|

Ormit Talent insights

7 maart 2024

Voorbij het salarisspel

Het behouden van Gen Z-talent is geen gemakkelijke taak. Die frisse geesten met een uniek gevoel voor stijl en een diep verlangen naar een gezonde balans tussen werk en privé. Het is een overwinning om hen aan boord te krijgen, maar ervoor zorgen dat ze blijven is waar het echt om draait.

7 maart 2024

Wil Gen Z te veel te snel?

Het in balans brengen van de ambitie van Gen Z met de behoefte aan geduld en groei op de werkvloer brengt uitdagingen met zich mee. Beïnvloed door sociale media botst hun verlangen om te groeien soms met de realiteit van professionele ontwikkeling. Hoe breng je het belang van leren in hun huidige functies over en motiveer je hen om te blijven?

7 maart 2024

Sneakers, piercings en geen vergaderingen voor 10 uur ’s ochtends

Gen Z kijkt op een andere manier naar de werkplek en zet ons aan tot een flexibelere en inclusievere werkomgeving. Dit is niet nieuw. Elke generatie brengt een kantoorrevolutie met zich mee. Hoe ga jij hiermee om?

24 november 2023

Hoe herken je een goed traineeship?

Traineeships zijn hot en happening. En een manier waarop bedrijven jonge mensen hopen te enthousiasmeren. Een aantal trainingen op de planning en een mentor toegewezen krijgen zou in principe al kwalificeren als een traineeship. Maar is dat ook zo? Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten en hoe bepaal je wat het beste bij je past?

1 augustus 2023

Wat is het verschil tussen een management traineeship en consultancy?

Banen in de consultancy en management traineeships zijn veruit het meest gewild onder studenten en starters. Dat begrijpen wij binnen Ormit Talent maar al te goed. Hoe dat komt? Beide bieden unieke kansen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. En bij beide voer je verschillende opdrachten uit bij verschillende organisaties, afdelingen en rouleer je optioneel tussen verschillende sectoren. Het is de kans om legitiem te jobhoppen en een kijkje in verschillende keukens te nemen. Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten en hoe bepaal je wat het beste bij je past?

16 augustus 2022

Mitch zijn verhaal @DELA

Als Management Trainee zit Mitch van Dijk momenteel op opdracht bij DELA. Nieuwsgierig hoe hij zijn opdracht vindt? Lees snel verder.

21 april 2022

Het kernkwadrant van Daniel Ofman, wat kan je er van leren?

Kernkwadranten geven jou het inzicht om jezelf beter te begrijpen. Daarnaast helpen ze je ook om het gedrag van anderen beter te kunnen plaatsen. Door na te denken over jouw kwaliteiten, maar ook jouw ergernissen, valkuilen en uitdagingen leer je om beter te samenwerken en kom je meer in balans. De kracht van dit model zit in zijn eenvoud, reikwijdte en diepgang. In deze blogpost nemen wij je mee in het kernkwadrant, en krijg je een voorbeeld ter inspiratie! 

6 april 2022

Deep Democracy: Wat is het en hoe pas je het toe?

Deep Democracy maakt gebruik van rationele en emotionele aspecten binnen besluitvormingsprocessen en groepsdynamiek. Deze techniek kan toegepast worden in veel verschillende situaties zoals een discussie met je partner of voor een conflict in het bestuur van een organisatie.

15 maart 2022

Wat is een traineeship?

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

27 januari 2022

De kracht van nieuwsgierigheid

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze blogs, cases, whitepapers, events en meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Policy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.