|

Bewegen en data hebben meer gemeen dan je denkt!

Bewegen en data hebben meer gemeen dan je denkt… Ben je het eens met het volgende?

  • Bewegen is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl.
  • Als ik regelmatig beweeg, voel ik me zowel lichamelijk als geestelijk beter.

De meesten zouden dat doen. Tenminste in theorie. In de praktijk komen we met talloze excuses om uit te stellen, en om een betere conditie uit te stellen. “Ik heb het te druk”,  “Fitness abonnementen zijn te duur”,  “Ik heb geen zin”,  “Ik ga dit weekend wel”, enzovoort. Een soortgelijk fenomeen doet zich voor bij gegevens. Niemand zal je aanraden gegevens te negeren. Net als bij lichaamsbeweging, is het algemeen bekend dat het werken met data een positief effect heeft op je prestaties (en die van je organisatie). Hoe ga je om met een snel veranderende omgeving?

Wat zijn je excuses?

Organisaties die gegevens gebruiken om hun prestaties te evalueren en te verbeteren, blijven de curve voor. Zelfs nu gegevens worden erkend als een belangrijke bron, hebben organisaties talloze excuses waarom ze het nog steeds niet effectief toepassen. Veel bedrijven weten ook nog niet hoe ze data het beste kunnen toepassen voor hen bedrijf. Er zijn talloze mogelijkheden als je in kaart kunt brengen wat je doelen zijn, kun je hier een passende data strategie op maken.

Geen duidelijke visie

Gegevens zijn een middel om een doel te bereiken. Zonder een duidelijk einddoel in zicht, wordt het gebruik van data een doel op zichzelf. Dit is ineffectief en frustrerend en zal je organisatie ontmoedigen om data in de toekomst te gebruiken. Probeer daarom doelmatig om te gaan met data. Breng in kaart wat bedrijfsdoelen, bedrijfs- en stakeholderbelangen in kaart om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de behoeften.

Geen budget

Zonder een duidelijke visie wordt het budget een belangrijke factor. Effectief werken met data vereist een initiële investering. Visie eerst, budget daarna. Bedenk een mogelijk verdienmodel op basis van de doelstellingen en laat data in het plaatje passen.

Geen kwalitatieve en/of gestructureerde gegevens

De enorme hoeveelheid gegevens die tegenwoordig beschikbaar is, kan de taak om deze te ontrafelen overweldigend maken. overweldigend lijken. Net als bij het beklimmen van de Mount Everest is de juiste gids cruciaal. Een goede begeleiding biedt je de gestructureerde aanpak die je nodig hebt om te slagen.

Niet de juiste mensen

“Wat voor soort mensen heb ik nodig? Waar vind ik ze? Moet ik gaan voor flexibele of lange termijn?” Wij geloven dat mensen het verschil maken. Zij zijn niet de kers op de taart, zij zijn de taart. Focus op het zoeken naar mensen die vloeiend zijn in zowel business als data, een combinatie van IQ en EQ. Effectief en efficiënt werken met data is een uitdaging.

Kortom, lichaamsbeweging en data zijn beide essentieel voor een gezonde levensstijl. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om het lichaam in vorm te houden, terwijl het werken met gegevens ons in staat stelt complexe informatie te begrijpen. Hoewel er verleidingen kunnen zijn om beide te negeren, is het belangrijk om te onthouden dat het beide krachtige hulpmiddelen zijn die ons leven ingrijpend kunnen verbeteren. Daarom zal het creëren van een bewegings- en datagewoonte ons helpen gezond te blijven en onze kennis te vergroten. We zouden er allemaal naar moeten streven om deze twee praktijken regelmatig in ons leven op te nemen.

Mockup gids

Benieuwd hoe het werken met jong talent jouw organisatie verrijkt?

Download dan de whitepaper voor een effectief Talent Ontwikkel Programma. Hierin vind je niet alleen waar je in je organisatie rekening mee moet houden, maar ook wat een frisse wind in je organisatie gaat opleveren. Boordevol best practices, checklists en ervaringen.

Meer weten over de inzet van talent? Lees ook eens deze blogs!

Sneakers, piercings en geen vergaderingen voor 10 uur ’s ochtends

Gen Z kijkt op een andere manier naar de werkplek en zet ons aan tot een flexibelere en inclusievere werkomgeving. Dit is niet nieuw. Elke generatie brengt een kantoorrevolutie met zich mee. Hoe ga jij hiermee om?

10 redenen waarom data science studenten geen keuze kunnen maken

Elke dag kan gevuld zijn met besluiteloosheid. Terwijl er mensen zijn die nergens een beslissing over lijken te kunnen nemen, zijn er anderen die geen eenvoudige beslissing nemen over wat ze moeten dragen. In dit artikel beschrijven we tien redenen waarom je geen keuze kunt maken en misschien merk je dan dat het nemen van beslissingen een beetje makkelijker wordt.

Voorbij het salarisspel

Het behouden van Gen Z-talent is geen gemakkelijke taak. Die frisse geesten met een uniek gevoel voor stijl en een diep verlangen naar een gezonde balans tussen werk en privé. Het is een overwinning om hen aan boord te krijgen, maar ervoor zorgen dat ze blijven is waar het echt om draait.