Lisa’s traineeship bij coöperatie DELA was een sneltreinvaart van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door uitdagende rollen als project-, team- en implementatiemanager heeft ze ontdekt wat haar drijft: mensen begeleiden en breed meedenken binnen management. Dankzij de coaching en reflectiemomenten vanuit Ormit Talent weet Lisa nu precies waar ze heen wil – en dat ziet ze bij DELA!
Blogs
Voorbij het salarisspel
Het behouden van Gen Z-talent is geen gemakkelijke taak. Die frisse geesten met een uniek gevoel voor stijl en een diep verlangen naar een gezonde balans tussen werk en privé. Het is een overwinning om hen aan boord te krijgen, maar ervoor zorgen dat ze blijven is waar het echt om draait.
Hoe herken je een goed traineeship?
Traineeships zijn hot en happening. En een manier waarop bedrijven jonge mensen hopen te enthousiasmeren. Een aantal trainingen op de planning en een mentor toegewezen krijgen zou in principe al kwalificeren als een traineeship. Maar is dat ook zo? Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten en hoe bepaal je wat het beste bij je past?
De 7 randvoorwaarden voor een succesvol data-project
Maar dit vergt specifieke skills en kennis van je team. Denk aan het omschrijven van alle requirements, het maken van een proof of concept, inzicht krijgen in (technische) processen of het ontwikkelen van algoritmes. Maar vergeet ook niet de soft skills! Wie overtuigt de stakeholders? Wie krijg alle handen op elkaar om de volgende stap te zetten? In dit blog zetten we de belangrijkste voorwaarden voor succes op een rij. Ook noemen we voorbeelden van grote data-projecten. De basis voor elke organisatie die aan de slag gaat met een data-project.
Hoe voorkom je keuzestress als data science student?
Keuzestress is een veelvoorkomend probleem. We worden overspoeld met keuzes en vaak weten we niet wat de beste keuze is. Dit kan leiden tot onzekerheid, twijfel en zelfs angst. Keuzestress ontstaat doordat je te maken hebt met onzekerheid. Je wilt een goede beslissing nemen, maar je weet niet of je dat wel kunt. Je bent bang om fouten te maken of voor teleurstellingen te komen staan. Daardoor raak je in de war en verlies je focus.
Zo implementeer je data governance in je organisatie
Kwalitatieve data governance is een musthave als jouw organisatie aan de slag wil met nauwkeurige en consistente data. Alhoewel de implementatie complex kan zijn, is het essentieel om een goed data proces vast te leggen en te managen. Maar hoe pak je dat nu aan? Wij hebben de belangrijkste stappen voor een effectieve implementatie van data governance voor je op een rij gezet.
Wat voegt een junior toe in jouw data team?
Met een overschot aan vacatures en een tekort aan ervaren medewerkers sieren gelukkig steeds meer jonge talenten de werkvloer. Maar een junior in je team, wat voegt die nu toe? We horen je denken: ‘Kost me alleen maar tijd’ of ‘ik heb geen zin om te investeren in iemand die snel weer weggaat’. Wij geloven in jong talent en geven je graag antwoord op de vraag: Wat voegt een junior toe aan jouw data team?
Wat is het verschil tussen een management traineeship en consultancy?
Banen in de consultancy en management traineeships zijn veruit het meest gewild onder studenten en starters. Dat begrijpen wij binnen Ormit Talent maar al te goed. Hoe dat komt? Beide bieden unieke kansen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. En bij beide voer je verschillende opdrachten uit bij verschillende organisaties, afdelingen en rouleer je optioneel tussen verschillende sectoren. Het is de kans om legitiem te jobhoppen en een kijkje in verschillende keukens te nemen. Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten en hoe bepaal je wat het beste bij je past?
De vier grootste risico’s van slechte data governance
Wist je dat slecht opgezette data governance echt nadelig kan zijn voor je organisatie? Niet alleen omdat je beslissingen baseert op onbetrouwbare data, maar ook financieel of qua reputatie! Dat wil toch niemand? Goede data governance is dé basis voor dagdagelijks datamanagement. Door afspraken te maken beperk je de risico’s en kosten bij het verwerken, opslaan en beschermen van data.
Effectief informatiestromen organiseren
Informatiestromen binnen bedrijven worden door de digitalisering steeds uitgebreider en dus complexer. Des te belangrijker om deze informatiestromen goed te organiseren! Want door op een georganiseerde manier met je informatie om te gaan, verbeter je de kwaliteit van je bedrijfsprocessen en optimaliseer je de beslissingen die je neemt op basis van data. Maar hoe doe je dat? In dit blog geven we je 5 handige stappen voor het maken van een informatieplan!
De opkomst van de Analytics Translator
Data is goud waard en wie er niet in investeert, loopt achter. Elk bedrijf verzamelt tegenwoordig ontelbaar veel data, waarmee brede databases worden opgebouwd. Maar dan?
Wat doet een data analist?
In haar pure vorm betekent data (nog) helemaal niks. Wanneer de Data Analist het toneel betreedt en zijn trukendoos opentrekt, verandert hij de data in bruikbare informatie. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, er moet een hoop werk verricht worden om van ruwe data waardevolle informatie te maken. In dit blog proberen we erachter te komen: Wat doet een Data Analist eigenlijk op dagelijkse basis? Daarnaast is er antwoord op de vraag: Welke vaardigheden heeft een Data Analist nodig?
Hoe creëer je een datagedreven organisatie?
Je organisatie meer datagedreven maken is niet iets wat je zomaar even doet. Het vergt een verandering van de mindset en inzet van alle werknemers. Om dat teweeg te brengen zijn er verschillende processen van belang. Er is invloed nodig vanuit het bestuur, er wordt een beroep gedaan op de flexibiliteit van het personeel, werknemers moeten data-vaardigheden ontwikkelen en het belangrijkste: een actieve community die ervoor zorgt dat er aan de missie, doelstellingen en behoeften van de organisatie wordt voldaan.
Wat doet een data engineer?
Als data engineer of data ingenieur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van de data-infrastructuur van een bedrijf. Je ontwerpt en houdt toezicht op de implementatie van processen die gegevens zowel vastleggen als opslaan. Daarnaast ontwikkel je systemen om analyse van die gegevens mogelijk te maken.
Het kernkwadrant van Daniel Ofman, wat kan je er van leren?
Kernkwadranten geven jou het inzicht om jezelf beter te begrijpen. Daarnaast helpen ze je ook om het gedrag van anderen beter te kunnen plaatsen. Door na te denken over jouw kwaliteiten, maar ook jouw ergernissen, valkuilen en uitdagingen leer je om beter te samenwerken en kom je meer in balans. De kracht van dit model zit in zijn eenvoud, reikwijdte en diepgang. In deze blogpost nemen wij je mee in het kernkwadrant, en krijg je een voorbeeld ter inspiratie!
Deep Democracy: Wat is het en hoe pas je het toe?
Deep Democracy maakt gebruik van rationele en emotionele aspecten binnen besluitvormingsprocessen en groepsdynamiek. Deze techniek kan toegepast worden in veel verschillende situaties zoals een discussie met je partner of voor een conflict in het bestuur van een organisatie.
Wat is een traineeship?
Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?
De kracht van nieuwsgierigheid
Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?
Blijf up-to-date
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze blogs, cases, whitepapers, events en meer!
"*" geeft vereiste velden aan