|

Ormit Talent insights

5 juli 2024

Sollicitanten in de rij bij KLM en ASML: wat de top tien van Nederland heeft wat jij niet hebt

Wat hebben Shell, ING, AkzoNobel, ASML en Heineken met elkaar gemeen, behalve dat ze tot de top 10 van grootste bedrijven van Nederland behoren? Ze hebben allemaal trainees in huis! In verschillende smaakjes overigens. De een noemt het een young professional program, de ander een future leaders program en weer een ander gaat voor een internationaal sausje door het een international graduate program te noemen. Maar in de kern zijn ze allemaal hetzelfde; een intensief ontwikkeltraject voor een starter die zich zo snel ontpopt tot professional.

header afbeelding
29 maart 2024

Hoe jouw organisatie kan uitblinken in talentontwikkeling 

De eerste vraag die we vaak horen is ‘Waarom moet ik aan talentonwikkeling doen?’ Voor ons is talentontwikkeling iets wat compleet logisch is. Investeren in het ontwikkelen van je talenten maakt je niet alleen aantrekkelijker als werkgever, het zorgt ook voor blije (en dus behoud van je) medewerkers. Daarnaast bouw je aan een talentpijplijn: je starter van nu is immers je senior over vijf jaar. Dus kortom: Waarom niet? In dit blog leggen we uit hoe je succesvol wordt in talenten ontwikkelen.

header afbeelding
29 maart 2024

Optimaliseer jouw talent ontwikkel programma: Best Practices 

De tijd van ‘gewoon een starter aannemen op die functie’ is voorbij. Talenten hebben meer wensen voor hun carrière en organisaties zijn erbij gebaat om strategischer na te denken over de invulling van hun starters functies en het vervolg daarvan. Wist je bijvoorbeeld dat 80% van alle trainees bij Ormit Talent na 5 jaar nog steeds in dienst is bij hun werkgever? Met een kwalitatief (voor starter én organisatie) talent ontwikkel programma vervul je niet alleen nu vacatures, maar investeer je ook in een talent pijplijn voor de toekomst.

7 maart 2024

Voorbij het salarisspel

Het behouden van Gen Z-talent is geen gemakkelijke taak. Die frisse geesten met een uniek gevoel voor stijl en een diep verlangen naar een gezonde balans tussen werk en privé. Het is een overwinning om hen aan boord te krijgen, maar ervoor zorgen dat ze blijven is waar het echt om draait.

7 maart 2024

Wil Gen Z te veel te snel?

Het in balans brengen van de ambitie van Gen Z met de behoefte aan geduld en groei op de werkvloer brengt uitdagingen met zich mee. Beïnvloed door sociale media botst hun verlangen om te groeien soms met de realiteit van professionele ontwikkeling. Hoe breng je het belang van leren in hun huidige functies over en motiveer je hen om te blijven?

7 maart 2024

Sneakers, piercings en geen vergaderingen voor 10 uur ’s ochtends

Gen Z kijkt op een andere manier naar de werkplek en zet ons aan tot een flexibelere en inclusievere werkomgeving. Dit is niet nieuw. Elke generatie brengt een kantoorrevolutie met zich mee. Hoe ga jij hiermee om?

11 januari 2024

3 organisaties en 3 opdrachten: de capaciteiten van een trainee

Als outsider is het soms lastig om te begrijpen wat een trainee van Ormit Talent kan. Esli heeft inmiddels drie opdrachten achter de rug en heeft na twee jaar haar traineeship afgerond. Zij is dus bij uitstek dé persoon om te vertellen over waarom een trainee een toegevoegde waarde is voor jouw organisatie.  

30 november 2023

Het succesverhaal van talent pools bij DELA

Binnen elke organisatie zijn er momenten waarop een extra paar handen nodig zijn, of een frisse kijk op een project. Bij DELA, een toonaangevend uitvaartverzekeringsbedrijf, is de samenwerking met Ormit Talent onderdeel van de oplossing. In dit artikel spreken we met Lieke van Dongen, business consultant, over haar ervaring met de trainees van Ormit Talent.  

24 november 2023

Hoe herken je een goed traineeship?

Traineeships zijn hot en happening. En een manier waarop bedrijven jonge mensen hopen te enthousiasmeren. Een aantal trainingen op de planning en een mentor toegewezen krijgen zou in principe al kwalificeren als een traineeship. Maar is dat ook zo? Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten en hoe bepaal je wat het beste bij je past?

22 augustus 2023

Wat is data governance en hoe leidt dit tot betere beslissingen?

