|

Young professionals versterken en pakken door in het publieke domein

  • Liggen jouw projecten stil door te weinig resources​?
  • Of voel je nu al de effecten van de vergrijzing? 
  • Zoek jij talent dat snel zijn weg kan vinden in het complexe publieke domein?

Look no further, wij hebben toptalent in huis dat het net even anders aanpakt. Jij zorgt voor de inhoud, wij begeleiden hen met ons gecertificeerde ontwikkelprogramma.

Direct aan de slag met het versterken van je team? Plan een vrijblijvende meeting met een van onze consultants!

Happy Clients

Samen maatschappelijk betrokken en écht doorpakken

Jij… 

  • Wil het goede voorbeeld geven en doorpakken op het gebied van duurzaamheid, de energietransitie, diversiteit of maatschappelijk verantwoord ondernemen 
  • Kan projectmatig blijven werken door een constante instroom van toptalent 
  • Zorgt voor nieuwe carrièrekansen binnen je eigen team en daarbuiten 
  • Blaast een frisse jonge wind door de organisatie  

Trainees… 

  • Nemen het voortouw 
  • Verbinden collega’s, teams, managers en stakeholders  
  • Pakken het project snel op en zijn een spin in het web binnen de complexe overheidsinstanties 
  • Stellen de vragen die niemand anders stelt 
  • Houden je scherp

Talent pool voor gemeenten, uitvoeringsorganisatie of waterschap

Dankzij structurele instroom van young professionals hoeven jouw projecten niet stil te liggen. Handig toch? Voor o.a. de Belastingdienst en het Kadaster hebben wij succesvol talentpools geworven en begeleid. Met onze gecertificeerde trainers zorgen we dat onze talenten zichzelf kennen, het complexe publieke domein begrijpen en zo direct waardevol zijn voor jouw organisatie.

Project Aanpak Piekbelasting bij Provincie Noord-Brabant

Binnen het project Aanpak Piekbelasting werken drie Ormit Talent trainees. Het team van dit project biedt begeleiding aan agrariërs die dichtbij een Natura-2000 gebied ondernemen en teveel stikstof uitstoten. Voor hen is het ingrijpend om te beseffen dat zij binnen de huidige EU-regelgeving niet op dezelfde manier door kunnen gaan. De provincie Noord-Brabant hierin heeft gezegd deze ondernemers zoveel mogelijk te willen ondersteunen. Het team zaakbegeleiders beschikbaar die met agrarisch ondernemers in gesprek gaan over hun toekomstperspectief. Wanneer concrete opties worden besproken, weten de zaakbegeleiders de juiste partijen (gemeenten, waterschappen en lokale ondersteuningsnetwerken) bij het proces te betrekken.

Gijs:

Vanuit mijn rol als senior projectbeheerser ben ik bij al deze vraagstukken direct betrokken, van aan tafel zitten met het ministerie omtrent financiering tot het maken van een dashboard dat wekelijks gepubliceerd wordt op de website van de provincie (en zelfs in de krant is gekomen!). De hoeveelheid verantwoordelijkheid die ik krijg gecombineerd met de maatschappelijke impact van ons werk maakt dat deze opdracht voor mij enorm leerzaam en vol plezier is.”

Esli

“In deze rol hou ik me bezig met procesmanagement, stakeholdermanagement en functionele aansturing van een team. Ik ben de de linking pin tussen het kernprojectteam en externe- en interne stakeholders betrokken bij dit project. Ik hou het project en de processen daarbinnen in de gaten en ben ik de kwartiermaker binnen de backoffice. Daarnaast heb ik de functioneel aansturende rol richting de vijf ondersteunend zaakbegeleiders.”

Pieter

“Als ondersteunend zaakbegeleider ben ik betrokken bij verschillende teams binnen het project. Zo bewaak ik de voortgang van dossiers in het gebiedsteam en ondersteun ik de coördinerend zaakbegeleider in zijn werkzaamheden. Daarnaast ben ik in de backoffice verantwoordelijk voor het opzetten van een dossier overzicht. In de frontoffice inventariseer ik de mogelijke risico’s van stakeholders op dit project. Het is een diverse opdracht met een directe impact op de samenleving. Een leuke en leerzame omgeving!”

Andere voorbeelden van opdrachten binnen de overheid

Meike Stumpel | PWN Noord Holland

“Als Scrum Master was ik verantwoordelijk voor het faciliteren van twee ontwikkel- en beheerteams binnen de afdeling Informatievoorziening (IV). Ik zorgde voor de juiste teamsamenstelling en continue ontwikkeling van mijn teams, zodat zij zoveel mogelijk toegevoegde waarde kunnen leveren. Ik werkte ook met andere scrum masters om de agile samenwerking tussen onze teams te vergroten.”

Huib Oversloot | Provincies Zuid-Nederland

“Als Programmasecretaris was ik samen met mijn team verantwoordelijk voor de het in goede banen leiden van de herorganisatie van SmartWayz.nl. Dit programma is een samenwerking tussen verschillende overheidsorganisaties, gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen. Het doel was om overkoepelend samen te werken aan een slimmer, veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem in Zuid-Nederland. Naast de administratieve verantwoordelijkheden van mijn rol, hield ik me voornamelijk bezig met verzamelen en in kaart brengen van de belangen van alle betrokken partijen.”

Wil je ook écht doorpakken en je team versterken?

Of wil je gewoon met iemand sparren over de mogelijkheden, een trainee spreken of meer weten? Neem gerust contact met ons op!