|

Be your special self

Jezelf zijn gaat over authenticiteit. De basis hiervoor is persoonlijk leiderschap. Wanneer laat je persoonlijk leiderschap zien? Als je weet waar je energie van krijgt en weet waar je goed in bent.

Maar heb jij de drive en het lef om dat actief te zoeken?

Blijf groeien met de rookie smart mindset

Het is spannend om continu de grenzen van je eigen kunnen op te zoeken. Maar als je dat doet, blijf je de wereld bekijken met een frisse blik en vol energie. Óók na heel wat jaren werkervaring. Wij noemen dat een rookie smart mindset. 

Ervaring is enorm waardevol én beperkt soms een nieuwe kijk op uitdagingen. Je bouwt onbewust en automatisch voort op voor jou bekende patronen. Ook de bedrijfscultuur speelt een rol. Zonde! Why settle for less?

Als we een gemene deler moeten noemen van jong talent dan is het wel nieuwsgierigheid. Juist die nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je blijft leren. Waardoor je nieuwe dingen ontdekt en met nieuwe oplossingen komt. Hoe rookie smart ben jij?

Mitch van Dijk

Management Trainee

“Ik krijg binnen mijn opdracht vaker te horen dat ik lastige maar daardoor goede vragen stel, zo wordt voor mezelf duidelijker wat de wens is van betrokken stakeholders en daag ik tegelijkertijd collega’s uit om na te denken over zaken waar ze soms in eerste instantie nog niet hebben over nagedacht”

Je bent jong en je werkt wat

Door hun leervermogen en nieuwsgierigheid kijkt jong talent fris naar bestaande uitdagingen. En komen ze met oplossingen die verrassend zijn. Ook omdat ze onbewust zijn van gebaande paden en ongeschreven regels. En zich daarom niet laten beperken door de heersende cultuur en ingesleten patronen. Als je hieraan een dosis verbindende kwaliteiten en gedrevenheid toevoegt, maak je het verschil. Learning beats knowing. Meer weten? Plan een 10-minuten kennismaking met ons.

Elke leider is zelf ook jong begonnen. Jong geleerd is oud gedaan, toch? Niet altijd!

Juist het combineren van een jonge frisse blik en meters aan ervaring zorgt voor vuurwerk. Vooral als beiden er met een rookie smart mindset in staan. Deze reversed mentoring techniek wordt bij veel organisaties succesvol toegepast. Ontdek hieronder hoe dit werkt in de praktijk.

Learning beats knowing

Wat als dat jonge talent jouw organisatie komt helpen? Je koppelt jong talent aan je ervaren leiders of professionals en hoppa: 1+1=3. Top idee natuurlijk. Maar hoe kom je aan jong talent? En wat dragen ze écht bij aan je organisatie?

Talent is schaars, tegenwoordig is dat zelfs een understatement. Door vergrijzing, groei van de economie en de gevraagde future skills bij vacatures. Dit zorgt voor een enorm tekort. Het werken met een talentpool zorgt voor continue instroom van nieuw talent.

Bijkomend voordeel is dat een talentpool niet alleen de schaarste oplost in jouw organisatie. Door jong talent aan ervaren leiders te koppelen levert dat (nog) mooiere resultaten op.

Net zoals bij DELA. In deze video legt Roos Fleuren, HR directeur bij Dela, uit waarom de talentpool én reversed mentoring bijdraagt aan het succes van de organisatie.

“Tijdens mijn opdracht werkte ik samen met mensen die alle olifantenpaadjes binnen de organisatie kenden. Maar ook met weerstand tegen verandering. Dit maakte mijn opdracht soms best lastig. Door nieuwsgierig te zijn en echt te luisteren, lukte het om samen met mijn collega’s deze paadjes beetje bij beetje verleggen.’’

Sijtie Rensen – Trainee bij Ormit Talent

Voordelen talentpool

Wil je hierover meer weten? Graag delen we onze jarenlange ervaring! Plan een gesprek (10 minuten) en we praten je graag bij.

 

Een talentpool draagt bij aan de veranderprocessen in je organisatie.

Succes niet door kennis of ervaring, maar door mindset. Jong talent kijkt anders en is gedreven om het verschil te maken.

Een frisse aanpak die inzicht geeft in de blind spots. Dit werkt aanstekelijk en brengt verandering.

Een talentpool draagt bij aan cultuur- verandering. They embody or are the change.

Dennis Fokkens

Management Trainee

In mijn huidige opdracht krijg ik vaker het compliment dat ik vanuit mijn nieuws- en leergierigheid altijd open sta om nieuwe dingen te leren. Door dingen zelf te proberen verbreed je jouw vaardigheden én kom je erachter wat je wel of niet leuk vindt.

Speeddate met een consultant

Weten of een talentpool jouw organisatie verder kan brengen? Of een andere vraag? Vraag het onze consultant Marlou.

Getriggerd? Lees ook zeker deze blogs

Talentencrisis: Van uitdaging tot oplossing

Het welbekende talentprobleem. Te weinig talent met future skills. En te veel vacatures voor het wel geschikte talent. Jouw ambitieuze organisatie wil verder en vooruit. Maar hoe dan?

‘The war for talent’ is pas net begonnen!

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

Investeer in talent. Van structurele inhuur naar talent pipeline.

Veranderingen gaan snel. Jouw organisatie wil vooruit. Op zoek naar die ene data analist, data scientist, data engineer, securityspecialist, projectondersteuner, digital marketeer of product owner? No brainer: je bent niet alleen.