Data staat volop in de belangstelling. And there is more to come! Laten we eerst starten met de uitleg van de twee meest voorkomende begrippen: data governance en datamanagement. Verwar ze niet met elkaar! Het managen van data gaat over de dagelijkse processen van data binnen je organisatie. Data governance daarentegen kijkt juist hoe je deze processen inricht en in de toekomst meer geld kan verdienen, door het inzetten van kwalitatieve data. Je kunt dus zeggen dat je met data governance de waarde van je data maximaliseert.

11 augustus 2023

Hoor het van data trainee Daniël

Daniël is 26 jaar en begon bij Ormit Talent rond mei/juni 2021. Hij is dus al een tijdje onderweg met het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe hij eigenlijk bij Ormit Talent terecht is gekomen en hoe het hem bevalt.

11 augustus 2023

Hoor het van data trainee Dalí

Dalí is 27 jaar en begon bij Ormit Talent eind april 2021. Hij is dus al een tijdje onderweg met het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe hij eigenlijk bij Ormit Talent terecht is gekomen en hoe het hem bevalt.

11 augustus 2023

De 7 randvoorwaarden voor een succesvol data-project

Maar dit vergt specifieke skills en kennis van je team. Denk aan het omschrijven van alle requirements, het maken van een proof of concept, inzicht krijgen in (technische) processen of het ontwikkelen van algoritmes. Maar vergeet ook niet de soft skills! Wie overtuigt de stakeholders? Wie krijg alle handen op elkaar om de volgende stap te zetten? In dit blog zetten we de belangrijkste voorwaarden voor succes op een rij. Ook noemen we voorbeelden van grote data-projecten. De basis voor elke organisatie die aan de slag gaat met een data-project.

11 augustus 2023

Bewegen en data hebben meer gemeen dan je denkt!

Bewegen en data hebben meer gemeen dan je denkt… Ben je het eens met het volgende? Bewegen is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Als ik regelmatig beweeg, voel ik me zowel lichamelijk als geestelijk beter.

11 augustus 2023

Hoe voorkom je keuzestress als data science student?

Keuzestress is een veelvoorkomend probleem. We worden overspoeld met keuzes en vaak weten we niet wat de beste keuze is. Dit kan leiden tot onzekerheid, twijfel en zelfs angst. Keuzestress ontstaat doordat je te maken hebt met onzekerheid. Je wilt een goede beslissing nemen, maar je weet niet of je dat wel kunt. Je bent bang om fouten te maken of voor teleurstellingen te komen staan. Daardoor raak je in de war en verlies je focus.

11 augustus 2023

10 redenen waarom data science studenten geen keuze kunnen maken

Elke dag kan gevuld zijn met besluiteloosheid. Terwijl er mensen zijn die nergens een beslissing over lijken te kunnen nemen, zijn er anderen die geen eenvoudige beslissing nemen over wat ze moeten dragen. In dit artikel beschrijven we tien redenen waarom je geen keuze kunt maken en misschien merk je dan dat het nemen van beslissingen een beetje makkelijker wordt.

4 augustus 2023

Zo implementeer je data governance in je organisatie

Kwalitatieve data governance is een musthave als jouw organisatie aan de slag wil met nauwkeurige en consistente data. Alhoewel de implementatie complex kan zijn, is het essentieel om een goed data proces vast te leggen en te managen. Maar hoe pak je dat nu aan? Wij hebben de belangrijkste stappen voor een effectieve implementatie van data governance voor je op een rij gezet.

4 augustus 2023

Wat voegt een junior toe in jouw data team? 

Met een overschot aan vacatures en een tekort aan ervaren medewerkers sieren gelukkig steeds meer jonge talenten de werkvloer. Maar een junior in je team, wat voegt die nu toe? We horen je denken: ‘Kost me alleen maar tijd’ of ‘ik heb geen zin om te investeren in iemand die snel weer weggaat’.  Wij geloven in jong talent en geven je graag antwoord op de vraag: Wat voegt een junior toe aan jouw data team? 

1 augustus 2023

Wat is het verschil tussen een management traineeship en consultancy?

Banen in de consultancy en management traineeships zijn veruit het meest gewild onder studenten en starters. Dat begrijpen wij binnen Ormit Talent maar al te goed. Hoe dat komt? Beide bieden unieke kansen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. En bij beide voer je verschillende opdrachten uit bij verschillende organisaties, afdelingen en rouleer je optioneel tussen verschillende sectoren. Het is de kans om legitiem te jobhoppen en een kijkje in verschillende keukens te nemen. Maar wat zijn nou de verschillen en overeenkomsten en hoe bepaal je wat het beste bij je past?

