|

Internationaal Management
Traineeship @ Wolters Kluwer

Wil jij je carrière een kickstart geven binnen een toonaangevend internationaal bedrijf? Heb jij net je WO-studie afgerond en zit je vol ambitie? Wil jij je eerst in de breedte ontwikkelen? Dan is het Management Traineeship bij Wolters Kluwer Benelux jou op het lijf geschreven!

 

Over het traineeship

header afbeelding

Bij Wolters Kluwer Benelux bieden we een uniek en uitdagend Management Traineeship aan binnen onze Divisie Fiscaal & Accountancy. Gedurende dit tweejarige programma krijg je de kans om verschillende aspecten van onze organisatie te ontdekken door het uitvoeren van minstens twee opdrachten bij verschillende business units: Technology, Customer Service & Support en Sales & Customer Success. Daarnaast zul je één opdracht in België uitvoeren, waardoor je een internationaal perspectief ontwikkelt. In totaal zul je dus drie keer rouleren tussen verschillende opdrachten; op deze manier leer jij Wolters Kluwer kennen als geen ander!

Je wordt direct flink uitgedaagd om je projecten succesvol te volbrengen en het beste uit jezelf te halen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om veel te leren en impact te maken. Natuurlijk helpen we je hierbij! Je doorloopt bij Ormit Talent een intensief ontwikkelprogramma. Dit programma is gericht op zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling. Na dit traineeship zijn er volop doorgroeimogelijkheden bij Wolters Kluwer die passen bij jouw ambitie en talenten.

Dit programma in het kort:

Tweejarig programma

Een intensief en afwisselend traject waarin je werkt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling als springplank voor je verdere carrière binnen Wolters Kluwer.

Diverse opdrachten

Je voert projecten uit in verschillende business units, waaronder Technology, Customer Service & Support en Sales & Customer Success. Deze opdrachten geven je een breed inzicht in onze organisatie.

Internationale ervaring

Je doet één van je opdrachten in België, wat bijdraagt aan je internationale ervaring en inzicht in verschillende markten.

Persoonlijke begeleiding

Gedurende het programma ontvang je begeleiding van ervaren professionals en volg je diverse trainingen om je leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Naast een marktconform salaris een uitgebreid pakket waarin al jouw onkosten, pensioen en vakanties goed geregeld zijn. En… wist je dat het ontwikkelprogramma 45.000 euro waard is?

Over Wolters Kluwer
Je kent Wolters Kluwer misschien van de schoolboeken, maar ze gaan veel verder. Wolters Kluwer is een wereldwijde leverancier van professionele informatie, software-oplossingen en diensten voor artsen, accountants en juristen en sectoren op het gebied van belasting, financiën, audits, risicobeheer, naleving en regelgeving. We helpen daarmee onze klanten elke dag cruciale beslissingen te nemen door deskundige oplossingen te bieden op basis van zowel grondige domeinkennis als geavanceerde technologie en diensten. Wolters Kluwer, waarvan het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn is gevestigd, rapporteerde voor 2023 een jaaromzet van € 5,6 miljard. De groep bedient klanten in meer dan 180 landen, is actief in meer dan 40 landen en heeft wereldwijd ongeveer 21.400 mensen in dienst.

De divisie Fiscaal & Accountancy
Deze divisie helpt fiscalisten, accountants, boekhoudprofessionals en bedrijven efficiënter te werken, productiviteit te verhogen, nieuwe technologie in te zetten en betere resultaten te bereiken. Met expertise, intelligente software en eenvoudige workflow tools worden organisaties geholpen bij het groeien, managen en beschermen van hun activiteiten én die van hun klanten.

Wat na het traineeship?
Na het traineeship weet je precies wat je wilt en zijn er tal van leuke functies voor jou bij Wolters Kluwer. Een vaste positie ligt op je te wachten, afhankelijk van wat je hebt ontdekt. Of je nu een leiderschapsrol ambieert, zoals product owner of customer success manager, of je liever aan de slag gaat als business analyst of functional analyst, de mogelijkheden zijn eindeloos. Eén ding is zeker: jij bent klaar om de verandering te leiden!

Dit ben jij:

Masterdiploma

Je hebt recent een WO-master afgerond, bij voorkeur in een relevante richting zoals management, economie, rechten, fiscaal of technologie.

Starter

Met 0 tot maximaal 3 jaar werkervaring.

Tech-savvy

Je bent geïnteresseerd in de mogelijkheden van technologie en data-gedreven werken

Klantgericht

Je weet hoe je klanten centraal stelt.

Nieuwsgierig en leergierig

Je wil graag veel leren en je staat open voor nieuwe ervaringen en feedback.

Verbindend

Je bent pragmatisch, positief ingesteld, flexibel en resultaatgericht. Je hebt het vermogen om draagvlak te creëren. En weet anderen mee te nemen in veranderingen

Andere talenten gingen jou voor als….

