|

Welke leaseauto krijg ik?

Een vraag die je in de toekomst minder vaak gaat horen. Voor talenten van nu is een leaseauto minder belangrijk geworden. Maar welke triggers kun je wél inzetten om talent aan je te binden? Talent dat meebouwt aan de toekomst van jouw organisatie? Bereid je voor op onderwerpen die jou gaan helpen de talenten van de nieuwe generatie te vinden, benutten en behouden.  

Lease auto ormit talent blog

Generatiekloof? 

Nieuwe generaties groeiden op met veel welvaart en oneindige mogelijkheden. Dit heeft hun kijk op de wereld mede gevormd. Ze zijn maatschappelijk betrokken en willen zelf bijdragen aan een betere wereld. Verschillen tussen generaties zijn voelbaar op de werkvloer. Dé plek waar iedereen samenkomt. Waar je vroeger talent aantrok met een goed salaris en een leaseauto, is dat alleen nu niet meer de gouden formule.    

Generatie-expert Talitha Muusse: “Nieuw talent wil weten wat hun plek in de maatschappij is als ze bij jou komen werken.” 

In deze aflevering uit de podcastserie ‘De Kracht van Talent’ gaat onze CEO Thomas De Wulf in gesprek met Talitha Muusse. Ze praten over de kansen voor organisaties bij het aantrekken van talent uit de nieuwe generatie. Ook hoor je hoe Loet Pessers (Ericsson Nederland) en Merijne Bloem (UMC) binnen hun business omgaan met het aantrekken van nieuw talent. Luister hier aflevering 1 ‘Talent aantrekken – de nieuwe generatie’ van de podcastserie: De kracht van Talent.

 

Ontvang de podcast per mail en luister later

Ambitie is oneindig 

Nieuw talent draagt graag bij aan een oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Heel mooi natuurlijk! Daarin zie je verschil tussen de generaties. De millennial (generatie Y) doet dat vooral binnen de directe eigen omgeving. Op de barricade vind je sneller generatie Z (ook wel zoomers genoemd). Die intrinsieke motivatie speelt ook een belangrijke rol in hun carrièrekeuzes. Meer over de verschillen tussen de generaties lees je hier. 

Een passend salaris is belangrijk. Maar de mogelijkheden om werk van betekenis te doen tellen pas echt. Zorg dat je ze op dit vlak wat te bieden hebt zodat salaris ondergeschikt wordt. In de podcast legt Loet Pessers uit hoe techbedrijf Ericsson omgaat met social responsibility en hoe dat nieuw talent aantrekt.  

 

Hierom kiest talent voor jou! 

Generatie Z is gericht op duurzaamheid en wil impact maken, maar wel in combinatie met flexibiliteit en vrijheid. Salaris is daarbij overigens niet geheel onbelangrijk. Deze geldbewuste generatie heeft namelijk ook vaak een dure levensstijl. Het totaalplaatje zorgt dat nieuw talent wél voor jou kiest.  

 

Maak impact en verras 

Talent aantrekken wordt steeds meer maatwerk. Naast een carrière hebben deze talenten vaak andere (maatschappelijke) bezigheden, waar ze tijd aan willen besteden. En waar ze jouw flexibiliteit in vragen. Denk eens na over hoe jij als bedrijf nieuw talent kunt helpen om hun missie in het leven te realiseren. A bridge too far? Niet als het aan Talitha Muusse ligt!  

Luister de podcast en ontdek welke kansen jij nog niet benut om nieuw talent aan te trekken.  

Dankzij Covid is er een hele nieuwe manier van werken ontstaan die niemand voor mogelijk had gehouden. Razendsnel was er een nieuwe kijk op het combineren van werk en privé.  Blijven organisaties hierin meebewegen? Of past de nieuwe generatie zich aan de bedrijven aan? Wie het weet mag het zeggen. 

Ontdek hoe Ericsson en UMC Utrecht omgaan met deze thema’s. En hoe Talitha Muusse hier tegenover staat.  

Luister de hele podcast op Spotify. Of mail de podcast naar jezelf.

 

In de podcastserie ‘De Kracht van Talent’ gaat CEO Thomas De Wulf op zoek naar hoe je de nieuwe generatie toptalent kunt binnenhalen, benutten en behouden. Hij gaat in gesprek hierover met bedrijven en experts.

Aflevering 1 staat in het teken van de nieuwe generatie talent en hoe je ze kunt verleiden om voor jouw organisatie kiezen. Hij gaat daarover in gesprek met Talitha Muusse, Loet Pessers (Ericsson) en Merijne Bloem (UMC Utrecht).  

In aflevering 2 gaat Thomas op zoek naar een manier waarop je de frisse nieuwe ideeën van de nieuwe generatie kunt gebruiken om te blijven vernieuwen in je organisatie. Hij gaat in gesprek met Firoz Reinders (Philips) en leiderschapsexpert Jesse Seegers over de mogelijkheden van reversed mentoring. 

In aflevering 3 gaat Thomas in gesprek met Talitha Muusse, Edzo Doeve & Roos Fleuren (DELA). In deze aflevering komt een belangrijk onderwerp aan bod. Nieuw talent binnengehaald? Hoe houd je ze binnen? Want hoe voorkom je dat de talenten die vol potentie zitten iets anders gaan doen of naar de concurrent gaan.  

Ontvang de podcast per mail en luister later

Getriggerd? Lees ook zeker deze blogs

‘The war for talent’ is pas net begonnen!

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?
Reversed mentoring

Zelfde ronde, nieuwe kansen

Elke leider is zelf ook jong begonnen. Met een frisse blik en vol energie. De jaren ervaring beperken soms een nieuwe kijk op uitdagingen. Al eens gedacht aan reversed mentoring?
Werkplezier bij Ormit Talent

Is jouw gras het groenst?

Zie nieuwe talenten vol ambitie maar tevreden te houden. Zodat ze bij jou blijven. Covid-19 heeft inmiddels een stevige footprint achtergelaten in deze traditionele werkweek.

Podcast: De Kracht Van Talent

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

Blijf up-to-date

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste cases, whitepapers, evenementen en meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Policy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.