1 augustus 2023

De vier grootste risico’s van slechte data governance

Wist je dat slecht opgezette data governance echt nadelig kan zijn voor je organisatie? Niet alleen omdat je beslissingen baseert op onbetrouwbare data, maar ook financieel of qua reputatie! Dat wil toch niemand? Goede data governance is dé basis voor dagdagelijks datamanagement. Door afspraken te maken beperk je de risico’s en kosten bij het verwerken, opslaan en beschermen van data.

26 juli 2023

Hoor het van data trainee Martin

Martin is 28 jaar en volgt bij Ormit Talent het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe hij eigenlijk bij Ormit Talent terecht is gekomen en hoe het hem bevalt. Hij werkt momenteel bij Transavia in de rol van data-analyst. Hiervoor heeft hij gewerkt in een soortgelijke rol bij ABN-AMRO. Zijn huidige werkzaamheden zijn het vertalen van ruwe data in bruikbare inzichten.

29 juni 2023

Zo veranderen trends de arbeidsmarkt de komende vijf jaar

Afgelopen mei verscheen het tweejaarlijkse rapport Future of Jobs, uitgevoerd door het World Economic Forum (WEF). Het rapport gaat in op hoe werkgevers verwachten dat banen en de benodigde vaardigheden om succesvol te zijn zich de komende vijf jaar zullen ontwikkelen. En wat de impact van sociaaleconomische en technologische trends is op de werkplek van de toekomst. Curious? Lees snel verder!

26 juni 2023

Bouwen aan een duurzame toekomst? Bouw een talent pipeline!

Eén van de topprioriteiten van jou als manager is natuurlijk het lange termijn succes van je organisatie. Dit betekent dat korte termijn denken je duur kan komen te staan. Goed plannen voor de toekomst is cruciaal. Zeker als het gaat om je mensen. Zodat je zeker weet dat je cruciale rollen ook in de toekomst goed kunt invullen.

9 juni 2023

Waarom je MVO beleid belangrijk is voor Gen Z

Bijna iedere grote organisatie heeft wel iets van een MVO-beleid. Het ene bedrijf is daar (zichtbaar) wat actiever mee dan de ander. Los van allerlei doelstellingen van de Nederlandse overheid, de EU en de intrinsieke motivatie om als organisatie je steentje bij te dragen, wordt MVO ook steeds belangrijker om nieuwe mensen aan te trekken. Vooral de jongere generatie, Gen Z, hecht veel waarde aan hoe maatschappelijk en klimaatvriendelijk een bedrijf is. Wil je jong talent aantrekken? Dan is het dus belangrijk om je MVO-beleid op orde te hebben.

Talentmagneet
31 mei 2023

Gen Z begeleiden op de werkvloer: Uitdagen met een vangnet!  

Gen Z is opgegroeid in een wereld vol mogelijkheden. Dit is natuurlijk fantastisch, maar kan ook overweldigend zijn. Het roept vragen op als: Hoe breng ik focus aan? Wanneer doe ik het goed? In het onderzoek dat Ormit Talent heeft uitgevoerd onder 800 Gen Z’ers geven ze dan ook aan behoefte te hebben aan zowel vrijheid als aan duidelijke doelen en kaders.

24 mei 2023

6 redenen waarom trainees zo succesvol zijn

Jonge, onervaren trainees presteren vaak verrassend goed en soms zelfs beter dan hun ervaren collega’s. Wat maakt dat trainees zo succesvol te zijn? 

19 april 2023

5 kenmerken van Gen Z die je als organisatie moet weten

Een krappe arbeidsmarkt, the war for talent, medewerkers boeien om ze te binden en te behouden, allemaal uitdagingen waar werkgevers vandaag de dag tegenaan lopen. En dan is er ook nog een volledig nieuwe generatie die staat te trappelen om hun carrière te beginnen: Generatie Z.  

17 april 2023

Gen Z: altijd online, hoe ondersteun je ze bij een gezonde work-life balance? 

Generatie Z is opgegroeid in een tijdperk waarin technologie een grote rol speelt in hun leven en werk. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij altijd en overal bereikbaar zijn en constant bezig zijn met werk. Dit kan leiden tot overwerken, burn-out en andere gezondheidsproblemen. Het hebben van een gezonde work-life balance is daarom essentieel voor het behoud van hun fysieke en mentale gezondheid. 

