|

Enig idee hoe jij je talentprobleem op kunt lossen?

Wij wel: door nieuwgierig te zijn! Nieuwsgierigheid is namelijk dé motor voor leren. Jong talent leert snel. Elke dag weer. Een no brainer: gewoon door vragen te stellen. Als je ouder wordt, verandert die nieuwsgierigheid in ervaring. Maar.. no worries!

Ormit Talent braingame hoe goed kun jij dit lezen

HO3 g03d kun j1j d1t l323n? 

Kun jij bovenstaande lezen? Gefeliciteerd! Je bent volkomen normaal. Net zoals je in de tekening hieronder vast eerst een vaas ziet. En daarna pas de gezichten. Of omgekeerd

curiosity_optische illusie

Je hersenen blijven een leven lang leren. Mits je er ook bewust mee bezig blijft. Of vind jij het wel lekker in die comfort zone? Hoe je je hersenen triggert én hoe jij daar je voordeel mee doet, lees je in onze gratis whitepaper.

Learning beats knowing

Maar wat heeft dat alles te maken met jouw talentprobleem? Jong talent heeft een gebrek aan ervaring en kennis. Dat werkt in hun voordeel! En dat van jou. Door hun natuurlijke nieuwsgierigheid is jong talent sterk in nieuwe dingen doen met nieuwe informatie.

Jij, als ervaren talent, bent eerder geneigd te varen op wat je al weet. Of eerder deed. Let’s wake up: dat is niet heel vernieuwend! Daarom nemen we je mee in hoe je talent inzet in hun kracht. Maar ook in jouw voordeel. Werk samen, ontdek, leer en make the magic happen (again).

 

Curious?

Download gratis whitepaper ‘Hoe braingames jouw talentprobleem oplossen’. Zo leer je meteen iets nieuws!

Download de whitepaper!

‘Hoe braingames jouw talentprobleem oplossen’

Getriggerd? Lees ook zeker deze blogs

Talentencrisis: Van uitdaging tot oplossing

Het welbekende talentprobleem. Te weinig talent met future skills. En te veel vacatures voor het wel geschikte talent. Jouw ambitieuze organisatie wil verder en vooruit. Maar hoe dan?

Aan het werk met generatie Z – trek talent aan met een traineeship

Jong talent vraagt om een nieuwe benadering. Een talentmagneet ben je niet zomaar. Daar is wel wat voor nodig. Durf jij het aan?

Podcast: De Kracht Van Talent

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?