|

Onze talenten willen écht groeien. Daag ze uit!

Trainees van Ormit Talent zijn energiek, creatief en leergierig. Deze special ones maken impact met hun rookie smart mindset. Met verfrissende ideeën zetten ze jouw organisatie op scherp. Wat maakt dat ze zo succesvol zijn? Hoe help je ze verder?  

Onbevangen zelfvertrouwen 

Jouw voordeel van trainees van Ormit Talent is het gebrek aan ervaring. Ja, dat lees je goed: gebrek aan ervaring. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Herken je dat? Dat een kandidaat met een indrukwekkend CV teleurstellend blijkt?

De trainees van Ormit Talent zijn gamechangers. Met een berg ambitie. Ze willen het verschil maken. Zijn niet bang om vragen te stellen. Voelen zich niet gehinderd door bestaande paden en ongeschreven regels. Door het slim combineren van informatie komen ze tot vernieuwende inzichten. Ze weten daarmee haarfijn hiaten of belangen bloot te leggen. Met deze verbindende kwaliteiten, op inhoud én relatie, maken ze het verschil. Maar: ze hebben ook jouw hulp nodig. Om samen met jou impact te maken. 

Geen tijd voor begeleiding

Jong talent denkt en werkt anders. Zo compenseren ze hun gebrek aan ervaring. De manier waarop ze dit doen is een bepalende succesfactor.
Ormit Talent noemt dit rookie smarts: de slimmigheid van een ‘groentje’.   

Rookie smarts zijn is niet voorbehouden aan jonge mensen. Het is een keuze, een mindset. Hoe oud je ook bent of hoeveel ervaring je hebt. Elke dag kun je (weer opnieuw) beginnen om te denken met de openheid en wendbaarheid van een starter.

Laat je talent bloeien 

Jij haalt uitzonderlijk talent in huis. Om jouw ambities waar te maken. Daag jij ze uit? Onze talenten staan te popelen. Om met volle energie alles uit zichzelf én jouw organisatie te halen. Terwijl ze aan de slag gaan, hebben ze begeleiding nodig. Zij hebben het talent, wij weten het beste in hen naar boven te halen. Dát is de gouden combinatie. Snelle groeiers blijven plakken zolang je ze maar blijft uitdagen. Leiders spelen hierin een belangrijke rol: jouw rol dus. Geef jij ze verantwoordelijkheid en eis je eigenaarschap van je talenten? 

Voor een leidinggevende is het de uitdaging om talent echt los te laten. Uitdagen en ruimte geven om zelf te ervaren, fouten te maken en te leren. Voor talenten is het cruciaal om tijdig feedback en hulp te vragen. Get out of your comfort zone!   

We helpen je op weg. Met 3 tips om jouw talent te challengen:

  1. Vrijheid met een duidelijke richting
    Geef duidelijk aan wat het gewenste resultaat is. Leg uit waarom het belangrijk is. Koppel jong talent aan ervaren collega’s. Die kunnen zorgen voor de juiste input en begeleiding. Daag je talent uit om zelfstandig aan de slag te gaan? Maak duidelijk dat je er bent als het mis gaat. Je zorgt daarmee voor de veilige basis waar vanuit het talent kan gaan experimenteren.
  2. Uitdaging op maat
    Geef uitdagende opdrachten op maat die net te doen zijn. Dit vraagt om goed inzicht in de kwaliteiten en potentie van je talent. Wat is de juiste uitdaging? Waar liggen de grenzen? Tip: start met micro-uitdagingen. Uitdagingen met een goede balans tussen uit-de-comfortzone en acceptabel afbreukrisico. Voor beide partijen. Zorg voor continue feedback die helpt om op koers te blijven en stuur bij waar nodig. 
  3. Ervaren vangnet
    Werkt jong talent boven hun niveau? Onvermijdelijk dat ze soms wiebelen of vallen. Een sterke leider daagt talenten niet alleen uit. Maar vangt ze ook op als het tegenzit.  Een steile leercurve vraagt om uitdaging. Mét die ervaren collega als stevig vangnet.

Een voorbeeld uit onze eigen praktijk

Ze is pas 30. Maar vanaf 1 augustus is Simone Kastrop de kersverse business unit manager van het vorig jaar gestarte Vlammrs, de data-hongerige dochter van Ormit Talent. “Een stap vol groeikansen”, noemt ze het zelf. “Toen de vraag kwam, was ik eerst best een beetje verbaasd. Maar dat duurde niet lang. De verbazing sloeg al snel om in enthousiasme, en de drive en energie om dit te gaan doen.” 


“Het is belangrijk dat iemand in je potentieel gelooft en zegt: ga het maar doen. Je kunt jezelf immers pas bewijzen als je ook de kans ertoe hebt gekregen. Ik geloof dat Simone het fantastisch gaat doen. En ja, misschien zal ze daarbij ook wel eens tegen de muur lopen. Maar dat zij dan maar zo. Daar leert ze van en wordt ze sterker van. Haar frisse blik is hoe dan ook heel erg waardevol.”, aldus Thomas de Wulf, CEO van Ormit Talent.

Getriggerd? Lees ook zeker deze blogs

Onze talenten willen écht groeien. Daag ze uit!

Ormit Talents zijn energiek, creatief en leergierig. Deze ‘special ones’ maken impact met hun rookie smart mindset. Met verfrissende ideeën zetten ze jouw organisatie op scherp. Wat maakt dat ze zo succesvol zijn? Hoe help je ze verder?  

Investeer in talent. Van structurele inhuur naar talent pipeline.

Veranderingen gaan snel. Jouw organisatie wil vooruit. Op zoek naar die ene data analist, data scientist, data engineer, securityspecialist, projectondersteuner, digital marketeer of product owner? No brainer: je bent niet alleen.

‘The war for talent’ is pas net begonnen!

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

Aan het werk met generatie Z – trek talent aan met een traineeship

Jong talent vraagt om een nieuwe benadering. Een talentmagneet ben je niet zomaar. Daar is wel wat voor nodig. Durf jij het aan?

Top 5 talenten managen. Belangrijker dan ooit in crisistijd.

Wat kun je als leider doen om mensen te behouden? Hoe ontwikkel je een duurzame talentstrategie? Up to the next level!

Blijf up-to-date

Aboneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste cases, whitepapers, evenementen en meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Policy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.