7 april 2023

De mentale gezondheid van Gen Z op de werkvloer

De mentale gezondheid van Gen Z is een belangrijk onderwerp dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. Een deel van deze generatie is net afgestudeerd of staat aan de start van hun carrière. Deze young professionals hebben vaak een druk leven, zowel op het werk als daarbuiten en kunnen te maken krijgen met verschillende mentale gezondheidsproblemen als ze niet de juiste keuzes maken.

4 april 2023

Hoor het van data trainee Pomme

Pomme is 24 jaar en begon bij Ormit Talent rond oktober 2022. Zij is dus al een tijdje onderweg met het ontwikkelprogramma en wij waren benieuwd hoe zij eigenlijk bij Ormit Talent terecht is gekomen en hoe het haar bevalt.

23 maart 2023

Effectief informatiestromen organiseren

Informatiestromen binnen bedrijven worden door de digitalisering steeds uitgebreider en dus complexer. Des te belangrijker om deze informatiestromen goed te organiseren! Want door op een georganiseerde manier met je informatie om te gaan, verbeter je de kwaliteit van je bedrijfsprocessen en optimaliseer je de beslissingen die je neemt op basis van data. Maar hoe doe je dat? In dit blog geven we je 5 handige stappen voor het maken van een informatieplan!

23 februari 2023

De opkomst van de Analytics Translator

Data is goud waard en wie er niet in investeert, loopt achter. Elk bedrijf verzamelt tegenwoordig ontelbaar veel data, waarmee brede databases worden opgebouwd. Maar dan?

Talentmagneet
6 februari 2023

Hoe word je een talentmagneet voor GenZ

Talent is schaars. Iedereen zoekt dat ene pareltje. Challenging! Zeker nu generatie Z de arbeidsmarkt betreedt. Helemaal klaar voor hun eerste baan. En niet zomaar een baan… Ze zijn kritisch. Gericht op zoek naar werk waarin ze een waardevolle bijdrage leveren een betere wereld. Waar ze hun talent kunnen inzetten én zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Ze willen vooruit. Een steile leercurve realiseren. En vooral niet stilstaan.    

25 januari 2023

Wat doet een data analist?

In haar pure vorm betekent data (nog) helemaal niks. Wanneer de Data Analist het toneel betreedt en zijn trukendoos opentrekt, verandert hij de data in bruikbare informatie. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, er moet een hoop werk verricht worden om van ruwe data waardevolle informatie te maken. In dit blog proberen we erachter te komen: Wat doet een Data Analist eigenlijk op dagelijkse basis? Daarnaast is er antwoord op de vraag: Welke vaardigheden heeft een Data Analist nodig?

18 januari 2023

Hoe creëer je een datagedreven organisatie?

Je organisatie meer datagedreven maken is niet iets wat je zomaar even doet. Het vergt een verandering van de mindset en inzet van alle werknemers. Om dat teweeg te brengen zijn er verschillende processen van belang. Er is invloed nodig vanuit het bestuur, er wordt een beroep gedaan op de flexibiliteit van het personeel, werknemers moeten data-vaardigheden ontwikkelen en het belangrijkste: een actieve community die ervoor zorgt dat er aan de missie, doelstellingen en behoeften van de organisatie wordt voldaan.

3 januari 2023

Wat doet een data engineer?

Als data engineer of data ingenieur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van de data-infrastructuur van een bedrijf. Je ontwerpt en houdt toezicht op de implementatie van processen die gegevens zowel vastleggen als opslaan. Daarnaast ontwikkel je systemen om analyse van die gegevens mogelijk te maken.

Brainport
19 september 2022

Talentencrisis in regio Eindhoven: van uitdaging tot oplossing

Het welbekende talentprobleem. Te weinig talent met future skills. En te veel vacatures voor het wel geschikte talent. Jouw ambitieuze organisatie wil verder en vooruit. Maar hoe dan?

Be your special self
1 september 2022

Be your special self

Jezelf zijn gaat over authenticiteit. De basis hiervoor is persoonlijk leiderschap. Wanneer laat je persoonlijk leiderschap zien? Als je weet waar je energie van krijgt en weet waar je goed in bent. En de drive en het lef hebt om dat actief op te zoeken. Ook als dat nieuw en spannend is.

16 augustus 2022

Mitch zijn verhaal @DELA

Als Management Trainee zit Mitch van Dijk momenteel op opdracht bij DELA. Nieuwsgierig hoe hij zijn opdracht vindt? Lees snel verder.

