|

Hoe jouw organisatie kan uitblinken in talentontwikkeling

De eerste vraag die we vaak horen is ‘Waarom moet ik aan talentonwikkeling doen?’
Voor ons is talentontwikkeling iets wat compleet logisch is. Investeren in het ontwikkelen van je talenten maakt je niet alleen aantrekkelijker als werkgever, het zorgt ook voor blije (en dus behoud van je) medewerkers. Daarnaast bouw je aan een talentpijplijn: je starter van nu is immers je senior over vijf jaar. Dus kortom: Waarom niet? In dit blog leggen we uit hoe je succesvol wordt in talenten ontwikkelen.

Ok. ‘Maar ik bied toch al een traineeship aan? Wat moet ik nog meer doen?’ Laten we vooropstellen: het ene traineeship is het andere niet. Succes behaal je door strategisch na te denken hoe (en welke) jong talenten bij jouw organisatie binnen komen en waar je wilt dat ze naartoe groeien. Een gemiddeld traineeship is vaak korte termijn, te taakgericht en biedt weinig ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ook halen organisaties niet altijd de voordelen uit de samenwerking met een jong talent in huis.  

Mockup gids

Benieuwd hoe het werken met jong talent jouw organisatie verrijkt?

Download dan de whitepaper voor een effectief Talent Ontwikkel Programma. Hierin vind je niet alleen waar je in je organisatie rekening mee moet houden, maar ook wat een frisse wind in je organisatie gaat opleveren. Boordevol best practices, checklists en ervaringen.

All ready…?

Als je aan de slag gaat met talentonwikkeling in de vorm van talent ontwikkel programma’s gaat dat verder dan de HR afdeling alleen. Beoordeel op basis van deze stellingen eens hoe ver jullie zijn: 

  • Ons traineeship is echt een strategisch ontwikkel programma en biedt meer dan alleen een startersfunctie met cursus. 
  • Naast professionele ontwikkeling is persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel van ons programma.  
  • In onze organisatie is ruimte voor leren. Fouten maken hoort erbij en een comfortzone is om eruit te stappen.  
  • Onze trainees zijn de managers van de toekomst, daarop zijn ze al geselecteerd in de sollicitatieprocedure. 
  • Jong talent en oude rotten in het vak leren bij ons van elkaar: dat maakt onze organisatie slimmer en sterker. 
  • Veranderprocessen gaan mede dankzij de vaak verfrissende aanpak van jong talenten soepeler.  
  • De meeste trainees in onze organisatie groeien door en vervullen na een aantal jaren senior functies.  

Zelf een talent ontwikkel programma ontwikkelen teveel van het goede? Maar heb je wel (tijdelijke) ondersteuning nodig? Wellicht is een trainee van Ormit Talent wat voor je. Op zoek naar een langdurige oplossing? Kijk dan eens of een talent pool wat voor je is. 

Getriggerd? Lees ook zeker deze blogs

Wat is het verschil tussen een management traineeship en consultancy?

Banen in de consultancy en management traineeships zijn veruit het meest gewild onder studenten en starters. Dat begrijpen wij binnen Ormit Talent maar al te goed. Hoe dat komt? Beide bieden unieke kansen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. En bij beide voer je verschillende opdrachten uit bij verschillende organisaties, afdelingen en rouleer je optioneel tussen verschillende sectoren. Het is de kans om legitiem te jobhoppen en een kijkje in verschillende keukens te nemen. Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten en hoe bepaal je wat het beste bij je past?

Mitch zijn verhaal @DELA

Als Management Trainee zit Mitch van Dijk momenteel op opdracht bij DELA. Nieuwsgierig hoe hij zijn opdracht vindt? Lees snel verder.

6 redenen waarom trainees zo succesvol zijn

Jonge, onervaren trainees presteren vaak verrassend goed en soms zelfs beter dan hun ervaren collega’s. Wat maakt dat trainees zo succesvol te zijn?