lead positie.

Product Owner Talent Program

Een Product Owner word je niet zomaar! Het is een uitdagende rol, die vraagt om een mix van leiderschapskwaliteiten, stakeholder management en een goede product en bedrijfsvisie. Jij barst van het talent, en durft ergens voor te gaan staan. Heb jij het lef om te gaan knallen als Product Owner?

Benieuwd naar meer?

Plan een date met onze trainee Merel
Merel van Rongen -1 klein formaat