Sustainability
30 mei 2022

Duurzaamheid: belangrijke arbeidsvoorwaarde voor generatie Z

Voor organisaties wordt het steeds belangrijker om zingeving onderdeel te maken van het businessmodel. Waardevol werk bieden, creëert een grotere betrokkenheid van medewerkers. Maar wat voeg je als organisatie toe aan de maatschappij? En hoe doe je dat op een manier die past bij jouw organisatie?

21 april 2022

Het kernkwadrant van Daniel Ofman, wat kan je er van leren?

Kernkwadranten geven jou het inzicht om jezelf beter te begrijpen. Daarnaast helpen ze je ook om het gedrag van anderen beter te kunnen plaatsen. Door na te denken over jouw kwaliteiten, maar ook jouw ergernissen, valkuilen en uitdagingen leer je om beter te samenwerken en kom je meer in balans. De kracht van dit model zit in zijn eenvoud, reikwijdte en diepgang. In deze blogpost nemen wij je mee in het kernkwadrant, en krijg je een voorbeeld ter inspiratie! 

Curiosity
20 april 2022

Talentencrisis: Van uitdaging tot oplossing

Het welbekende talentprobleem. Te weinig talent met future skills. En te veel vacatures voor het wel geschikte talent. Jouw ambitieuze organisatie wil verder en vooruit. Maar hoe dan?

curiosity_optische illusie
Curiosity
19 april 2022

Enig idee hoe jij je talentprobleem op kunt lossen?

Enig idee hoe jij je talentprobleem op kunt lossen? Wij wel: door nieuwgierig te zijn! Nieuwsgierigheid is namelijk dé motor voor leren. Jong talent leert snel. Elke dag weer. Een no brainer: gewoon door vragen te stellen.

6 april 2022

Deep Democracy: Wat is het en hoe pas je het toe?

Deep Democracy maakt gebruik van rationele en emotionele aspecten binnen besluitvormingsprocessen en groepsdynamiek. Deze techniek kan toegepast worden in veel verschillende situaties zoals een discussie met je partner of voor een conflict in het bestuur van een organisatie.

15 maart 2022

Wat is een traineeship?

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

9 februari 2022

Podcast: De Kracht Van Talent

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

Werkplezier bij Ormit Talent
9 februari 2022

Is jouw gras het groenst?

Zie nieuwe talenten vol ambitie maar tevreden te houden. Zodat ze bij jou blijven. Covid-19 heeft inmiddels een stevige footprint achtergelaten in deze traditionele werkweek.

Reversed mentoring
9 februari 2022

Zelfde ronde, nieuwe kansen

Elke leider is zelf ook jong begonnen. Met een frisse blik en vol energie. De jaren ervaring beperken soms een nieuwe kijk op uitdagingen. Al eens gedacht aan reversed mentoring?

Lease auto ormit talent blog
9 februari 2022

Welke leaseauto krijg ik?

Voor talenten van nu is een leaseauto minder belangrijk geworden. Maar welke triggers kun je wél inzetten om talent aan je te binden?

27 januari 2022

De kracht van nieuwsgierigheid

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

6 januari 2022

Top 5 talenten managen. Belangrijker dan ooit in crisistijd.

Wat kun je als leider doen om mensen te behouden? Hoe ontwikkel je een duurzame talentstrategie? Up to the next level!

6 januari 2022

Aan het werk met generatie Z – trek talent aan met een traineeship

Jong talent vraagt om een nieuwe benadering. Een talentmagneet ben je niet zomaar. Daar is wel wat voor nodig. Durf jij het aan?

6 januari 2022

Investeer in talent. Van structurele inhuur naar talent pipeline.

Veranderingen gaan snel. Jouw organisatie wil vooruit. Op zoek naar die ene data analist, data scientist, data engineer, securityspecialist, projectondersteuner, digital marketeer of product owner? No brainer: je bent niet alleen.

6 januari 2022

‘The war for talent’ is pas net begonnen!

Toptalent: organisaties vechten er om. De ‘war for talent’ is volop gaande. Het verliezen van toptalent is sinds de opkomst van COVID-19 het grootste risico voor de lange termijn groei van organisaties. Het vinden, aantrekken en behouden van talent is topprioriteit. Maar wat zoeken talenten in een baan?

6 januari 2022

Onze talenten willen écht groeien. Daag ze uit!

Ormit Talents zijn energiek, creatief en leergierig. Deze ‘special ones’ maken impact met hun rookie smart mindset. Met verfrissende ideeën zetten ze jouw organisatie op scherp. Wat maakt dat ze zo succesvol zijn? Hoe help je ze verder?  

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze blogs, cases, whitepapers, events en meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Policy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.