Wouter als Business Analyst Re-use

Voor een grote high-tech multinational heb ik een mooie bijdrage mogen leveren aan de sustainability doelstellingen. Daarbij speelde ik een verbindende rol in het management team en hielp ik ze om de grote strategische ambities door te vertalen naar meetbare resultaten en heldere inzichten. Om de juiste beslissingen te nemen voor het milieu is het belangrijk om inzicht te vergaren, en daar transparant over te communiceren. Dankzij mijn analyses, dashboards en workshops kunnen veel verschillende teams nu de juiste data gedreven beslissingen nemen en sturen op zero waste!

Marlot als Projectmanager strategierealisatie

Voor een uitvaartverzorger heb ik gewerkt aan de opzet en realisatie van een strategieprogramma. Dankzij mijn begeleiding in 5 werkgroepen is er een concrete ambitie geformuleerd en doorvertaald naar succesfactoren, KPI’s en activiteiten. Om de strategie te laten leven onder de werknemers heb ik diverse workshops georganiseerd. Tot slot ben ik betrokken geweest bij het integratietraject van een overname. Daar heb ik een onboardingsprogramma gerealiseerd om de nieuwe medewerkers een warm welkom te geven!

Sjors als Transformation Officer

Als Transformation Officer bij een grote bank werkte ik mee aan een grote organisatorische transformatie. Om één van de grootste afdelingen (+3.000 FTE) toekomstbestendig te maken, is besloten om een compleet nieuwe organisatiestructuur neer te zetten die ervoor zou moeten zorgen dat er veel effectiever en klantgerichter gewerkt kan worden. Bij dit traject ben ik vanaf het begin af aan betrokken geweest bij het vormgeven van deze nieuwe organisatiestructuur en was ik onderdeel van de besluitvorming. Dit omvatte het in kaart brengen van de huidige organisatie, onderzoeken hoe het efficiënter kan en hier voorstellen en scenario’s voor maken. Nadat onze plannen goedgekeurd waren, was ik verantwoordelijk voor de implementatie van de plannen, waarbij het mijn verantwoordelijkheid was om alle medewerkers de juiste plek binnen de nieuwe structuur te geven.

Floortje als Change Manager

Als Change Manager was ik onderdeel van het Change & Data team van een grote bank, waar analisten onderzoek doen om de integriteit van de financiële markt te waarborgen. Daar was ik de schakel tussen de analisten en het IT-team. Mijn rol was om updates binnen de IT-systemen te communiceren, bugs te prioriteren en de zorgen bij de analisten weg te nemen. Hierin was het belangrijk om te luisteren naar de behoeften van de analisten en te filteren wat de belangrijke problemen waren om op te focussen. Ik was betrokken bij de implementatie van een nieuwe tool, waarbij ik ervoor heb gezorgd dat de analisten snel up & running waren.

Cézanne als Sales Coördinator

In het Business Development team van een scale-up mocht ik een nieuwe functie creëren als aanvulling op een snelgroeiend team. Doel was om alle verantwoordelijkheden helder te krijgen en een way of working op te zetten voor een optimaal salesproces. Hierbij speelde ik een link tussen de business en de operatie. Daarnaast heb ik kortdurende onderzoeken opgezet die als input diende voor de ontwikkeling en innovatie van de service. Het resultaat van deze opdracht was de start van een nieuwe functie Sales Coordinator, het inwerken van een nieuwe collega in deze rol en een advies aan het management voor de verbetering van hun CRM-tool.

Aimee als Business Consultant

Als Business Consultant Capaciteit bij een bedrijf in het hart van de Nederlandse energietransitie, ben ik bezig met allerlei vraagstukken rondom capaciteitsmanagement. Van operationeel; ‘hoe staat de planning voor volgend jaar? En kunnen we alle projecten bemensen?’ tot strategisch; ‘hoe krijgen we inzicht in onze toekomstige vraag naar technische personeel om de energietransitie de komende jaren aan te kunnen’. Ik ben onderdeel van het management team waar ik mee mag denken op bestuursniveau en adviseer over de inzet van, en verbeteringen rondom, capaciteit. Daarnaast werk ik samen met programmamanagers, projectleiding, teamleiders, planners, uitvoerders en engineers om tot de verbeterinitiatieven te komen die ons vooruit helpen. En daarmee ook bij te dragen aan de overgang naar hernieuwbare energiesystemen, gaaf toch?!

Nienke als PMO’er

Als PMO’er heb ik bijgedragen aan het realiseren van de verbeteringsprojecten die een verschil gaan maken in de energietransitie. Ik had een afwisselende rol waar ik mij bezighield met structuur aanbrengen in de manier van werken, omdat de scope van het team snel groter werd en er steeds meer projecten bijkwamen. Ik was bezig met afhankelijkheden in kaart te brengen en het creëren van een volledig overzicht van alle projecten. Daarnaast speelde ik in verschillende projecten ook een rol, ik hielp teams om ideeën om te zetten naar concrete acties. Bij een ander project heb ik processen in kaart gebracht en aangekaart waar de pijnpunten liggen. Om dit te verbeteren, heb ik een dashboard ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in welke KPI’s er behaald worden. Tot slot ben ik betrokken geweest bij een project waar ik verantwoordelijk was voor verschillende deliverables en ik met veel verschillende mensen uit de business gesprekken heb gevoerd om informatie op te halen waardoor de processen op een efficiëntere manier konden worden ingericht.

Daniëlle als Digital Expert Portfoliomanagement & Finances

In mijn rol als Digital Expert Portfoliomanagement & Finances heb ik een coördinerende en bewakende rol ten aanzien van het portfolio binnen onze afdeling (+- 50 development teams die o.a. werken aan de Mobiel Bankieren app). Wanneer het aantal projecten toeneemt, wordt de balans tussen de strategische doelstellingen van een organisatie, de beschikbare capaciteit en de werkzaamheden lastiger te managen. Ik analyseer de voortgang van onze projecten en van hieruit adviseer ik ons management, zodat het de juiste strategische keuzes kan maken. Daarnaast help ik ons MT met de doorvertaling van de algemene strategie van de bank naar een concrete boodschap voor de teams. Naast deze werkzaamheden krijg ik de ruimte om projecten op te pakken waar ik nieuwsgierig naar ben, zoals het doen van onderzoek naar wat er leeft en speelt onder onze klanten, hun (financiële) zorgen en informatiebehoefte vanuit de bank. Een heel mooie kans!

Anne-Marie als Projectmanager Veiligheid

Als projectmanager Veiligheid heb ik een verbindende en leidende rol gehad om veiligheid structureel en gedegen binnen een waterschap in te richten. Als ook het veiligheidsbewustzijn onder alle medewerkers in de organisatie te vergroten. Ik was de kartrekker van verschillende projecten die hieraan hebben bij gedragen. Onder andere het proces van de realisatie van een nieuw incident-meldsysteem, waar ik alle belangen goed moest managen. Daarnaast hield ik me bezig met de communicatie over veiligheid door middel van het organiseren en faciliteren van kwartaalmeetings over veiligheid, het opzetten van een communicatiecampagne en met als hoogtepunt het organiseren van een Week van de Veiligheid voor de hele organisatie. Meer dan 600 medewerkers konden in deze week deelnemen aan activiteiten over veiligheid, wat een positieve impact heeft op het veiligheidsbewustzijn.

Waarom kiezen voor het traineeship bij Wolters Kluwer?

Talent vormt de sleutel tussen de arbeidsmarkt en de bedrijfswereld. Bij Ormit Talent zetten we in op dat talent en de ontwikkeling ervan. Samen streven we naar de perfect match tussen talenten en significante bedrijven, met als ultieme doel de leiders van morgen aan te leveren.

Krijg de kans om verschillende afdelingen en markten te ontdekken, zowel nationaal als internationaal.

Bouw een sterk netwerk op binnen een wereldwijd opererend bedrijf.

Werk aan je persoonlijke en professionele groei met behulp van ons uitgebreide ontwikkelprogramma.

Lever een significante bijdrage aan onze projecten en zie direct het resultaat van jouw werk.

Een pool van mede trainees om je aan op te trekken.

Maandelijkse borrels, activiteiten en reizen!

Het Management Traineeship in cijfers:

Opdrachten
70%
Trainingen
20%
Coaching
10%
Fun!
100%

Is dit programma iets voor jou?

Ga dan direct naar het sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter via Whatsapp!

De startdatum voor dit traineeship: vanaf september 2024

Curious for more?

Ontdek meer traineeships:

Tech & Management Traineeship @ Brainport Eindhoven

Jouw hart gaat sneller kloppen van techniek. Je wilt werken aan de technologische oplossingen van morgen. Dus is er geen betere plek om jouw carrière te starten in regio Brainport Eindhoven. De slimste vierkante kilometers van Europa. Are you ready?

Vlammrs Young Data Professional Traineeship

Je staat aan het begin van je carrière en je weet dat data de hoofdrol moet spelen in je werk. Sterker nog, jij wilt de wereld een stukje beter maken met data. Maar of je nou data engineer, data scientist of data analist wilt worden is een raadsel voor je. En wat betekent zo’n baan eigenlijk in de praktijk?

Product Owner Talent Program

Een Product Owner word je niet zomaar! Het is een uitdagende rol, die vraagt om een mix van leiderschapskwaliteiten, stakeholder management en een goede product en bedrijfsvisie. Jij barst van het talent, en durft ergens voor te gaan staan. Heb jij het lef om te gaan knallen als Product Owner?

Even kletsen met een trainee?

Plan een date met onze trainee Merel
Merel van Rongen -1 klein formaat